Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, ráda bych se zeptala zkušenějších maminek na toto: Termín podle MS mám 7.7.2012. Vzhledem k následkům z prvního porodu rodím druhém chlapečka plánovaným CŘ, doktor mi řekl, abych si koncem června vybrala nějaký termín, rozhodla jsem se pro 24.6., protože to má manžel i syn svátek a syn už měsíc nemluví o ničem jiném, než že by chtěl Matýska k svátku
V ten den budu 38+1,jen mi jde o to, jestli to není pro mimi předčasné, Honzík měl 4kg a mám znovu předpoklad velkého dítěte, ráda bych více názorů
. Děkuji!!! ![]()
Já jsem letos v lednu rodila císařem, a byla jsem přesně 38+1tt ![]()
@Katuskka píše:
Já jsem letos v lednu rodila císařem, a byla jsem přesně 38+1tt
Katuskka: a můžu se zeptat na míry miminka? Všechno oká? Já si právě myslím, že ty poslední dva týdny se mimčo už jen dopéká
, takže by vlastně nemělo o nic jít..
No, malá měla 4110g
Jinak byla úplně v pořádku, ale já mám cukrovku, takže by mi stejně vyvolávali porod dřív. Myslím si, že ten 39tt už opravdu o nic nejde ![]()
@Katuskka píše:
No, malá měla 4110gJinak byla úplně v pořádku, ale já mám cukrovku, takže by mi stejně vyvolávali porod dřív. Myslím si, že ten 39tt už opravdu o nic nejde
SUPER!!! To jsem přesně potřebovala slyšet - teda vlastně si to přečíst
Moc díky a prima dny!
@HappyBirds píše:
SUPER!!! To jsem přesně potřebovala slyšet - teda vlastně si to přečístMoc díky a prima dny!
Není vůbec za co, ať vám to dobře dopadne ![]()
Není to předčasné. Rodit budeš normálně v termínu.
Za ten se považuje od ukončeného 37 týdne po 42 týdne.
Ahoj, já rodila ted císařem a taky jsem byla 38+1 a prcek ok ![]()
@HappyBirds , není to brzo a tak se to plánuje. Dítě už je donošené.
Datum to je krásné. V ten den má můj manžel narozeniny a jsou to šťastní, úspěšní a příjemní lidé.
Taky jsme si vybrali termín 24.6, ale už to bude rok. Malej byl koncem pánevním. Narodil se 39+1 a bála jsem se aby to tak dlouho vydrželo a nejela jsem na akutního císaře. Vydrželi jsme.Malý měl 3500g.
Ahojky, taky jsem rodila ve 38.tt je to normální. Dělá se to i preventivně aby se nerozjel zbytečně porod…
@goldenka píše:
Taky jsme si vybrali termín 24.6, ale už to bude rok. Malej byl koncem pánevním. Narodil se 39+1 a bála jsem se aby to tak dlouho vydrželo a nejela jsem na akutního císaře. Vydrželi jsme.Malý měl 3500g.
Je tak my jsme zatim taky KP, ale na otoceni je jeste spousta casu,i kdyz me to je vlastne jedno:-)
nemám pro to žádný odborný pádný argument, ale pocitově mi 2týdny přijdou moc. Pokud by to opravdu bylo na mě, tak bych volila datum blíž termínu.
až teď dočítám.. to s tím aby se porod nerozběhl sám, když by to bylo riskantní, mi přijde logické…:) nedonošené dítko nebude..holt o přirozenosti procesu se tu už mluvit nedá.
No právě, aby se náhodou porod nerozběhnul sám jako mě
T.P. jsem měla 22.3. a císaře mi měli teprve naplánovat, no nestihli jsme to. Když jsme jeli do porodnice kvůli bolesti jizvy po předchozím císaři měla jsem na monitoru stahy
Byla jsem 37+4, takže ihned na sál.Bylo to 3.3.
Malá byla v pořádku ![]()