Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Maminky,
potřebuju poradit, nevím jestli už to přišlo? už týden mě bolí v podbříšku a 3dny mi odchází hlenová zátka, jsem tak zhruba otevřená na 3 prsty a kontrakce mám po 7min.
termín porodu mám ale až 16.6.2013
poradte prosím, manžel není doma ![]()
Termín AŽ za tři dny… Jeď do porodnice a pokud jsi už na 3 prsty, tak bych i přidala na tempu… ![]()
Ať to jde hladce ![]()
Jestli máš vážně kontrakce po 7min, tak už bych vyrazila!!!
My to měli 20min do porodky, a než jsme tam dojeli, byli kontrakce po dvou minutách. ![]()
Držím palečky!!!
![]()
Jak jsi zjistila, že jsi otevřená na 3 prsty???
Jinak pokud máš kontrakce po 7 min. pravidelně, tak už pravděpodobně rodíš - nicméně i tak to může trvat ještě hooodně dlouho, je to individuální.
Já měla kontrakce po 4minutách ještě cca 8 hodin před porodem (a to nakonec museli vyvolávat, jinak by to bylo asi ještě dýl)
A to myslíš že když máš termín porodu až 16.6. tak porodíš přesně naden? Klidně i 14 dní před. Jak víš že jsi oteřená na 3 prsty?
Termin porodu je ono datum plus minus 14 dni
jinak nevim, jestli rodis, mozna jo, mozna ne. Ja se ridila pravidelnosti a cetnosti kontrakci, kdyz byly aspon hodinu dve po 5minutach, naznala jsem, ze uz to asi bude.
@baruska123 určitě rodíš, miminku je jedno jestli máš termín 16.6 chce ven už ted. Jestli máš kontrakce po 7min, tak bych vyrazila do porodnice a na nic moc nečekala. ![]()
@baruska123 Jo tak to nevyvěštím… Poprvé to bylo dlouho (nějakých 10hodin), podruhé na příjmu 4 cm, dítko se narodilo asi za hodinu…
Ale fakt to nikdo neví dopředu. Držím pěsti.
Jo a když máš termín za 3 dny, tak to neznamená, že budeš rodit až toho 16.tého ![]()
já porodila 12 dní před termínem…
Pokud jsou kontrakce pravidelné po 7 minutách, tak jeď do porodnice, to už bude určitě ono
jsi v termínu, nikde není psáno, že porodíš přesně na den, někdo holt porodí dřív, někdo 14 dní přenáší, jen málo dětí se narodí přesně na termín
držím palce ![]()
Ja bych si zase jeste chvili pockala..ja jela do porodky s kontrakcemi co 3 min a mala se narodila az za 10 hodin zalezi jak daleko samozrejme porodnici mas, kdo te vubec veze, kdyz partner neni doma? jestli chces volat sanitku zavolej, on se kdyz tak na tebe kouknou a rozhodnout ![]()
@alsem já bych radši vyrazila, já jela s kontrakcema co 8 minut a mladý byl za hodinu a půl na světě
ono je to indivindy ![]()
Je pravda, že ač jsem měla kontrakce po dvou minutách, neporodila jsem ani za 14h skrz vyvolání. Následoval akutní císař.
Takže je to hooooodně individuální, ale jela bych hned.