Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravím všechny maminky… Založila jsem toto téma z prostého důvodu : hledám maminky z Pardubic, které by se se mnou podělily o své zážitky a zkušenosti ![]()
Pište maminky..budeme se těšit na všechny příspěvky..
Teď něco ke mě. Pocházím ze severních Čech a v Pardubicích bydlím přibližně 4 roky.. Nejsem vdaná, ale snad se k tomu také dostaneme. Čekáme první miminko, bude to chlapeček Vojtíšek
.. teď jsem v 21+3… Miminko roste, čas který mi přišel nekonečný hrozně rychle utíká a já bych teď ráda zašla na nějaké cvičení, nebo zaplavat si.. máte někdo nějaké zkušenosti? tipy?
Předem děkuji a těším se…V.
![]()
Gratuluju k prckovi
Jsem taky z Pardubic, ale už mám 13timěsíčního Matýska ![]()
@lyrica Děkuju..také gratuluji k prckovi, sic už o něco větší
Tak to mi určitě dáš spoustu užitečných rad jak na malé rošťáky
.. Chodila jsi na nějaký kurz? nebo na nějaké cvičení?..
@VeruskaM ahojda. Mužu se přidat?
Jsem Jana a teda teprve 13 tt pokud to nevadí?
@sel píše:
@VeruskaM ahojda. Mužu se přidat?Jsem Jana a teda teprve 13 tt pokud to nevadí?
Ahoj Jani, to víš že se můžeš přidat…Asi tu moc maminek z Pardubicka není, když se sem nikdo jiný nehlásí.. ![]()
Tak odkud jsi a jak pak se cítíš? To já už mám teď 22tt…pěkně jsem se zakulatila a spousta lidí si myslí, že už půjdu rodit ![]()
.. ale termín mám až v květnu…
Ahoj holky, můžu se přidat? My máme termín v červenci 2013, tak doufám, že to nevadí. Jsem teď v 17. týdnu a tento týden se snad dozvíme jestli čekáme holčičku či kluka, jestli se nám mimi ukáže a bude spolupracovat na ultrazvuku ![]()
Ahojky maminko ![]()
Moc těhulek se sem nepřidalo, takže jsem ráda, že se někdo ozývá ![]()
Gratuluji k miminku a přeju ať je to hlavně zdravé a ať má mezi nožkama to co si přejete…
Přítel si přál kluka, já holčičku, ale když jsem viděla jak moc se na toho chlapečka našeho těší, ani mi to už nepřijde, budu ho česat i tak
…
Já jsem teď 27+0.. máme 1kg, pěkně rosteme, hlavně moje partie, které kdysi byly přitažlivé
… a těhotenská cukrovka dopadla dobře, takže bych si měla užívat mlsání…:D… Jenže mě teď přepadla nějaká viróza, pocity úzkosti atd..takže se s tím nějak poprat. Nechci aby to mělo na miminko nějaký vliv..jsme přeci jen spojeni ![]()
Takže hodně zdaru maminko… a napiš o sobě něco víc..budu se těšit…pa
Ahojda Verusko, koukala jsem i na ostatni diskuze a tam uz je tech maminek strasne moc a tech prispevku rovnez. Je mela taky virozu, ktera mi zacala nekdy na konci prvniho trimestru - mela jsem dva dny teploty do 37,5 takze jsem si vzala dvakrat parelen k tomu se mi pridal strasny kasel, takze po konzultaci s obvodakem jsme se domluvili na cibulovem sirupu s tim, ze kdyby se cokoli horsilo, tak mam hned prijit. Po ctyrech tydnech jsem se z toho vylezela. Prvni dva tydny jsem jenom lezela, a pak se mi hodne ulevilo, ale mela jsem ten kasel. Inhalovala jsem nekolikrat denne vincentku, caj s medem a citrom a zvladli jsme to
. Neboj, taky se z toho vylezis, hlavne si z toho nic nedelej, Vojtisek se ma jako v bavlnce. My si prejeme, aby miminko bylo zdrave. A kdyz to bude kluk, tak ruzova tricka to jisti
. No a ja jsem sladke strasne milovala pred otehotnenim, ale co jsem tehotna, tak obzvlast v prvnim trimestru jsem ke sladkemu ani „necuchla“ a ted uz si obcas dam treba tvarohovy kolac, kdyz upece mamka nebo babicka. Ani jsem nejedla vanocni cukrovi a to jsem se nej tak mooooc tesila
Tehotenska cukrovka me teprve ceka, tak doufam, ze to bude taky OK. Jinak uz se nemuzu dockat az ucitim pohyby, jsem take provorodicka, jsem vdana. Ale je uplne jedno jestli si vdana nebo ne. Hlavne, ze Vojtisek OK. My jmena nema zatim vybrana, snazili jsme s manzel par jmen vybrat, ale zatim jsme se neshodli
, tak se nam to snad do porodu podari
. Tak se mejte moc hezky s Vojtiskem a opatrujte se, odpocivejte a tesim se na zpravy, dobrou noc
@cutemiracle
Ahojky… tak přeju ať vše klape a brzy můžete svou ratolest pojemnovat ![]()
my jsme se shodli docela rychle. I když..také to chtělo pár kompromisů. Příteli chvíli trvalo než si na Vojtu zvykl a teď už se mu to moc líbí.
