Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer maminky, chtěla bych se zeptat, jestli má některá z vás podobné zkušenosti s výsledky krve, jako mám já.
Byla jsem na odběrech v 10+2 a mám vysoké Papp-a 3,44 lU/l (mom 2,50) a zároveň velmi vysoké free beta hcg 210 lU/l (mom 3,27). Celkově vyšel výsledek negativní, ale u hodnot mám vykřičníky
výsledky jsem si byla vyzvednout dnes u sestry a na ultrazvuk jdu až 30.12.!!! Miminko bylo na kontrole vidět vždy jen jedno! Nevíte co by to mohlo znamenat? Jsem z toho hrozně vystrašená. Všude v diskuzích je zvýšená buď jedna, nebo druhá hodnota, nikdy ne obě. Moc vám děkuji za odpovědi
Ahoj, mám to stejně, poslali mě ještě na kontrolní odběr krve v 16.tt, čekám na výsledek. Nikdo mi k tomu nechtěl nic říct, ani v Gennetu ani na gyndě, screening celkově také negativní.
@CarnivoraKurama achjo, vůbec to nechápu.. Nic o tom nemůžu najít. Snad budou oba naší mimínci vpořádku!!!
@Jancule_a_mimi Také jsem hledala a myslím, že mám podobné informace jako ty, maximálně, že se jedna uživatelka někde v diskuzi zmiňovala o vadách srdce, ale potvrzeného nic nemám.
@CarnivoraKurama to jsem také četla, ale nevím jestli měla slečna zvýšenou i druhou hodnotu. Já se akorát dočetla, že takové podobné hodnoty jsou u dvojčat, ale stejně to beta hcg tak vysoké ani u dvojcat není a ty už by jsi to dávno věděla. Tak fakt nevím. Kdy máš další kontrolu?
@Jancule_a_mimi 13. ledna ultrazvuk, pro výsledky krve budu si volat asi zítra na gyndu
Ahoj, sice jsem neměla zvýšené obě hodnoty, ale jen HCG přes 3, dnes jsem už 23. týden a vše je v pořádku, doktor mi řekl, že pokud program vyhodnotí screening jako negativní, není se čeho obávat.