Plánovaná sekce bez separace

2
8.8.22 16:36

Plánovaná sekce bez separace

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s porodnicí, kde vás po plánovaném císaři ve spinálce přeložili rovnou na šestinedělí (nadstandard) a mohli jste být celou dobu s miminkem? Tato možnost prý přichází v úvahu pokud je volný nadstandard a máte k sobě partnera, který vám bude s miminkem pomáhat. Povedlo se to někomu domluvit, případně v jaké porodnici? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
219
8.8.22 17:32

Moc nechápu… 24 hodin po císaři je přece JIP… Je to přece jen operace břicha… Hned poté jdeš na oddělení šestinedělí :srdce: PS vlastní zkušenost… A také jsem měla nadstandard, ale těch 24 hodin jsi prostě na JIP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
8.8.22 17:43

Pokud máš jen trochu možnost, tak Ostrava. Po spinálu, ať už máš nadstandard nebo ne, jsi hned automaticky s dítětem, dítě jde hned po vytažení na tvůj hrudník, je možnost nechat dotepat pupečník atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.22 18:00

@PaniBambulinova
Já měla dva císaře a pokaždé jsem šla na pokoj- žádná JIP, dítě jsem měla j sebe, když u mě byla návštěva v den operace a na noc k sestrám, dokud jsem si sama neřekla, že bezpečně vstanu sama, to jsem měla diltě i přes noc. Druhý den po operaci už jsem měla přes den dítě jen u sebe..
Jednou okresní nemocnice a jednou krajská.
Domluvit se jde, ale taky hodně záleží na průběhu operace.
Ale pravda ne, že jsem byla v režimu VIP a neměla jsem žádné komplikace.
Takže to jde, prober to v porodnici.

• Citovat
  • Upravit
9491
8.8.22 18:13
@SlečnaDahlia píše:
Pokud máš jen trochu možnost, tak Ostrava. Po spinálu, ať už máš nadstandard nebo ne, jsi hned automaticky s dítětem, dítě jde hned po vytažení na tvůj hrudník, je možnost nechat dotepat pupečník atd.

jak se to dělá, technicky-to dotepání na hrudníku při sekci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5968
8.8.22 19:50
@PaniBambulinova píše:
Moc nechápu… 24 hodin po císaři je přece JIP… Je to přece jen operace břicha… Hned poté jdeš na oddělení šestinedělí :srdce: PS vlastní zkušenost… A také jsem měla nadstandard, ale těch 24 hodin jsi prostě na JIP…

Ne nejsi. Já na JIP byla třeba jen 5h a kamarádka byla převezena na šestinedělí hned, protože neměli místo na JIP :roll:
24h na JIP po císaři už dávno není pravidlo, v nemocnicích berou sekci na lehkou váhu. Já po 5ti hodinách musela vstát a jít do sprchy, za opory sestry teda, ale bylo to něco šíleného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
8.8.22 19:59
@Markéta188 píše:
Ne nejsi. Já na JIP byla třeba jen 5h a kamarádka byla převezena na šestinedělí hned, protože neměli místo na JIP :roll:
24h na JIP po císaři už dávno není pravidlo, v nemocnicích berou sekci na lehkou váhu. Já po 5ti hodinách musela vstát a jít do sprchy, za opory sestry teda, ale bylo to něco šíleného.

Ježíši to teda muselo být fakt ale šílené :( koukám, že jsem tedy měla na péči fakt štěstí. Všechno je o lidech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.22 20:03

@PaniBambulinova Čím dřív tě postaví, tím lépe! První sprcha se sestrou, ideálně do 6 hodin, vyndat cévku.
To je moderní a hlavně i brzy jíst. 24 hod ležet a jen pít je minulé století… teda pokud tam není nějaká komplikace!

• Citovat
  • Upravit
5968
8.8.22 20:10
@PaniBambulinova píše:
Ježíši to teda muselo být fakt ale šílené :( koukám, že jsem tedy měla na péči fakt štěstí. Všechno je o lidech…

Spíše o nemocnicích. Tady to fakt asi moc neřešili, nebo měli málo místa na JIP nevím :nevim:
Ale já měla akutní sekci v 1 v noci a v 6 ráno už jsem frčela s takovým tím přenosným monitorem, co ukazuje tlak atd… jenže na pokoji ten monitor pořád houkal, prostě mě nesnímal, tak jak by měl, tak ho po 3 hodinách odpojili a zdarec :zed:
A těch mamin s těma monitory jsem tam viděla povíc no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.22 20:50

