Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Manzelovi taky odlozili planovany zakrok. Radeji nepocitame s tim, ze by to bylo drive nez v lednu (kdyby drive, budeme mile prekvapeni). Ten zakrok opravdu pocka, o to nejde, ale vzhledem k jeho zamestnani je bohuzel na neschopence a Dr. ji neukonci drive nez po tom chirurgickem zakroku a rekonvalescenci po nem. A to je to, co je blbe. Dr. chapu, stav by se mohl zhorsit a hure by se to pak operovalo, ale zamestnavatel prudi ![]()
To asi nikdo neřekne. Mámě odložili operaci už podruhé (endoprotéza kolene), poprvé měla jít v dubnu, podruhé teď v listopadu.
Na druhou stranu synovi, už v době uzavřených škol, naplánovali opreraci. Má jít v půlce listopadu, ale nevím, nevím, jestli nepočkat až se situace zklidní, hlavně kvůli tomu, aby tam s ním, aspoň přes den, mohl někdo být. Není to nic akutního.
V nemocnicích teprve začne ten největší masakr. Obávám se, že na odložené operace hned tak nedojde. Navíc čísla spíše stagnují než klesají. Méně se testuje, tak je i méně pozitivních, ale procenta jsou stále stejná.
U nás je problém hlavně s místem na pooperační JIP. Strejdovi odložili operaci, důležitou a potřebnou co nejdřív provést. V pondělí budu volat, ale obavám se, ze dřív než za 4-6 tydnu to nebude.
Tetě odložili žlučník, 2× akutní, hodně bolestivý časté ataky. Nakonec ji odvezla rychlá a byla s toho akutní operace, personál se choval hrozně.
@Mufina píše:
To asi nikdo neřekne. Mámě odložili operaci už podruhé (endoprotéza kolene), poprvé měla jít v dubnu, podruhé teď v listopadu.
Na druhou stranu synovi, už v době uzavřených škol, naplánovali opreraci. Má jít v půlce listopadu, ale nevím, nevím, jestli nepočkat až se situace zklidní, hlavně kvůli tomu, aby tam s ním, aspoň přes den, mohl někdo být. Není to nic akutního.
Pochybuju, ze by synova operace proběhla. Nemocnice ji zruší.
@vokishka těžko říct, oni tam byli úplně v klidu, jak kdyby se nic mimořádného nedělo. Nakonec jsem v té samé nemocici byla na gynekologickém zákroku v květnu a kromě roušek tam nebylo nic výjimečného.
@Mufina píše:
@vokishka těžko říct, oni tam byli úplně v klidu, jak kdyby se nic mimořádného nedělo. Nakonec jsem v té samé nemocici byla na gynekologickém zákroku v květnu a kromě roušek tam nebylo nic výjimečného.
Ale ted sel prikaz z ministerstva. Uvidis, no.
Nejdříve v lednu. Čísla začínají stagnovat, ještě se nesnižují. A i když se budou snižovat, jsou to počty nově nakažených/hospitalizovaných, tj. ne počty aktuálně hospitalizovaných. Než se budou snižovat počty nemocných v nemocnicích, bude to trvat třeba dva až tři týdny. Pak je taky třeba, aby si personál (lékaři, sestry) odpočinuli po tomto extrémním nasazení.
@vokishka píše:
Jo, jak jsem psala, není to akutní, takže to v klidu počká. Možná záleží, jestli je pak potřeba JIP, po menších zákrocích se jde rovnou na normální pokoj. Ale jak píšu, je nám to jedno.
@Prof. Farnsworth píše:
Nejdříve v lednu. Čísla začínají stagnovat, ještě se nesnižují. A i když se budou snižovat, jsou to počty nově nakažených/hospitalizovaných, tj. ne počty aktuálně hospitalizovaných. Než se budou snižovat počty nemocných v nemocnicích, bude to trvat třeba dva až tři týdny. Pak je taky třeba, aby si personál (lékaři, sestry) odpočinuli po tomto extrémním nasazení.
na neco takoveho sa hrat urcite nebude, bude potreba zacit co nejdriv, nejake odpocinuti personalu nikoho zajimat nebude, bohuzel.
ja pocitam od prosince, protoze pak se to nahromadi a bude to hrozny naval.
@vokishka píše:
Nejsme operacni obor, ale zatim normalne prijimame. Starame se o deti a ti s covidem tak casto v nemocnici nekonci. I pres prikaz z ministerstva. Prednosta kliniky nam to neoficialne oznamil, ze stejne neoficialne to vedeni nemocnice oznamilo detske casti. Ze dokud to personalne zvladneme, at si planovane pacienty dal zveme. Samozrejme, cast personalu od nas pomaha na dospelych covid jednotkach, cast je nemocna, ale nase prostory nejsou potreba, zatim staci ty, co vyclenily dospele kliniky.
@Anonymní píše:
Tetě odložili žlučník, 2× akutní, hodně bolestivý časté ataky. Nakonec ji odvezla rychlá a byla s toho akutní operace, personál se choval hrozně.
Byla jsem presne pred rokem na operaci zlucniku, rikala jsem ze kdyby mi to odlozili tak se asi rozbrecim.Ja uz fakt odpocitavali dny at mi to konecne vyndaj. Takze tvoji tetu chapu. A jinak jsem byla pred tydnem na operaci s dcerou.Ve ctvrtek jsme nastoupily a v pondeli se na oddeleni prestalo operovat a meli ho predelat na covid oddeleni. Presne jak pises, sestry protivny, nervozni.
Jelikož nám čisla začínají klesat, kdy se podle vás začnou zase operovat planované operace?
Uz se nemuzu dockat. Dekuji.