Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu. Včera mi v porodnici naplánovali CS hned z několika důvodu, jdu za týden v ukončeném 39tt a celkem dost kašlu. Uz pres 10 dní me bolí v krku-pouze v noci, do toho par dní kašel.
Holky poraďte, jak se z toho co nejdříve dostat, nemůžu mit jizvu přes celé břicho a kašlat jak tuberak. Jsem z toho opravdu zoufalá. Šalvěj, tymián a zázvor se v těhotenství nemůže a cibulový sirup zatím nezabírá.
Mě zabral celkem rychle stopkasel. Pokud máte inhalator, tak inhalovat. Kloktat vincentku a zabal na krk. Ať je co nejdřív dobře ![]()
Mě pomohlo na kašel jedině teplé mlíko s medem a Vincentku… ![]()
Mě pomohla ta Vincentka. a tantum Verde. A ta jizva přes celé břicho mě rozesmála, vždyť je to jen 10cm.
Jako těhotná jsem měla Septilen, ten se smí v těhotenství. A jelikož je lepší nechcípnout a něco si vzít a netrpět, tak jsem měla trošku i to Tamtum verde a Stoptusin ![]()
Na kašel v těhotenství mi byl opakovaně doporučený Stodal. Mě celkem pomáhá.
@villa možná až dítě vyndají, bude i po kašli
já jsem rodila přirozeně, ale cca 10 dní před porodem mně také bolelo v krku a kašlala jsem, okamžikem porodu bylo po kašli i bolesti v krku - tělu se uleví, když je dítě venku
@mau-mau píše:
Jako těhotná jsem měla Septilen, ten se smí v těhotenství. A jelikož je lepší nechcípnout a něco si vzít a netrpět, tak jsem měla trošku i to Tamtum verde a Stoptusin
Septilen za me top!
muze se i pri kojeni a kolikrat me skrabalo, palilo v krku a nikdy se to nerozjelo ![]()
Stopkasel mi nepomahal. Ale zkusit muzes
a jak tu holky pisou, mozna bude po porodu po kasli, nekdy to tak byva ![]()
A neboj, jizva ma fakt tak 15 cm (mam ja). Drtim palce, at je vse ok ![]()
Priessnitzuv obklad na krk, idealne pres noc, je na kasel top. A k doktorovi, at ti da neco ppradneho. Prechazet nejaky zanet prudusek doma akorat s cibuli nebude nejlepší napad.
Pokud nebudes uplne ok, nahlas to anesteziologovi. Me dali neco do kapacky, taky jsem nebyla uplne v cajku.
Ona jizva neni sice pres cele bricho, ale po jedne ze sekci jsem kasel mela a nic moc. Ale @villa nedes se toho predem, dalo se to zvladnout, ja se pri kasli tak choulila a pridrzovala bricho. A vedle byla holka, co kaslala jak tuberak, a ani nevypadala, ze ji to extra moc vadi.
Řešila bych to s gyndr. ať se toho zbavíš. Já měla po akutním císaři podrážděný krk, kašel a řeknu ti, že kontrakce jsou děs, ale kašlat s rozfiknutýn břichem, to jsem nedávala, strašná bolest, ani to vlastně nešlo, takže jsem se spis dávila. No nechci tě děsit, ale zkus to pořešit. Good luck.
Díky holky, uz to bude můj druhý CS, tak vím do čeho jdu a možná i proto vic plasim a pekelně se bojim. Anestezioložka vi, ze jsem nachlazená, cely týden uz nebudu vycházet z domu, at jeste nekde nechytnu něco dalšího. Manžel mi jel ted nakoupit, co jste psali, tak snad to prejde. A ten zabal jste delali Priessnitzuv?
@karkarka píše:
Mě pomohla ta Vincentka. a tantum Verde. A ta jizva přes celé břicho mě rozesmála, vždyť je to jen 10cm.
Tohle bude asi dost individuální, já třeba opravdu jizvu přes celé břicho mám
. Po 5 letech je teda už krásná, skoro neviditelná, ale jak to bolelo při kašlání si pamatuju dodneška
.