Chování nejmenších

Anonymní
29.5.20 09:33

Chování nejmenších

Ahoj holky. Zajimá me zdali muze byt male mimino vzteklé. Se synkem cerstve 6 mesicu zacina byt sranda a kdyz se mu nelibi neco napr. vezmu mu co zrovna chce nebo ho oblekam a on nechce normalne na me jakoby vrčí a kopne si. Moc dobře rozumí slovu NE. Treba kazde koupani, hodne ho baví a kdyz ho vyndam zacne si kopat a vrcet, ale neřve jen je vzteklej, samozrejme ho spacifikuju a chape, kdyz se rekne ne tak má prestat, ale docela me udivuje, protoze kdyz se mu nelibin v kocaru nebo v postylce tak kope a kope a hučí (bez slz) dokud ho nevezmu. Zacina na me knourat, treba kdyz si hraje na dece a vidi me chodit kolem, aby jsem si ho vzala. Kolikrat mam pocit, ze schvalne kope i do mě a čeká na reakci, ale treba si to moc beru.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1695
29.5.20 09:41

Chichi, moje nejmladší zlatíčko je taky pěkný zvíře. Je jí deset měsíců, cíleně škrábe do obličeje, kope do mě při přebalování, vrčí jak pes, když se jí něco nelíbí. Zatím jí říkám ne a moc to nepomáhá. :think: Prostřední dítě bylo klidné a milé, tak jsem nabyla dojmu, že jsem Pantalaimon Komenská a vše zvládnu hrou :mrgreen: nejmladší mě vyvádí z omylu a děsím se, co bude dál… takže jo, může kopat schválně, nezdá se ti to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30829
29.5.20 09:47

Mluvit neumí, tak musí emoce vyjadřovat jinak. To je přece běžné. Chce to pochopit (přiznat emoci) - „ty se asi chceš ještě koupat“, mluvit o tom, že tě bolí, když tě kopne. Říkat mu, co dělat může je lepší, než říkat NE. Jistě, že to ted ještě nechápe, ale je to vklad do budoucnosti - učíš dítě tomu, jak se má chovat k ostatním už od začátku jeho života. I dospělý je někdy smutný a naštvaný - taky mu to nezakázěš - je třeba ho naučit, jak to zpracovat, co s tím udělat a pochopit ho a „vyslechnout“. Je maličký a ty jsi jeho všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3715
29.5.20 10:14

Úplně normální miminko, které chápe, že něco chce nebo nechce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie