Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj zakladam tuto diskusi jen pro zajimavost je tady maminka co porodila ve 28tt? nebo proste drive?? jak to probihalo ? jake byli komplikace?
Ahoj,
já sama sem rodila normálně(i když mi od 24tt hrozilo,že porodím),ale kamarádka rodila ve 26.týdnu.Komplikace můžou být různé-od těžkého postižení,krvácení do mozečku až po oční vady.Malej Jaroušek byl hrooozně dlouhou dobu na dětské nenatologii(nevím zda to píši správně).Je drobnější,ale jinak je úplně zdráv
naše dcera se narodila ve 29.týdnu, byla přesně 2 měsíce v porodnici, bylo to těžký, při narození měla 1kg, domů jsme šli když měla přesně 2kg, dneska je jí 2,5 roku, naprosto zdravá, dle psycholožky napřed před svými vrstevníky
Ahoj,
pro rodiny s nedonošeňátky existují stránky www.nedoklubko.cz. Tam se také můžeš dozvědět víc.
@euricek ahoj tak to je mi lito … ale urcite bude vse v poradku drzim ti palce ![]()
Ahoj, tak já jsem teď 28tt, ale moje miminko má jen 601g, i když průtoky pupečníkem jsou v naprostém pořádku, za 10 dní jdu na kontrolu a už si sebou mám přibalit i věci do porodnice, kdyby bylo cokoli v nepořádku, už mě hospitalizují a taky prý už jen budou čekat kdy miminko vytáhnout a dát do inkubátoru. Mimčo už nějaký týden v bříšku neprospívá(vzrůstově), taky by mě mě zajímalo jestli jsou pak tak malá miminka v pořádku a co jim popřípadě hrozí.
ahoj,tak já jsem momentálně ve 29tt,taky mám hrůzu z předčasného porodu hlavně kvůli nevyvinutým plicím,,ale snad mi v bříšku ještě měsíc vydrží.mně prcek na UZ vážil ve 25tt 750g,,těch 610 je opravdu málu,ale neboj budeš hlídanáa kdyby něco tak mimčo raději vytáhnou.dej vědět jak jsi dopadla.myslím na Tebe a držím pěstičky
Ahoj maMINKA PORADITE MI??ja tomu stejne nerozumim poradi mi nekdo jsem28tt cs-2-3 beru magnesko 3krat po dve tabl. a cipek zevne1-1,56cm co to znamena dekuji za odpoved