Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Maminky, vím, že se tohle téma do těhotenství nehodí, ale nevěděla jsem kam to dát. Mám jenom malý dotaz..Jsem z České Lípy, ale rodit budu v Praze v Motole..Mám si teda zařídit rodný list miminka na matrice v České Lípě, nebo v Praze?? ![]()
Ja si myslim, ze tam, kde se dite narodi, ne? ale nevim, zda nekecam ![]()
@mikkeilla pokud se nemýlím, porodnice zasílá papíry o porodu atd do spádové matriky dané porodnice, proto si pak budete vyzvedávat na matrice v Praze.
Já měla trvalé bydliště jinde než jsem rodila, a malej má rodnej list tam kde se narodil
A ještě stejně před porodem jsme byli na matrice potvrdit otcovství a nahlásit jména vybraná pro miminko
@renda81 píše:
A ještě stejně před porodem jsme byli na matrice potvrdit otcovství a nahlásit jména vybraná pro miminko
To vím, ale to můžu udělat v České Lípě, ne??Nebo s tím taky musím do Prahy??
Tam kde rodíš. ale narození dítěte na matriku nahlásí porodnice, a rodný list ti pošlou poštou, tak není problém ![]()
@mikkeilla tak zavolej do tý v ČL a řekni jí to jestli by jím to z Prahy poslali jestli se to tak dělá nebo jestli musíš tam kde budeš rodit ![]()
Mě taky přišel rodný list domů. Vše jsem měla vyřízené, takže mi to pak poslali do týdne domů ![]()