Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost se žárlivým pejskem. Tomu našemu je 1 a 3/4 roku a je to zlatíčko. Je chytrý a poslušný, nikdy doma nic nezničil ani nepočůral. Ale když jsme byli na návštěvě u kamarádky a já si chovala její mimčo, pejsek se vykakal na podlahu
kamarádce jsem se omluvila a všechno vyčistila. Příští týden jsem však navštívila jinou kamarádku s miminkem a situace se bohužel opakovala
. Problém je v tom, že teď čekám mimčo a trochu se bojím, co se bude dít u nás doma… Zažili jste to někdo? Dá se tomu nějak předejít?
Podle mne je to stejný problém jako se starším sourozencem. Prostě musíte dát najevo, že jste ho neodstrčili na druhou kolej. Když bude cítit, že se mu věnujete jako dřív, tak mimčo přijme v pohodě. Jak předejít? Já bych řekla, že by mohlo pomoci mít nějakou společnou akci - procházku v nějakou hodinu, nebo hraní na zahradě - prostě něco co budete provozovat pravidelně ikdyž se mimčo narodí. Nejlépe samozřejmě později i s děckem.
@JayLee on neni agresivni, to nehrozi, ublizovat urcite nebude…
me zajima jestli ma nekdo zkusenost primo s temito problemy a jestli treba pomaha psa postupne navykavat na jine deti, treba chodit jednou tydne ke kamaradce co ma mimco
@janusska diky, myslis ze pomuzou i aktivity s cizim miminkem?
@Axlaranda Naše teda tolik nevyváděla, ale taky zkoušela, kam až může zajít při udržení si místa ve smečce.
Měla bys psovi dát najevo, že je pořád členem smečky, že ho miluješ atd., ale že má své místo. Za hromádku v bytě ho určitě normálně potrestat. Neexistuje, aby si zvykal dělat bengál tohoto druhu. Chovej se normálně - za lumpárnu trestej, za vzorné chování odměňuj a hlavně trénujte. S cizíma dětma i s cizími psy.
Já jsem naši fenku vždycky přivolala, ať se jde taky podívat. Hladila jsem cizího psa i ji zároveň. Mimino dostala aspoň očichat a směla sedět vedle nás a koukat na kojení a tak. Pochopila to rychle.
Dneska se role obrátily. Tříleťák jí dává pěknou čočku a trochu na ni žárlí. Řešíme to stejně - žrádlo jí chystáme spolu, balonky jí házíme spolu, hladíme ji spolu…
@Gobca dik moc, tak ja zkusim hladit cizi miminko a jeho zaroven a az se narodi nase, budu ho zapojovat do kojeni a prebalovani atd. ![]()
@Axlaranda
chce to čas, aby pochopil, že sice muckáš někoho jiného, ale že ho to neohrožuje a že ho nevystěhuješ do útulku.
Tak hlavně trpělivost. Držím palce.
@Axlaranda určitě. Minimálně si zvykne, že pro vás není ten jediný na světě. ![]()
http://dogslife.cz/…chod-miminka
Je dobré i psa připravit na příchod miminka před narozením.
Jestli to kamarádka dovolí, trénovala bych ![]()
Třeba venku, ještě je hezky - ať není bobková nehoda takový problém.
Co má pes jako odměnu? Žrádlo, balonek?
Možná by byl dobrý postup - koukne na mimino - odměna. Čuchne k miminu - odměna.
Sáhneš si na mimino - pes dostane odměnu. Promluvíš na mimino - pes má odměnu.
Aby si spojil mimina s příjemnými věcmi…
Ne - No kruci, mimino, panička si mě nebude všímat, honem něco provedu (případně to prostě dělá ze stresu, že si všímáš někoho jiného, samozřejmě to nedělá naschvál).
Ale - Joo mimino, to zas bude odměna ![]()
Je běžné chodit se psem na návštěvu kamarádek s miminky? Nemůže pes po dobu tvé návštěvy zůstat doma? Mám 2 kamarádky, čerstvě mají psa a také ho chtěli brát k nám na návštěvu (naše nejmladší dítě je teda batole, ale to je jedno). U jedné jsem řekla, ať se nezlobí, ale ne, je to štěně, ještě ho neznám a podle vyprávění není zrovna kliďas. Navíc syn se psů bojí. Druhé jsem to teda dovolila, psa znám, je opravdu hodný, klidný a znají ho i děti, syn ho snese. Celou dobu návštěvy pes ležel na sedačce vedle mě a ač je opravdu čistý (byl po příchodu k nám vysprchován), prostě smrdí. Nějak nerozumím tomu, proč lidi chtějí tahat psy s sebou na návštěvy…
@zuzkasim moje kamaradky maji meho psa rady a jedno hovinko na tom nic nezmeni
ne, fakt, ja nemam rada, kdyz se nekdo na neco jasne zepta a jini mu pisi do diskuze svoje nazory, ktere s otazkou nemaji nic spolecneho a navic nikoho nezajimaji… takze jestli nemas co rict k tematu, radeji nerikej nic ![]()