@Apple9 v Třebíči se jde také hned po SC na šestinedělí. Myslím, že ten pobyt s partnerem by možný byl. To je o domluvě a o zdravotním stavu. Při spinální anestezii je s tebou partner na OP, jde se kouknout na první ošetření dítěte. I při akutní sekci v celkové anestezii přiloží dítě k prsu ( osobní zkušenost). Měla jsem obě sekce akutní, ale vím, že partner na nadstandartu možný je. Po císaři tě monitorují přímo na pokoji, nevidím v tom jako zdravotnice problém. Ta péče po sekci byla fajn. Samozřejmě do chůze a péče o dítě tě nutí co nejdříve co to jde, ale ono je to jen dobře. I přes tu bolest je třeba to břicho rozhýbat. První dvě noci ( u druhého myslím jen první noc)byl syn u sestřiček, abych si mohla odpočinout. Stejně bych se ještě nezvládla o syna starat.

• Citovat
  • Upravit
3729
8.8.22 22:00

Moc si to neplánuj. Je to velká operace břicha a fakt to bolí. Musí se 24 hodin ležet. Že začátku se bez bolesti nedá ani otočit na bok pro pití. Po operaci jsou zásady. Chodit dovolí až další den a taky každé to jde jinak. Neni to jako po normálním porodu po kterém se za dvě hodiny vstává. Oni lékaři a sestry ví proč to tak je. Někdo nezvládne vstát ani za den. Někdo si představuje že císařský řez je bez bolesti a nějaká sranda. To fakt není. Tělo je po porodu a navic po operaci zároveň. Proto se propouští o dva dny déle pokud je vše v pořádku. Musí se to ohlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
8.8.22 22:57
@Švédka87 píše:
Moc si to neplánuj. Je to velká operace břicha a fakt to bolí. Musí se 24 hodin ležet. Že začátku se bez bolesti nedá ani otočit na bok pro pití. Po operaci jsou zásady. Chodit dovolí až další den a taky každé to jde jinak. Neni to jako po normálním porodu po kterém se za dvě hodiny vstává. Oni lékaři a sestry ví proč to tak je. Někdo nezvládne vstát ani za den. Někdo si představuje že císařský řez je bez bolesti a nějaká sranda. To fakt není. Tělo je po porodu a navic po operaci zároveň. Proto se propouští o dva dny déle pokud je vše v pořádku. Musí se to ohlídat.

Zakladatelka přece nikde nezlehčuje bolets po císaři. Nic z toho, co jsi napsala, přece nevylučuje nulovou separaci matky a dítěte po sekci. Tam, kde je osvícený personál a osvícený přístup, to funguje úplně skvěle (a zpravidla v těch porodnicích taky vykazují nadprůměrné výsledky z hlediska rekonvalescence matky po sekci). Bonding po sekci, pak dítě na hruď doprovodu, matka s dítětem a doprovodem hned, žádné oddělování, často ani nutný pobyt matky na JIPce. A světe, div se, matky po sekci tam hromadně neumírají ani se nesvíjejí neopečovány po zemi. Tam, kde není vůle měnit staré praxe, se jede pořád to stejné „lékaři ví, proč to tak je“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.22 23:37

@Apple9 v Krnově jsme to takhle v nadstandardu měli. První den jsem jenom ležela, tak s mimi všude běhal manžel a mezitím pokládal mimčo na mě. K sestřičkám jsem ho dala jenom na pár hodin v noci, jinak bylo mimčo pořád s námi. Hned jak ho vytáhli, putovalo mimi na chvíli mě, pak 2h bonding s manželem a pak bonding na mě - hned po cs jsem se na to necítila, ale po těch 2-3 hodinách už jo.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
8.8.22 23:44
@Anonymní píše:
@PaniBambulinova Čím dřív tě postaví, tím lépe! První sprcha se sestrou, ideálně do 6 hodin, vyndat cévku.
To je moderní a hlavně i brzy jíst. 24 hod ležet a jen pít je minulé století… teda pokud tam není nějaká komplikace!

Tak to není pravda. Když máš spinál a neležíš, tak se ti ta dírka v páteři tlakem nemusí uzavřít a když pak uniká mozgomíšní mok, jsou z toho šílené bolesti hlavy. Tohle nemá nic společného s minulým stoletím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.22 23:56
@Capelucia píše:
Tak to není pravda. Když máš spinál a neležíš, tak se ti ta dírka v páteři tlakem nemusí uzavřít a když pak uniká mozgomíšní mok, jsou z toho šílené bolesti hlavy. Tohle nemá nic společného s minulým stoletím.

To je právě přistup minulého stoleti…
Leží se až při bolestech hlavy, jinak i po spinálu se vstává co nejdříve… ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100