Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj
jsem teď ve 37tt a podle doktora mě čeká císař protože mimčo je zadkem dolů
chystáme se rodit v Opavě a proto bych se ráda zeptala na jakékoliv zkušenosti maminek které zde tímto způsobem už rodily. Např kdy je příjem, taťka u porodu, kdy mi dají mimčo, nadstandart, přístup sestřiček, bonding apod. Budu vděčná za jakékoliv info děkuji moc ![]()
Ahoj
já teda nerodila v Opavě ale v Jilemnice a měla jsem také plánovaný CŘ kvůli konci pánevnimu. Malý se nakonec rozhodl jít ven ve 35tt a neotočil se takže jsme ještě na příjmu čekali zda ho kontrakce nedonutí otočit, ale proste to byl v bříšku lenoch
a otočení se nekonalo
když byly kontrakce po minutě a já už opravdu rodila jelo se na sál, uspali mě a udělali co museli
Když jsem se probudila tak malý byl v inkubátoru a ospoledne přišla sestřiča a řekla mi, že pokud chci mít malýho u sebe musim být soběstačná
následovalo vstání z postele ( to bylo hoxně náročné pár hodin po císaři, ale co bych pro miláčka neudělala ),dojití na toaletu, osprchovat se a pak už jsem jen čekala až z mnou někdo příjde s broučkem
broučka mi daly sestřičky na chvilku na pokoj když přijel manžel, ale na noc musel jít do inkubátoru a od ruhého dne už jsem měla ten náš uzlíček u sebe
z vlastních zkušenosti doporučuji spíše epidurálni anestezii než úplnou protože ten uzlíček se neotočí podle mě ani těma kontrakcema
pokud pudete mít lokální epiduralovou anestezii dostanete ten vášuzlíček už na sále
jinak chlapa bych k CŘ nebrala
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.