Plánovaný císařský řez FNHK

27
6.11.24 03:06

Plánovaný císařský řez FNHK

Ahoj všem maminkám, máte prosím někdo za sebou plánovaný CS ve fakultní nemocnici Hradec Králové z poslední doby?
Nějaké téma jsem to našla, ale vše je již pár let staré, tak by mě zajímalo aktuální info jak to chodí. Jak jste tam byly po CS dlouho, jestli mohl manžel být s vámi na sále? Jestli vás po sekci nechali taky nějaký čas spolu nebo vás hned převezli na JIP? Prostě všechno co vás napadne…
Děkuji moc za odpověďi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
292
6.11.24 11:21

Spolu? Po císaři?
Holka ty opravdu nevíš co tě čeká.
Přeju hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.24 11:31

@Verynka8 a mimíska u prsa než se rozchodí 😂 prvního císaře jsem měla po 19h nepostupujícím porodu, za hodinu a půl jsem měla malou u prsa a celou noc jsem byla na přístrojích, 5.den jsem šla rozkojená domů…u druhého porodu to byl velký průšvih polovinu těhotenství jsme bojovaly o životy, předčasný porod, 4h operace, 2dny na JIP, miminko v jiné budově, 6.den mě pustili z gynekologie a přeložili na ubytovnu k miminku, obešla jsem areal a začala se o ni starat v 3h intervalech…kojím přes rok…

• Citovat
  • Upravit
292
6.11.24 11:33

No tak vše ok, když už si jednou řízlá byla :mrgreen:
Neboj na kojení ti dítě určitě dají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.24 11:35

@Verynka8 ale pokaždé řezali jinde a ještě budou pokračovat :mavam:

• Citovat
  • Upravit
292
6.11.24 11:37
@Anonymní píše: Více

Gratuluji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
7.11.24 02:00

Měla jsem plánovaný císařský řez ve Fakultní nemocnici Hradec Králové v červenci 2024. Manžel mohl být přítomen na sále během operace, což bylo skvělé pro naši psychickou podporu. Po zákroku nás nechali chvíli spolu s miminkem na sále, než mě převezli na JIP. Na JIP jsem strávila první noc, poté mě převezli na standardní oddělení. Celkově jsem v nemocnici zůstala pět dní. Personál byl velmi vstřícný a ochotný, což mi pomohlo při zotavování.

• Citovat
  • Upravit
VY2
1
7.11.24 15:29

Já mám za sebou teď v srpnu. Do porodnice mě přijali den předem, vyplnili se mnou dokumentaci, zavedli kanylu, zkontrolovali oholení, večer dali prášky (mimo jiné i na spaní, za což jsem byla fakt vděčná). Od půlnoci jsem nesměla nic jíst ani pít. Ráno sestřička zavedla cévku. Přišel manžel a byl se mnou na pokoji až do odjezdu na sál. Tam mě spinálem umrtvili od prsou dolu, pak za mnou mohl manžel a během celého výkonu byl u mojí hlavy. Byla tam úžasná anestezioložka a říkala mi, co zrovna dělaj. Dali mi vybrat, jestli chci bonding na mě nebo bude bonding s manželem. Tak mi dceru položili po vyndání na břicho a nechali dotepat pupečník. Pak mi jí přinesli ukázat (kvůli plachtě jsem na ní předtím neviděla) a šli jí osušit, změřit. To šel manžel s nimi. Mě mezi tím šili. Pak se manžel i s dcerou vrátili a byli u mě, dokud mě nezašili. Pak zkoušeli dceru přikládat k prsu, ale moc prostoru na to nebylo, protože byla menší, tak se báli hypoglykemie a chtěli jí dát rovnou dokrm. Pak mé odvezli na JIP, dceru na novorozenecké a manžel šel domů. Poprvé mi ji na kojení dovezli až o půl páté (porod byl o půl deváté), pak o půl desáté večer a pak až o půl páté ráno. Ráno mi ještě na JIP pomohli se postavit (do té doby mi nedovolili si lehnout ani na bok). Pak mě převezli na oddělení, kde mě doprovodili do sprchy, vytáhli cévku. Pak mi dovezli dceru a už jsem jí měla u sebe. Ještě jsem jí na noc mohla dát k sestřičkám, abych se vyspala. Domů jsme šly tři dny po porodu. Tak tady máš celkem podrobný popis 😁. Musím to hodnotit naprosto pozitivně. Samozřejmě pár much to mělo, ale na sále to probíhalo úplně fantasticky (i to byl pro mě krásný zážitek) a i péče poté byla super. Bolesti jsem měla, ale kdykoliv bylo potřeba, tak mi dali léky. A nejvíc mi pomohli sestřičky z novorozeneckého, ty důkladně ukázaly, jak o malou pečovat a hlavně strašně moc pomohly s kojením. Víc už mě nenapadá, ale zvládnete to 💪 hlavně se při postavení vždycky pořádně narovnej, ať si ta rána zvyká a nechodíš pak pořád v předklonu 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.11.24 18:15

@Kralovnal děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.11.24 18:15

@VY2 děkuji za odpověď :srdce: