Plačtivé a hladové miminko

Anonymní
27.6.22 21:37

Plačtivé a hladové miminko

Zdravím :mavam:
Mám měsíční holčičku, která spí 15 minut a pak se budí. Kojím ji, vždycky přestane plakat potom, co jí přiložím k prsu, ale vždycky si tak 5 minut cucne a usne na 15 minut, max 30 minut a pak znovu. Už nevím, co dělat, přes noc se nevyspím a přes den ani nic neudělám. Malá přibírá cca 300g týdně, takže vím, že mléko mám, ale jestli takhle bude fungovat dlouhodobě, tak mě to zrujnuje. Nemáte nějaké typy a rady, aby vydržela spát třeba i hoďku nebo dvě v kuse? Zkoušela jsem snad všechno od bílého šumu až po nošení, v náručí mi usne, ale ve chvíli kdy ji dám do postýlky se vzbudí a pláče. Nechci být jedna z těch matek, co nechává miminko „vyplakat“ ale už fakt nevím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.6.22 21:43

Třeba nechce pít. Třeba potřebuje jenom blízkost a tohle je jediný na co přišla :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14706
27.6.22 21:57

Zkousela sis ji nechat vedle sebe v posteli? Nase holky se v postylce budily okamzite po polozeni, vedle me to bylo mnohem lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
27.6.22 21:57

U kojení bych ji budila ať toho vypije víc naraz. V kočárku taky nespí? V noci spát spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
27.6.22 22:00

Spat s ni, zkus satek pres den. Syn toho taky moc nenaspal, 4. Mesic se to nejak zlomilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.22 22:00
@Janča6 píše:
Zkousela sis ji nechat vedle sebe v posteli? Nase holky se v postylce budily okamzite po polozeni, vedle me to bylo mnohem lepsi.

To mám strach, v postýlce mám monitor dechu a když je v postýlce, tak cítím, že je ve větším bezpečí, navíc bych se bála, že ji ve spaní převalím.

• Citovat
  • Upravit
110
27.6.22 22:02

Mě když se narodila malá, tak přes den nespala vůbec, jako že 0. Bylo to vyčerpávající a myslela jsem, že to nikdy neskončí a mě švihne. Teď spí 2× denně i ty 2 hodiny, dohromady 4 hoďky přes den. Úplnej zázrak, nevěřila bych tomu. Takže tě chci povzbudit, že se to může úplně otočit, ale ty začátky jsou těžký. U mě pomohl jen ten čas. Snad někdo poradí něco co zabere hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
27.6.22 22:03

Mozna ma jen zizen nebo potrebuje jen kontakt. Je moc malicka. Asi bude kontaktni. A jsou ted pekna vedra, tak si potrebuje i casteji cucnout. Dala bych ji co potrebuje. Co treba noseni v satku nebo si s ni lehnout? Pokud mas jen ji, tak si s ni lehni a odpocivej. Mas jeste sestinedeli, casem si vse sednw.
Muj rocni je ted taky na prsu porad, cucne a zase jde. :mrgreen: Horko nebo kontakt. A s nim taky nic neudelam, visi mi na noze od rana do vecera. Ale.je to moje treti, tak vim, ze to prejde.
Uzivej :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5966
27.6.22 22:07
@Anonymní píše:
To mám strach, v postýlce mám monitor dechu a když je v postýlce, tak cítím, že je ve větším bezpečí, navíc bych se bála, že ji ve spaní převalím.

Taky jsem se bála. Měla jsem malou do 3m výhradně v postýlce. Pak se mi vždy ve 4 ráno začala budit a tak jsem si ji dala vedle sebe v hnízdečku, měla jsem pocit, že je více chráněna a spala jak špalek do 8:00.
Ona ta blízkost fakt pomáhá. Zkus si s ni takto lehnout na manželskou postel sama třeba přes den a dát si ji od sebe kousek dál, nemusíš na ni být naražená :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
27.6.22 22:08

Tak kojením to nebude…přibírá krásne…měsíční dítě už má dost síly, že se za pět minut zvládne najíst…to další bude spíš už uklidnovani, uspávání se…u nás fungovalo toto…zavinout do housenky, fakt napevno, vyhledej si zavinovani dle Karpa na YouTubu, dát dudlík, pustit šum, vzít housenku do náruče do polohy na bok, břichem k břichu…pohoupat, odložit do postýlky na bok…nepokládal na záda…moje dcera děsně rvala do 8 tydnů, pak jsem objevila toto a spala 13 hodin v kuse :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
27.6.22 22:08
@Anonymní píše:

Hele nezalehnes. Já mám v posteli z jedné strany dvouletka a z druhé od narození miminko. Kolikrát spím na boku na 20 cm má šířku, ale i když spím tvrdě tak se prostě nepohnu, vyspím se a jakmile se miminko zavrti tak jsem hned vzhůru.
První dítě sem taky pořád dávala do postýlky protože monitor a akorát se tím zbytečně budila. U druhýho sme ho zrusili asi v půl roce kdy začal v postýlce cestovat a pak sem se naučila kojit v leže a spát u toho. Třeti miminko šlo rovnou do postele a monitor sem nezapal ani jednou. Spí ze všech nejlíp od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.6.22 22:47

Jestli nejsi úplně proti, zkusila bych dudlík. První dítě bylo bez dudlu, ale to druhé… prostě savec. Už sestřička v porodnici mi říkala, tak jako tiše - dejte mu doma dudlík.
Kojila jsem bez problémů do roka a čtvrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
28.6.22 09:20
@Pipet píše:
Jestli nejsi úplně proti, zkusila bych dudlík. První dítě bylo bez dudlu, ale to druhé… prostě savec. Už sestřička v porodnici mi říkala, tak jako tiše - dejte mu doma dudlík.
Kojila jsem bez problémů do roka a čtvrt.

Taky mam doma savce, puvodne jsem dudlik nechtela davat i na radu laktacni poradkyne, aby se maly naucil spravnou techniku sani. Ale nakonec mi ho donesla sestricka hned prvni noc v porodnici, protoze bychom se jinak nevyspali ani jeden. Maly se budil snad co 30 minut, rval a chtel prso, jakmile dostal dudlik, byl klid a od te doby je to nejhodnejsi miminko. A na kojeni to zadny vliv nemelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí