Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahojte maminky, máte někdo zkušenosti s tím, že ve 38 týdnu jste měli mimi 3700-3800gramů?takže se jednalo o veliké dítě, a proto vám navrhl doktor, že by se mimi vyvolalo dřív ještě před termínem?jak to probíhá?dělá se zátěžák, či tableta?ještě mi doktor říkal, že je mimi hodně nahoře a na porodní cesty mi doporučil nějákou papulku dvouletou, neznáte to?pomáhá to?piji i maliníkový čaj.
mě teda hrozili asi od 30tt že bude mimi veliké ale o vyvolání neříkali nic .. nakonec šla skoro 14 dní po termínu a měla 3350g
… POřád jsem u doktorky poslouchala jak bude mít víc jak 4 kila …oni ty ultrazvuky nejsou úplně přesné je tam rozmezí +-0,5kg..
Ahojky…Asi myslíš Pupalku,že?
Taky je prý dobré lněné semínko..Dnes se většinou vyvolává pomocí tablety a ta váha mimi je jen orientační..Na UTZ se můžou seknout i o 500g…Mě odhadovali u syna 3900g ve 40tt a nakonec jsem byla objednaná na vyvolání až 41+4tt..Syn se sám narodil 41+3tt ,takže jsem se tomu vyhnula
… Myslím,že 3,8kg ještě není extrém,kde se musí na vyvolání,ale to je jen můj názor…
Mě říkali od začátku, že je mimčo větší než normálně, na poslední prohlídce na gyndě mi řekla doktorka, že mi drží palce, ale že to určitě zvládnu
No a v Podolí už pak velikost nikdo neřešil, nechali mě přenášet o týden a malej se narodil 4150g. Žádnej obřík to ale nebyl, jen měl větší kebulku…a to byl ten mazec
V tvém případě bych na vyvolání nešla, evidentně ještě není čas, nechala bych to do termínu. Vyvolávanej porod je prý větší masakr, mě ho vyvolávali zavedenou tabletou, která do 3hodin zabrala. V 11hod tableta, v 22:00 jsem šla na porodní box, v 3hod ráno byl malej na světě. Na vyvolání jsme se dohodli na prohlídce týden po TP s doktorem, prý mě klidně ještě nechá, že mám ještě 5dní čas, ale já už to nemohla vydržet
Jinak jsem na porod zkoušela všechno možný i nemožný, jedla lněný semínko, pila maliníkovej čaj, cvičila s epino a všechno prdplatný ![]()
Tak hnát ho ven, jen proto, že má velký váhový odhad, ODHAD, nic jiného to není, to bych tedy nedělala, podívej, naše malá se narodila sama ve 40+0tt, měla 52cm a 4050g, porod trval od první kontrakce 4 hodiny a 3 minuty přesně, takové to zlé, bylo 20minut před tím, než mi píchli vodu, jak mi píchli vodu, byla na jednu kontrakci a tři zatlačení venku a nástřih byl normální, úplně stejný, jako u první, co byla o půl kila lehčí, takže já bych tam to mrňátko ještě nechala.
jj, vím, ale jsem druhorodička, myslím pupalku, ano…jelikož jsem měla prvního syna 4kg, tak tohle bude opravdu také veliké, a to mám termín až 28. a už teď to má asi těch 3800, takže příští týden to už bude mít určitě 4kg, u prvního mi řekli, že se to narodí 4kg a taky se trefili na chlup…
Kamarádka porodila chlapečka, který měl přes čtyři kila a šlo to v pohodě, nikdo jí porod vyvolávat nechtěl a malý se narodil v termínu. UTZ nevěřím, ten odhad váhy je jen orientační a dost často mylný.
ultrazvuk je stále jen odhad.. ale 4 kg ještě neni nic hrozného lepší je když tam je.. on se sám rozhodne kdy jít ven
já si myslím, že právě u mě ne, jelikož jsem měla problém porodit prvního syna, byla jsem nastříhnutá všude,,kde se dalo, navíc jsem byla šitá 4stehama, tak mě i dr doporučila císaře, ale doktor v porodnici mi navrhl tento přístup, že mi to kvůli té váze vyvolají a pak když to nepůjde, tak mi udělají císaře…
Také mi říkala dr od začátku že je malá větší, porod mi kvůli tomu dříve nevyvolávali, ve finále měla 4280g a 52cm a bylo vše naprosto v pohodě.
Jo mé sestře a kamarádce taky nabídli vyvolání před termínem,aby prý děti nebyly tak velké.Já osobně bych do toho asi nešla.Myslím,že je lepší počkat až se bude miminku chtít ven.Jo kdybys už dlouho přenášela tak to je jiná.jinak vyvolává se většinou tabletou a jak psaly holky,je to jen váhový odhad a nemusí sedět.
Taky mi říkali,že budu mít velké mimi-podle UTZ jsem měla rodit 23.6. a podle menstruace 9.7. Nakonec jsem přenášela a vyvoláním porodila 17.7. malý měl 4,04 kg..Ale nikdo mi neříkal,že bych si měla vyvolat porod kvůli velikosti dítěte předčasně.
Kamarádce zase říkali,že podle UTZ má malá 3,5 kg a když se narodila,tak měla 4,25 kg.Délku chápu,že umí vypočítat,ale kg bych jim nevěřila.
tak jsem si zkusila koupit tu pupalku a piju ten maliníkový čaj, máte někdo zkušenost s tou pupalkou?
Ahoj,na odhad bych teda nedala.
Lukášek měl 4850g a 55 cm a tvrdily odhad týden před porodem 3600g !!
Petříček 4700g a 52 cm a to mě radši ani neřekli žádný odhad,jen že bude „asi“ větší.
Takže tak.
Ale vytlačit šly hoši oba horko těžko a porod to lehký nebyl,jsem ráda že vše dopadlo dobře,to už není moc dobré rodit taková velké miminka,bývá více komplikací…
Tím nechci nikoho strašit,ale kdo si to neprožil.....