Na pohyby jsem se také těšila, ale kdyby byl mrňous chvilku v klidu, tak bych se nezlobila:) celý den se vrtí, vlní se mi celé břicho a občas to jsou fakt rány. Doktor říkal, že teď jich bude nejvíc, protože má teď hodně místa, ale časem to přejde, jen co trochu povyroste ![]()
Moje nachlazení zdá se ustupuje, tak snad to bude ok… Zítra jedeme vybírat kočárek tak doufám, že něco vybereme.. že se mi bude něco líbit:)
jinak ano, na ostatních diskusích je tolik maminek a už se toliko znají, že se nechytám ani já, občas zkusím něco napsat ale většinou se ani nebaví…tak to na jednu stranu chápu..tak si tu budeme sdělovat své dojmy alespoň my, třeba se někdo časem přidá
Já teď mám tedy fůru práce ještě s tou rekonstrukcí, pořád něco řešíme, takže chodím občas úplně hotová spát, ani se nestihnu podívat, natož něco napsat.
Brzy se to uklidní, kuchynň už máme složenou, jen ji ještě udělat místo kam přijde
… pak už to půjde rychleji
.. musí, chci mít čas se na všechno v klidu připravit.
Jaké plínky budeš používat? papír?
Měj se hezky…hezký večer a budu se těšit na nějaké hezké povídání
![]()
@sel Ahoj Jani, jak pak se daří? co mrňousek? už víte co to bude?
@cutemiracle ahojda…
tak to jsme na tom stejně…jsem 18tt a termín mám taky v červenci.. ![]()
@VeruskaM Ahojda…neměla jsem diskusi uloženou, tak jsem ani nevěděla, že jste se rozepsali.. ![]()
Tak stále nevíme co to bude…ted v úterý jdu na větší UZ tak snad se už prcek ukáže…chcem už taky nakupovat do barvy.. ![]()
Jinak pohyby cejtim už někdy od 16tt a pořád sílej..tak mě to uklidňuje, že je vše v pořádku…teď v pondělí jsem totiž před půlnocí zakrvácela, tak jsem jela na pohotovost a nic na štěstí nenašli…DR neví z čeho to bylo…ale byla jsem dost nastydlá, tak jestli třeba z namoženého břicha z kašle.. ![]()
Už se krásně kulatíš…mě taky bříško už hezky leze a hlavně večer je hezký, už opravdu nemaskovatelný…
váhu neřeš…prej nabereš co máš i když by jsi byla na zelenině…je to už daný.. ![]()
@sel Tak hlavně že to všechno dopadlo dobře.. My byly dneska s kamarádkou vybírat kočárek..tak teď už ho jen schválí přítel a bude náš ![]()
Buď na sebe opatrná a odpočívej…:)
@VeruskaM jooo kočárek…u nás věčné téma..
jakej jsis vybrala?
Ahoj holky, jsem ráda, že si s Vámi můžu pokecat a že si můžeme sdělovat své zážitky a dojmy a vše okolo těhotenství.
VeruskaM, taky jsem se zkusila zapojit do jiných diskuzí, ale maminek už je tam tolik, že mi také ani neodpověděli, což chápu. Jsem ráda, že nachlazení už ustupuje, to je dobře. Byli jsme na ultrazvuku a čekáme holčičku
, tak ještě počkáme na březnový ultrazvuk, a pak začneme už pomaličku nakupovat základní výbavičku. Co vím od kamarádek, tak toho oblečení fakt nemá cenu nakupovat hodně, popř. bych pak dokoupila a stejně si myslím, že toho určitě ještě všechny hodně dostaneme. S rekonstrukcí to chápu, dá to zabrat, tak hlavně v klidu a pohodě. Plínky budu používat určitě papír, látkové pouze kvůli kyčličkám. Co Vojtíšek - všechno v pohodě? V jakém týdnu si začala cítit pohyby? Já si nejsem jistá, jestli to jsou pohyby nebo ne, zatím to nepoznám. Jsem hubeňour, jak říká kamarádka a myslí si, že bych už je mohla začít cítit každým dnem. I podle toho když jsme naši malou slečnu
viděli s manželem na ultrazvuku, jak se tam hýbe, tak to bude každým dnem. Jaká máte vybraný kočárek? U nás jsem kočárek vybírala já, pouze jsme se s manželem dohodli na finančním limitu, který jsem samozřejmě dodržela
, hlavně jsem požadovala, aby byl kočárek maximálně skladný a lehce složitelný do auta.
sel fakt už si začala cítit pohyby v 16 týdnu a čekáš první mimčo? A už víte jestli kluka nebo holčičku nebo se necháte překvapit. U nás jediné co máme vybrané tak je kočárek? Kupovat ho ale zatím nebudeme. Ještě se vším počkáme až po březnovém ultrazvuku.
Holky chodíte na nějaké těhotenské cvíčo? Já bych docela chodila, ale až skončí období chřipek, jsem astmatik a před letošní chřipkovou sezonou jsem se nenechala očkovat kvůli mimču, jinak se nechávám očkovat každý rok. Ale na co chci chodit je určitě nějaký předporodní kurz, hlavně jak správně dýchat při porodu. Našla jsem v Pardubicích nějaký předporodní v centru Sportlife.
Mějte se hezky holky a těším se na další zprávy od Vás. Hlavně ať jsme s miminka v bříšku zdravé.
![]()
Kočárek…
tak jsem si myslela, že mám tak nějak vybráno..tatínkovi se moc nezamlouval, takže jsem vlezla na net a zjišťuju co se více nabízí. Nechtěla jsem malá kolečka v předu, všechna 4 pěkně stejně velká, nafukovací..chtěla jsem kombinaci, abych nemusela tahat korbičku zvlášť..no a teď zjišťuju, že to asi přehodnotím
.. na netu je toho tolik a nevím co si vybrat.. samozřejmě 4 kolečka stejná dnes už moc nefrčí, takže jsem teď z toho taková smutná…
vůbec nevím podle čeho teď vybrat, hlavně nemáme 20 tisíc… takže musím i trochu šetřit
Takže pište, jaké máte kočárky vybrané
díky…
pohyby jsem cítila kolem 20 týdne, teď je to hokej v břiše ![]()