Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezké páteční odpoledne maminky,
ráda bych se Vás zeptala na Vaši zkušenost, popřípadě uvítám veškeré vaše rady. Máme téměř ročního chlapečka a tak poslední dva měsíce je velký problém, když si ho má vzít tatínek. Manžel normálně přijde odpoledne z práce, už před tím říkám synovi, že přijde táta a budou si hrát a půjdou ven a tak, a že je táta v práci. Přijde, normálně se s námi přivítá, vztáhne k synovi ruce, že si ho pochová a hysterické vztekání, a chce jít pořád jenom za mnou, pořád se mi věsí po nohách a chce chovat ode mně, od manžela vůbec. Blbé je, že když by přišel třeba děda s babičkou, tak k nim úplně bez problémů půjde a ještě si to bude užívat…smát se, když by přicházeli. Toto vztekání dělá opravdu jen u táty. Přitom ho zná opravdu od narození, normálně ho od narození přebaloval, choval, uspával, hrál si s ním a teď takový problém
oba nás to s manželem trápí…Nevíte, prosím, co to má znamenat - forma separační úzkosti? Ale proč tak reaguje pouze na tátu? Máte zkušenost?
Děkuji
Ty jo, rozklikla jsem to s tím, že pláče a vzteká se ten tatínek.
Tohle je proti tomu ještě dobrý
.
Ne, jinak. Je to období a čím víc to budete tlačit, tím horší to bude. Nechte to být, přejde to.
@Lucie_Sx píše:
Ty jo, rozklikla jsem to s tím, že pláče a vzteká se ten tatínek.
Tohle je proti tomu ještě dobrý.Ne, jinak. Je to období a čím víc to budete tlačit, tím horší to bude. Nechte to být, přejde to.
Zažíváme něco podobného. Myslím, že to časem přejde samo. Nijak bych to zatím neřešila. Ať se k němu taťka chová pořád stejně hezky, a hlavně ať to neřeší třeba uplácením v podobě hračky, nebo jiným „vydíráním.“
Dcera mela tohle obdobi taky, tata se na ni pomalu nemohl ani podivat. Manzelovi to bylo strasne lito, me to taky mrzelo a bala jsem se, ze to neprejde. Preslo
. Ted to jsou skveli partaci a mala ho zboznuje
. Takze neboj, je to jen obdobi, i kdyz blbe, ono to prejde ![]()
Taky jsme si s dcerou zažili… U ní to začalo hodně brzo. Na manželovi bylo vidět, že ho to trápí, ale nedalo se nic dělat, než jen to přečkat. Zvláštní bylo, že na všechny kromě mě dcera řvala, jen na ni pohlédli, ale vybrala si jednu mou kamarádku, se kterou se vídám jednou za měsíc, k té kupodivu šla, i chovat se nechala… A doma zase vyváděla.
Teď už je malá zase v pohodě a pronásleduje na WC mě i tatínka
Konečně je můžu zase nechat spolu a jít nakoupit.
Do náruče se od babiček ještě vzít nenechá, ale aspoň už se na ně směje a je v klidu. Je to období, my s tím ještě trochu bojujeme, ale lepší se to. ![]()
@Makinka87 píše:
Hezké páteční odpoledne maminky,
ráda bych se Vás zeptala na Vaši zkušenost, popřípadě uvítám veškeré vaše rady. Máme téměř ročního chlapečka a tak poslední dva měsíce je velký problém, když si ho má vzít tatínek. Manžel normálně přijde odpoledne z práce, už před tím říkám synovi, že přijde táta a budou si hrát a půjdou ven a tak, a že je táta v práci. Přijde, normálně se s námi přivítá, vztáhne k synovi ruce, že si ho pochová a hysterické vztekání, a chce jít pořád jenom za mnou, pořád se mi věsí po nohách a chce chovat ode mně, od manžela vůbec. Blbé je, že když by přišel třeba děda s babičkou, tak k nim úplně bez problémů půjde a ještě si to bude užívat…smát se, když by přicházeli. Toto vztekání dělá opravdu jen u táty. Přitom ho zná opravdu od narození, normálně ho od narození přebaloval, choval, uspával, hrál si s ním a teď takový problémoba nás to s manželem trápí…Nevíte, prosím, co to má znamenat - forma separační úzkosti? Ale proč tak reaguje pouze na tátu? Máte zkušenost?
Děkuji
je to období, neboj
mě syn ignoroval cca do roka a půl, tatínek byl nej, pak se to najednou obrátilo a nemůžu v klidu ani na záchod ![]()