Prenáším - chtějí vyvolávat, chci sekci

Anonymní
1.11.24 20:39

Prenasim - chteji vyvolavat, chci sekci

Chci se zeptat na zkusenosti.
Přináším a příští týden chtějí vyvolávat.

Bohužel nejsem vůbec otevřená, nemám žádné bolesti ani poslicky. Zkoušíme klasické veci na podporu porodu ale nic se nedeje, ani necítím nic že bych měla rodit.

Bohužel z toho co jsem slyšela a bylo mi řečeno od doktoru jako prvorodicka mám z vyvolávání obavy.
Když jsem se ptala na sekci jen prohodil že je mnoho jiných řešení a variant nez se k tomuto přistoupí. Prostě se bavit nechtěli, přišlo mi to jako by mě chtěli spise uklidnit že cisarak urcite nebudou delat dokud nebude nutny. Jako bych se ho bála.

Představa sebe hodiny a dny v bolestech je pro mě nepředstavitelna. Je to nátlak na psychiku i teď. Rada bych to měla už za sebou.
Je varianta je přesvědčit aby mi udělali rovnou cisarak?
Jak říkám nejsem otevrena ani na 1 prst, poslicky jsem mela naposledy před měsícem a byli to strašný- jen ležet a čekat až bolest přejde a to bylo,,jen,, 4 hodiny. Jsem prvorodicka a vím, že pravděpodobnost, že to nepomůže je opravdu vysoká pokud nemam žádné náznaky.

Zároveň chápu rizika čekání až se to rozjede samo a nechci rozhodne cokoliv riskovat. Takze pokud tak rozhodně jsem pro vyvolání, ale raději bych aby do mě rozli, dokud jsem psychicky na to prolipravena nez pak na honem ve stresu.

Prosím jen o odpověď na moji otázku, o uklidnění a jak to muze probíhat, jak to u někoho bylo v pohodě a u nekoho ne se ve velkém už starají v porodnici, rodice a příbuzní.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16438
1.11.24 20:43
@Anonymní píše: Více

Kdy jsi měla termín? Abych do císaře dobrovolně nešla. Jen fakt v nutnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 20:53

@Dahlia0409 už je to týden, takže vše v normě. Nemám ani žádné zdravotní problémy.
Je mi jasné že se vyvolava dřív než 42+0 právě protože to nezabere a drepim tam další tři dny pokud vůbec.

Spise mi vadi ten šílený koktejl co do mého těla budou rvat. To množství chemie a stejně je velká pravděpodobnost že k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 20:54

Asi nechápu otázku.
K vyvolávání porodu se přistupuje z nějakého důvodu.
Stejně tak se přistupuje k CS.
Máš přes sebou víkend a to se klidně ještě můžeš rozrodit. Třeba ještě dneska v noci. :nevim:

Měla jsem vyvolávaný v termínu a otevřená jsem byla na prst. Otvírat jsem se začla až po několika hodinách těsně před samotnou 2 dobou porodní.
Nakonec teda i k tomu císaři došlo. Jako jo, dá se to přežít ale úplně bez bolesti ti teda taky není. Každý porod je stres bez ohledu na přirozenost

• Citovat
  • Upravit
6919
1.11.24 20:57

A to jsi vzala kde?
Porodila jsem vždy po první tabletě do pár hodin a zdaleka jsem nebyla tak daleko jako Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 20:59

Jaký koktejl? Já měla vyvolávany porod, prvorodicka. Zavedli mi tabletu, asi udělal nějaký ten hmat a do 6 hodin se vše spustilo samo. Před tím taky žádné příznaky počínajícího porodu. Porod jsem měla v klidu, fakt žádné hrůzy. Lékaři vědí co dělají. K císaři je nějaká indikace, k vyvolání taky. Apropos já byla 40+1 a už zaveleli vyvolat. Osobně bych opravdu nechtěla čekat so 42tt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 21:00
@Lojzísek píše: Více

Taky jsem měla jenom jednu. Maminka co byla semnou porodila po 2 a překotně. Během 40 minut bylo hotovo. Já myslela, že šla jen na vyšetření. Prostě mžik :potlesk: :potlesk: :potlesk: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 21:00

@Lojzísek např. I od samotných doktoru? Že prý muzu porodit hned ale i za tři dny?
Nebo z okolí prvorodicek.

• Citovat
  • Upravit
9293
1.11.24 21:03

Na přání ti císaře neudělají a ani přenášení není důvod k císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 21:04
:nevim: tak s takovým přístupem je to docela možný. :roll: co blázníš? Ono to není zase tak traumatizující. Pořád je to proces, tělo si poradí. Přepneš se!
  • Citovat
  • Upravit
5936
1.11.24 21:05

Jak k ničemu, mě stačily dvě tablety. Zbytečně se stresuješ, a pokud budeš mít možnost entonoxu tak ho využij. Já měla většinu porodů vyvolávaných tak moc dobře vím jak to probíhá. Ano císařák si teoreticky můžeš vydupat, ale stojí ti za to mít rozřezaný břicho. Prostě ber to tak že mimčo se ven musí nějak dostat. Musíš být uvolněná, jinak tělo porod brzdí. Začni myslet pozitivně, uklidni se.Ta bolest tam bude, to je jasný ale znásobuje se strachem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6919
1.11.24 21:07

Rodila jsem tak 2×..
Ty už jsi hodně daleko, to jde většinou dobře, porodní cesty jsou vyzrálé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5735
1.11.24 21:07

Zbytečně stresuješ. Je úplně normální, že zatím to na porod nevypadá, ta situace se mění z hodiny na hodinu. Po týdnu přenášení bych to úplně na „šílený koktejl chemie“ neviděla. Hoď se do klidu a mysli pozitivně. Císařský řez je velká operace a jen blázen by na ní chodil dobrovolně. A oni ti ho stejně na přání neudělají. Je to riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4656
1.11.24 21:10

Do příštího týdne spousta času vyzkoušet nějaké ty babské rady typu zvýšená fyzická aktivita, partnerské aktivity, napářka apod. Já jsem týden před TP už byla hospitalizovaná, takže já jsem nic z toho zkoušet nemohla, jenom noc před vyvoláváním jsem se domlouvala s miminkem jako poslední možnost, že to spolu zvládneme a že by bylo přece jenom lepší, kdyby si to samo rozmyslelo. Ráno bylo mimčo na světě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5062
1.11.24 21:16

Aha, ty máš obavy z toho šíleného koktejlu, který do tebe budou rvát kvůli vyvolání porodu… :think: A víš vůbec, co do tebe rvou kvůli císaři? Několik dní léky na bolest, antibiotika, injekce na ředění krve, anestezie (klidně i celková, pokud nenapíchnou spinál)… Máš strach, že budeš 24 hodin trpět? Asi netušíš, že i po císaři to pěkně bolí. Několik dní sotva vstaneš a chodíš, jizva se může nepěkně hojit… Hrozí rizika poranění při operaci. Riziko při následném těhotenství. A mnoho dalšího.
Mám císaře 3, vím o čem píšu. Na tvém místě bych to prostě brala tak, jak to je a uvidíš co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí