Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@bjetuschka jo, vpich bolí
ne nijak moc, ale je to na takovém nezvyklém místě, že je to dost nepříjemné. Ale je to chvilička, takže se to v pohodě zvládne.
Cévkování já osobně vůbec necítila ani při jednom císaři, při prvním jsem na to byla moc vystresovaná a při druhém už mi nabíhala anestezie, takže co mi dělali se spodkem mi bylo celkem šumák ![]()
@bjetuschka
Ne, mě dali nejdřív znecitlivující injekci a pak teprve dávali ten spinál. Jed to jen takový divný lupnutí, tlak. A pak jen krásnej pocit, jak se ti teploučko rozlévá do nohou. ![]()
Spinál skoro nebolí, píchal mi to teda dvakrát, protože po prvé se mu to nepovedlo-nedokázala jsem při kontrakci uvolnit záda
, to vytahování drenu po císaři to byla chuťovka. Měla jsem pocit že mi tahá snad z palce u nohy-ale zase to byla jen chvilička ![]()
@verunie Ahoj, tak já měla plánované 2 - rok 2005 a letos a letos teda bez klystýru a ani jsem neměla drén - toho jsem se teda děsila, to vyndávání nebylo žádná hitparáda. Takže záleží kde to budou dělat. Letos to teda bylo o moc lepší, cévkování je v pohodě, sestřičky jsou cvičené
. Záda mi teda teď taky napichoval na dvakrát, ale dalo se to, anesteziolog byl super, pokecali si s manželem, zasmáli se u toho…
Nejhorší je pro mě teda taky poprvé vstát a rozchodit se, au.
@angellik23 jo, když mi vytahovali drén po prvním císaři, tak jsem pak několik minut měla normálně třesavku a nemohla přestat
Teď po druhém mě nějak víc naládovali prášky proti bolesti, takže jsem i vstávala celkem v pohodě a přišla jsem si jak mistr světa ![]()
@angellik23 mně to píchla snad až napošestý.. nešlo se mi schoulit do klubíčka aby mohla najít ten páteřní kanál
a jak píšeš dreny jsou mňamka ![]()
Holky, moc vám všem děkuju za odpovědi! To cevkovani snad nebude taková tragédie…
A ze spinalu nijak na větví taky nejsem, ale přijde mi to llepší než celková narkoza, tak to nějak vydržím. Tu bolest/tlak byste prirovnali k čemu? Třeba jako injekce u zubaře?
@bjetuschka to nebolí, píchnou ti umrtvovačku tak kde ti bude spináů napichovat, je to jen takový tupý a pak lupnutí, když se strefí, nebolí to, je to zvláštní pocit ![]()
Ahojky mamci. Prvni mimco jsem rodila sc. U druhehoo mi rekli, ze bude taky kvuli diagnoze astmatu v tehu.
Tak se ptam jak dlouho pred terminem se cca dela. A zda nechaji „vybrat“ datum v urcitem rozmezi dnu.
Termin mam 11.11. A nam by se libilo 25.10. Jelikoz ten prvni je 25.5.
Mně ho naplánovali týden před TP. Myslím, že dřív jak dva týdny před TP ti ho plánovat nebudou, pokud k tomu nebude důvod.
Ale třeba se tvé dítě pochlapí jako moje, já mám dceru 1.5. a syn se narodil 2.5., týden před plánovanou sekcí ![]()
@dvorga SC se plánuje max týden dopředu před TP, takže 25.10. ti určitě neklapne, pokud nebude důvod pro SC dřív…
17 dní, je týden a půl. Dost dlouhá doba.
Takže tohle pokud nebude důvod ti nekapne. A prosím, nesnaž se tak, jak už to někdo jednou chtěl porodit předčasně. Miminku to určitě neprospěje.
@dvorga co vim, tak treba tady v Praze se planovane cisare delaji presne 39+0. Taky si myslim, ze 17 dni je hodne, pokud nemas zadne komplikace, tak ti ho udelaji tyden pred terminem, zacatkem listopadu.