Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@martina.se jo je to hodne individulani, proto pisi jen svuj nazor, at si zakladatelka rozhodne
ja hned mela kont. co 7min, takze to pro me neni zadne vzruso ![]()
Já jela když jsem měla kontrakce po 4-5min po dobu dvou hodin, a trvalo ještě pěkně dlouho než se malej narodil, a to díky oxitocinu, jinak by byl ve mně ještě asi teď - nepostupoval mi porod.. takže těžko říct kdy porodíš - a ja jsi poznala že jsi na 3 prsty?
@alsem píše:
@martina.se jo je to hodne individulani, proto pisi jen svuj nazor, at si zakladatelka rozhodneja hned mela kont. co 7min, takze to pro me neni zadne vzruso
jasan, beru
aji proto jsem připsala svojí zkušenost ![]()
Taky by mě zajímalo, jak víš, na kolik jsi otevřená. Já bych raději jela. Samozřejmě, pokud máš porodnici za rohem, tak bych nešílela. (Já ji měla 25 km a tak jsme jednou taky jeli zbytečně, neboť jsem měla panickou hrůzu, že porodím cestou. Tak jsem vyrazila i při nepravidelných kontrakcích po 8-12 minutách).Poslali nás sice domů, ale ani ne za 24 hodin jsme tam byli znovu a to už bylo ono. Syn se narodil 90minut po příjezdu )
Je to opravdu individuální. Já jsem u kluka jela hned když byly kontrakce po 10ti minutách a porod začal až po 5ti hodinách tak jsem si podruhé u holky řekla, že si těch pět hodin radši protrpím doma a čekala jsem a když už byly kontrakce po 5ti minutách volala jsem sanitku…Doktor mě hned co jsem tam vlezla sprdnul, že mám štěstí že mi nerupla plodovka, hlavička skoro vidět a za 4 minuty byla holka venku ![]()
@baruska123 jak daleko máš porodnici? Mně začaly kontrakce o půlnoci a hned po 3min, porodila jsem za 17 hodin. Jako může to být hned a taky nemusí.
No tak já si myslím že rodíš určitě ![]()
raději bych do porodnice zajela hned, jestliže nemáš doma manžela tak si zavolej sanitku pokud jsou ty kontrakce pravidelné
já když jsem měla kontrakce u první dcery asi po 8 min. za hodinu byla na světě
jinak přeji co nejméně bolestivý porod, a at máte zdrávé miminko
držte se ![]()
Tyhle diskuze mě vždycky pobaví
upaluj do porodnice, buď tě pošlou domů, nebo si tě tam už nechaj, nic horšího se nestane ![]()
Přeju pohodovej porod
![]()
Nevím, nevidím ti tam…
Až vykouknou vlásky, bude jasno.
No asi by to chtělo tu porodnici. ![]()
@mařenkaa
Hele ale proč pobaví?
Ono když už víš o co jde (což tady je většina mamin) tak je to sranda ale když nevíš.. myslím že jestli je k něčemu emimino dobré, tak právě pro toto. Když je ženská vyděšená a neví co z ní teče a jestli to co bolí jsou kontrakce, tak co? Když zavolá jedné kámošce nebo matce, každá jí řekne pravý opak, podle toho jak to měla ona, nemá čas obtelefonovávat nebo googlovat. Naopak tady seženeš deset odpovědí do deseti minut
A co, tak se nanejvýš ztrapní a někdo bude psát že je k smíchu, ale v tu chvíli je to člověku asi fakt jedno ![]()
@kjhui nepíšu, že je mi k smíchu, jen že mě to pobaví
mimoto, jako když kamarádka a máma řeknou něco jinýho, tak i těch 10 uživatelek tady nemusí mít stejnej názor, podle mě to vyjde nastejno ![]()
Pobaví mě úplně stejně, jako když je tu diskuze, jestli může být těhotná, protože odpovědi jsou vždycky úplně stejný - možná jo/možná ne - a ve finále se stejně nic kloudnýho nedoví ![]()
@mařenkaa
To je pravda, psala jsi né k smíchu, ale pobaví.
Já myslela to, že jí matka / kámoška řekne podle toho jak to měla ona, což může být jinak než to má ta rodící. Může říct „já to měla rychlý, upaluj“ do špitálu a ona tam pak bude týden čekat. V horším případě ji uklidní „máš ještě hafo času“ a ona pak porodí na ulici. Získá jen jeden neobjektivní názor za určitý čas (kterého nemá nazbyt). Kdežto tady během krátké doby získá hromadu názorů. Jasně že si každý nakonec udělá obrázek sám podle sebe, ale když ti bude devět z deseti psát „honem jeď“ a jen jedna „buď v klidu“ tak si ten obrázek uděláš snáz..
Navíc anonymní diskuze je lepší pro rozebírání různých věcí, které by člověk ve svém okolí neříkal. Tělní tekutiny atp..
Já bych jela, my prijeli do porodnice v půl 2, kontrakce po 12ti minutach, ještě se uvažovalo zda mě neposlou domů, naštěstí byl monitor trošku divoký, syn se narodil v 4.27 Já jim říkala, že rodim rychle, oni mi neverili ![]()
Ahoj holky,
píšu z porodnice, a sama se divím že to vůbec zvládám ![]()
tak se nám narodil 13.6.2013 v 15:20 překrásnej chlapeček s jménem Kubíček ![]()
vážil 3050g a měřil 51cm
Kubíka mám u sebe ![]()
všem moc děkuji za rady
nakonec jsem si zavolala záchranku a manžela zavolali až z porodnice že rodím
a byl pěkně vyděšenej ![]()
no nic už budu muset, tak zatím ahoj ![]()