Na co je pupalka dvouletá?

162
15.4.12 18:19

na co je Pupalka dvouletá?

ahojte holky, už jsem se tu v jedné diskuzi ptala, ale zatím jsem nedostala odpověď, na co je vlastně ta pupalka dvouletá, doporučil mi ji porodník, je to na to, aby se zkrátil čípek?nebo je to na to, aby se uvolnily porodní cesty, vůbec nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5799
15.4.12 18:35

Sbírá se zejména semeno (Semen oenotherae), z něhož se lisují esenciální mastné kyseliny, z nichž nejúčinnější je zejména kyselina gama-linolenová (GLA), dihomo-gama-linolenová (DGLA), linolová a olejová. Tyto sloučeniny jsou součástí fosfolipidů, které jsou stavebními jednotkami buněčných membrán, a zároveň jsou výchozími látkami pro syntézu prostaglandinů (vnitrobuněčné regulátory podílející se na imunologických a jiných funkcích).
Pupalkový olej je v posledních letech považován za velmi účinný potravní doplněk, jenž může kladně působit při řadě onemocnění jako je např. atopický ekzém nebo lupénka. Dobrého účinku pupalkového oleje bylo dosaženo i při léčbě tzv. premenstruačního syndromu (předmenstruační křeče provázené depresemi), roztroušené sklerózy (zejména brzdí rozvoj onemocnění v počátečním stádiu), preventivně se osvědčil v oblasti cévních chorob (olej snižuje hladinu cholesterolu a krevní tlak a zároveň snižuje srážlivost krve) při prevenci např. anginy pectoris, ischemie myokardu či náhlých mozkových příhod. Vzhledem k tomu, že pupalkový olej působí imunostimulačně, zvyšuje i obranyschopnost organismu a odolnost vůči stresům. Dosud neznámým mechanismem také snižuje bolesti pro revmatismu.
J. Janča, J.A.Zentrich: Herbář léčivých rostlin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
15.4.12 18:42

jj, to vím, ale nikde se tam člověk nedočte, zda to je dobré na porodní cesty a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
15.4.12 18:50

ano prý napomáhá připravit porodní cesty a má zklidňující účinek ;)
a ještě doplním, dle babských rad by se měla jíst 3 týdny před porodem, prý je dobrá na vyvolání porodu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23919
15.4.12 19:50

Já jsme slyšela, že by měla vyrovnávat hladinu hormonu a zabezpečit porod v termínu. Brala jsem jí, ale porod i tak vyvolávaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
15.4.12 21:58

aha,děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.15 09:18

Holky a muzu pupalku uzivat spolecne s laktobacily a leky na hypertenzi???

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100