Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
Dneska jsem byla na kontole a mimisek je koncem panevnim..jen by me zajimalo jesli je nejaka sance, ze se jeste otoci jsem prvorodicka a jsem 37+6tt.
@kaceneckam
Mně se dcera otočila v 38. týdnu. Takže šance tady určitě ještě je:)
@kaceneckam velmi mala, deti se otaci do 37.tt…mne se taky neotocil, sedel cele tehotenstvi a v 39.tt mi rekli, ze uz mam i malo plodove vody, takze se neotoci uz urcite
Minuly tyden jsem byla na kontrole a byl jeste hlavickou dolu takze se mi vlastne otocil hlavickou navrch v 38tt ![]()
Šance je, ale kamarádce se ne a ne otočit, má termín za 6 dní, tak jde 19. na císař. Neboj ono to nějak dopadne. ![]()
@kaceneckam no tak jestli ti tam jeste dela kotrmelce, tak je mozne, ze se jeste vrati
…my jsme fakt sedeli celou dobu, takze v to nikdo nedoufal, ze by se mu najednou chtelo zmenit polohu
Mam i strach s toho, ze se ted na to nejak psychicky pripravim a on se mi otoci zpatky a me slak trefi ![]()
Nám na předporodním kurzu říkali, že už se setkali i s tím, že přišla maminka na plánovaný císařský řez kvůli poloze KP a při vyšetření těsně před zjistili, že se mimi otočilo a mohla porodit normálně, takže šance ještě ne, i když asi ne moc velká. Držím palce!!
@kaceneckam me se neotocila a jeste me donutili rodit prirozene-prvorodicka
Mně se malá už neotočila. V 38+0 už ji tam asi nebavilo sedět (neměla moc místa), tak mi odtekla plodová voda a šla „neplánovaně“ císařským řezem ven.
Uvidis, jsem tady cetla ze se otocilo mimco i v den porodu, ja tohle resila pred 2tydny, nastesti se otocila.
Otočit se může vždy je tam nějaká šance. Mě se teda malá neotočila ale já už ji tam tak měla zhruba od 30tt. Ve 39tt jsem měla plánovaný císař. A zjistilo se že měla pupeční šnůru omotanou kolem hlavičky. Přirozeně bych nerodila a už vůbec ne po tom co mě řekli o té šnůře.
@ivulineček píše:
@kaceneckam me se neotocila a jeste me donutili rodit prirozene-prvorodicka
to jako fakt?
to bych sla asi rodit jinam, mela bych strasny strach rodit prirozene
@marfra já jsem ale příjmu nevěděla, jestli to stihnu jinam. Rodila jsem 37+4 a na monitoru jsme to měli vyřešit ve středu, bohužel jsem začala rodit v pondělí