Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, chystám se rodit 16.7.2013 v Krči. Jsem prvorodička a budu mladá maminka
Ještě jsem nenašla žádnou těhulku co tam plánuje rodit. Máte nějaké nové informace? Aktuální?
, Vím že do porodu je sice času ještě dost ale je to moje první tehotenství a ráda bych měla nějakou kamarádku která tam také plánuje rodit
. Teprve se tam půjdu za registrovat tak nevím jestli mam zkouknout i jak to tam vypadá (porodní sál)
prý je to po rekonstrukci. Slyšela jsem že sestřičky nejsou prý moc milé a já jsem hrozná citlivka ![]()
Rodila jsem v Krci v unoru 2012, jeste pred rokonstrukci, ale byla jsem spkojena.
Ano, nektere sestry nejsou nejmilejsi, ale vetsina ktera tam je (jak gynekologicke, tak detske) jsou mile a poradi.
Mlade doktorky na poradne jsou otravene a k porodu bych je nechtela, ale da se narazit i na dobre ![]()
Sla jsem tam s tim, ze je to nemocnice a necekala jsem jednani v rukavickach, takze jsem byla prijemne prekvapena ![]()
Sestricky jsem tam naopak mela prijemny a ochotny. Mlady doktorky v poradne byly neprijemny a arogantni, ale celkove to bylo v pohode.
Ahoj, já v krči rodila před měsícem… Porodní boxy po rekonstrukci nejsou, jsou novy operační sály spodní a JIP- tam jsem ležela po císaři, pěkná
![]()
Potom probíhala ještě jedna rekonstrukce ale netuším čeho…
šestinedělí rozhodně ne…
Jinak setřičky jak který… normální boly dobrý, nemůžu si vubec stěžovat. Horší to bylo s dětskejma, mely jsme problém s kojením a místo nějaky pomoci mě ještě víc deptaly… neukazaly, nevysvetlily i když jsem si o to sama řekla a ještě velice davaly najevo mou neschopnost… Obvzláště jedna starší sestra, jmeno bohužel nevím. Po sekci malého priložily až po 26hodinach, potom nosily jak se jim chtělo… Ale nechci tě strašit, třeba jsem jen nemely nejak naladu, potom před propuštěním prišla jiná směna a tam jsem narazila na uzasnou mladou sestricku a najednou vse slo…
A celá smena byla mnohem víc „v pohode“… Každopádně až budeme plánovat druhé mimčo tak bych šla znovu do Krče ![]()
Hodně mi kamaradky doporucovaly nadstandart, že se to tam fakt vyplatí, ale bohužel tam zrovna bylo narváno.
Já jsem tam ležela na pooperační gyndě před 14dny, před Vánoci, a sestřičky jsou v pohodě, doktoři také, moje máma tam rodila dvakrát, naposledy před dvěma měsíci, a také byla spokojená.
Já tam plánuju rodit každým dnem, takže se nenápadně cpu do diskuse, aby mi neuniklo žádné info ![]()
Jinak jsem 2× v poradně narazila na mladou doktorku (holka tak max. 2-3 roky po škole) a byla neskutečně milá, upovídaná..asi záleží i jak jako my, maminky, na ty doktorky působíme.. Já vždy přijdu s úsměvem, když něco nevím, zeptám se jako blondýna a vždy mi to prošlo ![]()
Ahoj mám zhruba stejný termín 17.7.2013 ale v krči bych rozhodně nerodila. Slyším jen same stížnosti. Znama má ted jen problémy, byla na cisaři a špatně ji vyjmuli placentu, za týden ji bylo zle tak šla znova na operaci a zkazili ji to po druhé. Jenže ted ji nedorůstá sliznice a nemůže mít děti. Ted v prosinci byla po 3 a znovu ji to zkazili protrhli ji dělohu, takže za mě opravdu neee a u ostatních maminek co znám rozhodně není krč to co by volily.
@Zandi
to je mi líto, snad je to o tom jakýho doktora chytneš. Já zas slyším dobré reakce.
@BaBy85 Jojo na doktory si taky nemuzu stezovat, v poradne vzdy velice prijemny a ochotny a i pri porodu super ![]()
Potřetí.
Má svoje mouchy, taky jsem na šestinedělí chytla i nepříjemné dětské sestry, ale to se najde všude.
Opět spokojenost, tentokrát v pohodě i s propouštěním.
Doktorka co mě rodila byla fajn. ![]()
Ahoj, tak já jdu do Krče rodit o měsíc dříve, než ty. To že jsou zdravotníci někde horší a někde lepší, si podle mě nevybereš. Doufej, jako já, že narazíš na prima lidi. Dnes jsem si zrovna vytiskla leták(http://www.ftn.cz/…rednasky.pdf), co mají na stránkách. Chci tam jít i na předporodní přípravu, tím víc, mi snad nebude líto, že sestra je zlá, zrovna ve chvíli, kdy se učím být matkou.
Příspěvek upraven 04.01.13 v 14:39
Ano to je pravda v každé nemocnici se najde maminka která bude nespokojená s personálem a také se najdou maminky které jsou spokojene. Já mam konzultaci s mým lekářem a společně budeme vybírat vhodnou nemocnici ( je to znamý tak proto si necháme s přítelem někoho doporučit)Vím ale že apolinář, motol a podolý jsou pro nás to nejlepší ted která z nich ![]()
Myslím, že nebudeš. Já se právě bojím, ať mi ve dveřích neřeknou jdite pryč, máme plno. Ikdyž také v červnu tam rodila kamarádka, od ní mám spoustu info co se rození v Krči týká. A ta byla střídavě na pokoji sama, nával zrovna nebyl.
Ahojte, tak já jsem v Krči porodila teď v lednu. Porod v pohodě, porodní asistentky milé, povzbuzující, na šestinedělí nával nebyl, myslím, že byly rodičky po jedné. Já jsem tedy byla na nadstandardu a musím říct, že jsem byla zklamaná - ne „ubytováním“, ale přístupem. Bylo nás tam 5 a tudíž 5 dětí na 2 dětské zdravotní sestry. 8 hodin po porodu mi začaly vysvětlovat, jak se o malého starat, já ještě po dozvuku analgetik, kojení mi nevysvětlily a když jsem se ptala, jestli malý přibírá, tak mi v sobotu řekly, že se to bude řešit až v pondělí. V neděli mi dětská sestra vynadala, že mám cucflek na bradavce. Tak jsem šla na sesternu se doprosit, aby mi ukázaly, jak se tedy správně rodí. S kyselým výrazem teda přišla a ještě mi vynadala, že jsem hned na poprvé nepochopila. Chodila jsem si pro ně pokaždé, když jsem měla kojit a kromě jedné sestry, pokaždé nahodily kyselý výraz. Jako jo, nakonec jsem se rozkojila, ale tak mě vystresovaly, že jsem se málem zhroutila…
Takže, co se týká porodu, tak Krč ano, co péče o matku a dítě po porodu - NE! Nebo prostě se obrnit… nevím, nejsem žádná citlivka, ale přístup tam mi nesedl…