Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, máme 8měsíčního syna, kterého jsme před měsícem přijali do adopce a řešíme helmičku, má vzadu placatou hlavu, boule nad ušima a srostlé fontanely…helma už je ve výrobě. Prosím, jak řešíte spaní? Usínají Vám normálně? Máte nějaký speciální polštářek? Syn spí na zádech nehnutě jak mumie. Děkuji!
prosím jen o rady od maminek, které mají zkušennosti. O příspěvky, podle kterých se „VŠE SAMO SROVNÁ“, MI NEJDE.
Držím palce, já s dcerkou musela od 9 týdnů cvičit aby se jí hlava srovnala, helmičce se holka vyhnula o milimetr, ještě má trochu šišoid, ale s věkem se jí rovná (teď je jí 19 měsíců a nerovnost je už minimální). Já se na helmičku ptala neurologa, nám jí nedoporučil s tím že nerovnost hlavy je minimální a pravděpodobně se srovná sama. Kamarádka měla u staršího syna helmičku od 6 měsíců a prvních 14 dní dostali doporučení dávat na noc čtvrtku dithiadenu aby jí kluk spal, třetí noc už helmičku ani nevnímal, dithiaden mu dala jen na první noc když nemohl vůbec zabrat. Nosil helmičku do 14 měsíců a teď ve 4 letech má krásně souměrnou hlavu.
@Pady2 Meli jsme helmicku od 4. mesice, tri dny byly takove vic uknourane, ale pak uz uplne v pohode, vubec to nevnimala. Spala normalne na zadech bez polstare, uspavala jsem kojenim, myslim, ze ze zacatku se budila trochu vice, ale zadne nocni hysterie.
Dcera měla helmičku od 6. do 9. měsíce. Preferovala jednu stranu a hlavičku měla hodně slehlou. Byla předčasně narozená. A i u nás to byl asi jen týden, kdy trošku kňourala, ale spala dobře. I já si pár dní zvykala na nasazování a sundávání. Potom všechno ok. Jsem ráda, že ji měla, jsou jí tři roky a hlavičku má dobrou. Pediatr i neurolog tehdy říkali, že se to spraví samo, neveřili jsme tomu a šli do toho. Pouze rehabilitační, u které jsme cvičili vojtovku, nás podpořila. Žádný speciální polštářek jsme neměli.