Plastika děložního čípku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4216
24.11.09 14:21

Plastika děložního čípku

Chtěla jsem se zeptat zda některá z vás byla na plastice děl. čípku čeká mě to tuto něděli. Jak jste to prožívaly, bolelo to, mohly jste chodit atd. Budu ráda za každou odpověď. Docela se bojim aby to nebyla rakovina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
781
24.11.09 15:37

Ahoj, nevím, jestli to, co myslím já, je plastika. Byla jsem na konizaci děložního čípku, dvakrát. Bylo mi řečeno, že je to předrakovinný stav, kdy se to mlůže nebo nemusí zvrtnout, a kus tkáně mi byl odebrán. Dělali to tzv. elektrickou kličkou, takže se rána hned vlastně „spálila“ a uzavřela, ani jsem moc nekrvácela… Ale nevím, jestli je to to, co tě zajímá, kdyžtak napiš, pokud budeš chtít vědět víc.

Jo, a koukám, že Ondra je na den přesně o rok mladší než tvoje malá :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
24.11.09 15:55

Melounku, já jsem taky byla na konizaci, taktéž mi ji dělali el. smyčkou (bezdětným to tak dělají všem, dětným, když chcou ještě další děti). Vůbec mě nic nebolelo, proběhlo to v kratičké narkóze a tak týden jsem špinila, 14 dní prac. neschopnost. Mamka byla na plastice a bylo to něco podobného, akorát marodila měsíc, ale to mohlo být kvůli tomu, že má těžkou manuální príci. Já jsem v té době byla studentka, takže jsem mohla po 14 dnech v klidu sedět v posluchárně.

• Citovat
  • Upravit
4216
24.11.09 16:31

Děkuji mělo by to být stejný. O el. kličce my nikdo neřekl. Děti samo ještě chci tak my to asi nabýdnou. Holky moc děkuji mám z toho strach tak snad to bude dobrý. Někde jsem právě četla že tam už může být rakovina ale když chodim pravidělně na kontroly tak by to už asi zjistil že?
Katko takže taky únor desátého? Únorový jsou super :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
24.11.09 16:33

Jo a ještě jak dlouho jste byly v nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
24.11.09 17:03

jj, 10. února :)

Pokud chodíš pravidelně na kontroly, tak by to právě ještě mělo být odstranitelné, jsou tam různé stupně změn, podle nich pak doktoři určují další postup. Mě tehdy poprvé - to mi bylo kolem 20 - doktorka všechno pečlivě vysvětlovala a kreslila, byla jsem úplně hotová a představovala jsem si, jak nikdy nebudu mít děti a ve 30 umřu na rakovinu :).
Docela mě překvapuje, že ti to ho asi moc nevysvětlili. Ta poškozená tkáň se právě odebere a posílá se do laboratoře na cytologii a histologii, určitě ti řeknou, kdy a kam si máš zavolat pro výsledky.
Celý zákrok mi vždy dělali s lokální anestezií a vysvětlovali mi celý postup. Po zákroku jserm poprvé ještě ten den odešla domů, asi čtxři hodiny jsem ležela a pak jsem si musela zajistit odvoz autem, jinak by mě nepustili. Podruhé jsem byla v nemocnici celkem dva dny, jeden den ráno příjem, po poledni zákrok a druhý den kolem poledne domů.
Celý zákror vlastně vůbec neboleljen to bylo trochu nepříjemné. Ani pak jsem neměla problémy, v podstatě jsem nekrvácela, jen asi dva dny slabé špinění. Měla jsem vždy týden neschopenku, ale cítila jsem se úplně dobře.
Teoreticky bys pak měla dodržet šestinedělí, tj. radši sprcha než koupání, bez sexu, bez velké fyzické námahy. Aspoň tak to říkali mně.
Držím palce, ať všechno dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
24.11.09 18:15

Katko děkuji moc. Mě říkaly že tam budu šest až sedm dní :nevim: na netu co jsem si zjistila tam některý tolik dní byly a některé šly ten den domu jak ty :nevim: proto se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
24.11.09 18:16

Tak mě to dělali v Praze U Apolináře a bylo to v celkové anestezii - ale fakt kratičké a příjemné, za 15 minut jsem byla zpátky na pokoji. Nastoupila jsem jeden den ráno a druhý den ráno jsem odcházela - sama (neměl mě kdo vyzvednout). Ten jeden den v nemocnici se teda komplet proležel, protože do člověka narvali kilometr tamponády, ale to bylo v pohodičce :wink:
Já jsem se ani nebála, že by bylo něco v nepořádku, předtím mě 4 roky sledovali v centru onkologické prevence a pravidelně odebírali nejen cytologii ale i dělali punch biopsii (odebírali kousek tkáně). I když pak když jsem šla pro výsledky byla ve mě malá dušička.

• Citovat
  • Upravit
Mufina
24.11.09 18:17

Melounku, no moje mamka, která byla přímo na té plastice, tak taky ležela v nemocnici týden. Ale ono to hodně záleží právě na nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
Mufina
24.11.09 18:20

Ještě tohle jsem našla na doktoronline.cz:
„Konizace je vytětí tkáně čípku děložního ve tvaru kužele /asi velikost 1 až 1,5 cm/. Plastika je pak úprava tvaru čípku děložního.“

• Citovat
  • Upravit
4216
24.11.09 18:34

Mufino děkuji na doktoronline jsem taky koukala. Já právě myslela že plastika je to samé jak konizace tak my to bylo i vysvětleno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
24.11.09 18:46

Tak asi plastika je po konizaci, ne? Mě právě bylo divné, že píšeš plastika… Tak proto to nejspíš trvá delší dobu, uvidíš, ale určitě to bude v pohodě, neboj :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
24.11.09 19:08

Ahoj, tak já na tý konizaci (plastice) byla vloni v dubnu, a bylo to 1 den přišla, 2 den to provedli a 3 den šla domů… :) Vůbec nic nebolelo, jestli jsem špinila už ani nepamatuju :) Neschopenka byla měsíc.

Koukala jsem že někdo tu má zkušenost že to dělali dvakrát? Mi doktor řekl že příště už ho vezmou celý… Což si nedovedu představit teda. Naštěstí jsou zatím výsledky dobrý, tak snad tak i zůstanou :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
24.11.09 20:45

Hanule, konizace se určitě dá opakovat i několikrát až dokud ten čípek nezmizí úpně - při opakujících se špatných výsledcích. Určitě by ho hned napodruhé neměli ufiknout celý. Vím, že někomu konizovali i 3×.
Jinak já tomu rozdílu moc nerozumím, ale připadá mi pořád, že konizace je větší zásah, protože kus tkáně uříznou, zatímco při té plastice jen upraví tvar. Ale nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3105
24.11.09 21:22

Ahoj, tak já jsem byla asi ve 23letech na konizaci.
Výsledky už mi hraničili s rakovinou :-( ještě, že se to udělalo.. Bála jsem se nejhoršího a že budu mít děti jsem nějak nedoufala.. Už to bude 7 let. Na cytologii chodím 2krát ročně a je vše v pořádku (tuk tuk) a mám už skoro 2letého miláčka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí