Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Synovi se od včerejšího večera tvoří vyrážka. Pupínky má po těle i ve vlasech a na obličeji. Teplotu má zvýšenou. Vypadá to jako neštovice. Ale ty už měl před rokem. Je možné aby je dostal znovu, když měl loni slabší průběh? ![]()
Zkušenost nemám,ale možné je všechno.Taky jsem slyšela teorii,že když má dítě velmi mírný průběh,nemusí se vytvořit dostatečně protilátek a může onemocnět znovu ![]()
Já jsem neštovice vůbec neměla a protilátky mám jako po prodělaných.Můj syn měl taky velmi mírný průběh.Test na protilátky mu nechám u dr.časem udělat.
Ano je to tak, kolegyňe z práce měla neštovice - teda její dcerka (myslím, že jí je tak 9 let) a říkala že to měla strašně slabé. Sem tam nějaký pupínek a dr. je připravil na to, že to může chytnout po druhé, když to neměla tak silné.
ahoj
my nstovice taky mely dvakrat,poprve dohromady asi 10 puchyrku a na podruhe ani nemluvim
to byla sila,a manza je chytl od dcerky taky
Myško je to možné! Dcera je měla poprvé ve 2 letech to měla asi 20 obr. boláků neštovice to byly potvrdila to dr. a vloni v prosinci je měla znova a to už byla posetá od hlavy až k patě, poprvé si prý nevytvořila dost protilátek, tak proto je měla znova
Taky nám loni doktorka neštovice potvrdila. O to větší bylo včera moje překvapení. Neštovice jsme sice čekali, ale u mladšího syna, který je ještě neměl. Je toho teď plná školka i škola. Ale ani ve snu by mě nenapadlo, že je dostane ten starší ještě jednou. Myslím, že tentokrát bude osypaný dokonale.
Akorát, že letos už je školák a bude mít co dohánět. ![]()