Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj megy,
už jsem to tu psala..Souhlasím,já taky otěhotněla,až když jsem se rozhodla,že na to kašlu,že to nějak dopadne,že nebudeme tlačit na pilu..A dnes mám 22denního miláčka..
Držím palečky,ať se dočkáš brzy svého mimíska..
![]()
Ahoj Megy,
podle vseho mame nejen stejne jmeno, ale i stejneho „konicka“, tak si budeme navzajem drzet palce.
Mej se. I.
Ahoj Ivano, až u Tebe bude něco nového tak dej vědět. Já bych možná chtěla aby se to podařilo až po novém roku. Lékaři mi totiž vyhrožují rizikovým těhotenstvím a my máme mít v práci vánoční večírek.
Alespoň nějaké pozitiva na tom musím hledat. Můžu se zeptat odkud jsi? Já jsem z Otrokovic. Nedávno jsme se sem přestěhovali. Sehnala jsi ten čaj? V lékárnách mi tvrdí, že se nic takového nedělá. Zatím se měj moc hezky a držím pěstičky!
Ahoj Megy,
ja si taky rikam, ze se mi ted otehotneni nehodi, protoze na vanoce letime do Cech (ted bydlime v Anglii) a to bych urcite prvnich par tydnu nemohla letat. Uprimne receno, ja se tak spis snazim zklidnit hlavu, samozrejme ze bych byla stastna jako blecha, vanoce - nevanoce.
Caj jsem tady taky zadny nesehnala, zkusim se po nem poohlednout v Cechach. Mej se krasne a bud v pohode, to je pry nejdulezitejsi.
Ahoj holky, já se s manzelem snazim o miminko uz 2 a pul roku. Kazdy mesic se snazim na to nemyslet, ale jde to opravdu velice tezko. Je to o to horsi, ze uz 2 roky chodime k doktorovi a podle vsech vysetreni jsme zdravi. Ale i kdyz ta cesta je dlouha a trnita, presto doufam, ze kazde z nas se to musi jednou podarit.
. Ted jsem podstoupila sve 2. IUI a neco mi rika, ze se to asi povedlo, ale jeste musim vydrzet do patku a zkusim si udelat test. Callibrum babyplan take uzivam. Drzte mi, prosim palecky, a ja se pak ozvu, jak to dopadlo. Monca
Ahoj holky,
divím se, že nemůžete sehnat ten čaj, protože různé ženské čaje se prodávaji skoro všude. Já jsem si například koupila nějaký v Droxi drogérii. Měli tam na výběr asi ze tří druhů. Taky v Tescu mají různé ženské čaje. Samozřejmě jsou hlavně na upravení M.cyklu, když je rozházený, snadnější PMS, menší krvácení atp. Mě to docela pomáhá. Přestala jsem brát prášky v červenci a moje tělo bylo hodně rozházené. Teď už se dává pomalu do kupy. Spíš bych ty čaje ale brala s rezervou. Zázraky žádné bylinky nedělají…
Ahoj Mončo, budu Ti moc držet palečky. Já věřím, že se ti to určitě musí podařit!
Ivano celkem jsi mi vyrazila dech, počítala jsem nějaký zapadlý kout Čech ale Anglii ani v nejmenším.
Včera jsem mluvila s kamarádkou a ona prý poznala těhoteským testem po 14 dnech, že čeká mimi. Tak nevím jestli si ho mám udělat nebo počkat, abzch nebyla sklamaná!
No ještě o tom popřemýšlím. Prosím Tě nevíš o někom kdo by prodával tu panenku Anabelu za nějakou rozumnou cenu? Neteř by ji chtěla od ježiška.
Zatim se mějte všechny moc hezky.
Megy
Čaj na otěhotnění 1.
20g řebíčku, 20g šípku, 10g mateřídoušky, 7g kopřivy květ,(hluchavka), 15g truskavce, 5g heřmánku, 7g jitrocelu. 10g směsi se dá do 300ml studené vody, nechá se přejít varem, 30 min. odstát. Pije se 2× denně nalačno.
Čaj na otěhotnění 2.
70g třezalka, 70g řebíček, 70g heřmánek, 50g měsíček zahradní, 20g hluchavka bílá
Do 1l studené vody 2 vrchovaté polévkové lžíce, přejít varem, tento čaj se pije 4× denně.
Je to recept z www.pritelkyne.cz
Zatím jsem ho nezkoušela a tak nevím, jestli opracdu funguje.
Ale chystám se na to.
Taky jsem posedlá touhou po miminku. Mám doma výbavičku, s maminou koukáme na kočárky a vybíráme. Mám doma ( skoro ) postýlku.
No a nic. A už to trvá skoro tři roky. A i když si říkám, nemysli na to nejde to. ždy, když se jdeme s manžílkem milovat, tak si taky říkám jestli si ta potvůrka prorazí cestu.
Každý mi říká, že pokud na to budu myslet, tak se toho miminka nikdy nedočkám, ale nejde to.
No nic. Držím všem palečky a brzo krásné pupíky s naší malou láskou.
Ahoj Megy,
jo, my bydlime „v zapadlem koute Anglie“, lisky tu davaji dobrou noc, ale pry je tady zdrave ovzdusi.
Ovu testy pro jistotu ani nemam doma, protoze jsem netrpeliva a urcite bych je vypatlala okamzite. Chci pockat, az se mi zpozdi MS, ktera jinak bezi jako hodinky, pak to budu resit. (Dalsi z figlu, jak se udrzovat v klidu.) ![]()
O hrackach nemam vubec prehled, zadne mrne v okoli nemam, a tak jsem zaspala dobu, zkusim se ale nekoho poptat.
Takze devcata, snazte se co to da, ale hlavne kliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid. ![]()
Ahojky všem, my to zkoušíme teprve chviličku, takže se snažím udržovat v klidu.
Mikino, díky za návody na čaj. Všem se to hezky říká zůstat v klidu, ale kdyby to tak šlo, že? Zkusili jste nějaké lékařské vyšetření?
Ivano, ještě jsem ten test nezkusila, ale dneska jsem se tak naštvala v práci, že to zítra určitě vyzkouším. Díky za pomoc při shánění panenky. Už jsem si podala i inzerát.
Zatím se mějte moc hezky a jak psala Iva hlavně klid a ať se nám daří! ![]()
Megy
Omlouvam se, v predchozim prispevku jsem napsala ovu test a samozrejme jsem myslela tehotensky. V posledni dobe delam jednu blbinu za druhou.
Ahoj holky!
Tak patrím do řad snažilek,zkoušíme mimi 4.měsíc.Dnes jsem 29.DC,ale ještě neplaším,protože mám cykly 26-31 dní.Středa rozhodne
.
Ženský čaj jsem pila,byl to čaj „Livie“ od firmy Dr.Popov a byl velmi chutný.Výrobce uváděl,že je to na úpravu cyklu a protu gyn.zánětům,na které dost trpím.
Hodně štěstí ve snažení
Hanka a Klárka(23 m.)
Ahojte. Píšete tu aj o kyseline listovej, ja som si včera kúpila - názov Acidum Folicum - 10mg v 1 tbl. Lenže ja som čítala, že denná dávka má byť max. 1 mg, viac len na doporučenie lekára. V letáku je doporučená dávka 1 tbl (10 mg) každý druhý deň. Aké množstvo ste brali vy. Nie je to predsa len veľké množstvo, ked sa snažím otehotnieť (skúšame to rok a mám taký pocit, že by to konečne mohlo výjsť)? Ďakujem za odpovede. Lucia