Epidurál (Frýdek-Místek)

908
18.4.12 18:44

Epidurál (Frýdek-Místek)

Ahoj holky chtěla bych se zeptat jestli některá z vás máte zkušenost s píchnutí epidurálu ve frýdku-místku a jestli v tom nebyl žádný problém aby ten epidurál píchi nebo byli proti tomu?protože co sem tak četla tak v některých nemocnicích se hodně vymlouvají a moc ten epidurál pícht nechtějí tak by mě zájímalo jak to bývá tady u nás ve Frýdku-Místku..děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3344
18.4.12 20:29

Ahoj, rodila jsem ve F-M v lednu, měla jsem vyvolávaný porod (kvůli cukrovce), kontrakce po zavedení tablety začly asi kolem půl 9 ráno a kolem 11h? jsem šla na sál. Asi po hodině se mě přišla dr. zeptat, jestli vím něco o epidurálu a jestli ho chci. No, samozřejmě, že jsem ho chtěla! Dr. mi řekla, že do 15min přijde anesteziolog, rychle mi dali kapačku na zavodnění a čekali jsme na anesteziložku, která ovšem místo do 15 min. přišla více než po hodině!(asi byla zrovna na obědě). Už i sestřičky na porod. sále nadávaly, kde tak dlouho je. Epidurál mi tedy anestezioložka píchla, říkala, že nejpozději do 20min. zabere, ale nevím proč, ale mi bohužel vůbec nezačal účinkovat. Stále jsem čekala nějakou úlevu od kontrakcí a ono prostě nic, kontrakce byly pořád stejné. Naštěstí už to potom mělo rychlý spád, takže se malý narodil asi 2,5h po zavedení toho epidurálu. Podle mě mi to asi anesteziložka špatně píchla nebo jsem nějaký vzácný exemplář, na kterého epidurál neúčinkuje :lol: Jo a jinak jsem měla ten epidurál uvedený v porodním plánu, že s ním souhlasím, tak možná i proto se mě na to doktorka přišla hned zeptat. Jinak u prvního porodu jsem taky chtěla epidurál, nebyl to pro ně problém, akorát jsem ho nakonec neměla, protože už jsem byla hodně otevřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
18.4.12 21:10

aha..no já si ho nechám jen píchnut pokud se nebudu rychle otevírat a už to bude trvat dlouho jinak jestli bude všechno v pohodě tak si ho nenechám dát..ale myslím si že u toho porodu budu chtít cokoli jen aby mi to pomohlo :D a jinak cítila jsi jak ti dávali ten epidurál do zad?? a ještě sem se chtěla zeptat jestli ve f-m v porodnici je dobrý personál a hlavně alespon trošku příjemný a jestli si pamatujes jak se jmenovala tva porodní asistentka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
19.4.12 12:57

Rodila jsem ve FM, protože mě z OV Vítkovic poslali pryč - nebrali další pacienty kvůli nějakým technickým problémům. Sestry byly neskutečně protivné a jednaly se mnou, jako bych měla díky porodu snížené IQ. Kvůli astmatu jsem měla napsaného císaře, ale i tak do mě doktor hučel, co jsem to za matku, když nedokážu zatnout zuby. Po operaci jsem byla vyřízená, ale sestra mi stejně přivezla na pokoj mimčo, ať se o něj starám (i když jsem se 8 hodin ani nesměla překulit na bok). Za mě nikdy více, je to příšerná nemocnice (nemluvě o těch fanatičkách z Laktační ligy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3344
20.4.12 16:53

Před zavedením epidurálu mi píchli umrtvující injekci, takže to nebolelo,ale ani to nebylo nic příjemného, připadalo mi to, jak kdyby mi lezl do páteře had :-) Musí to píchat mezi kontrakcemi, nesmíš se u toho hýbat a musíš být schoulená na boku do už klubíčka - co nejvíce musíš vyhrbit páteř. Trvalo jí to docela dlouho, asi se jí to moc nedařilo, měla jsem kontrakce snad po minutě a mezi nimi mi dávala ten epidurál, docela šílené.
Co se týče personálu, tak já jsem byla max. spokojená, ani jednou jsem se fakt nesetkala s nějakým nepříjemným chováním, všichni byli max. ochotní a hodní a velmi příjemní. Když jsem chtěla pomoct s kojením (i když jsem zdatná kojička :) , první dítě jsem kojila do 16 měs, tak mi to u druhého hned nešlo), tak nebyl vůbec problém, ochotně za mnou přišli, poradili a malý se hned přisál. Fakt je musím za ten jejich přístup všech pochválit.
Porodní asistentka nevím jak se jmenovala, byla to paní kolem 50let a byla taky velmi hodná. Oproti asistentce u prvního porodu byla fakt úplně zlatá. Ta u toho prvního porodu tam na mě, když jsem jí řekla, že už fakt nemůžu (po několika hodinách kontrakcí)vykřikovala, že si ten porod představuju jak v americkém filmu, a že to je teprve začátek :lol: Teď už je mi to k smíchu, ale tehdy jsem se tam málem z toho sesypala. A jmenovala se Kolková - to si pamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí