Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, podělte se se mnou prosím o zkušenosti s plastikou ušních boltců u dětí. Mám skoro 6-letou dceru a zvažuji tuto operaci. Hlavně by mě zajímaly vaše zkušenosti s jednotlivými klinikami. Nabízí se mi Kroměříž.Děkuji za jakoukoliv zkušenost. ![]()
Kamarádka nechala dcerce dělat plastiku uší na doporučení lékařů taky v šesti letech, bylo to v pohodě, žádná extra bolest. Dělali jí to nějak na podzim - měsíc musela nosit čelenku. Je to už pár let a uši jí odstávají znovu, tak prý půjde cca ve 13 znova. Měla fakt hodně odstávající uši a kdyby jí to nenechali dělat v těch šesti, vypadala by teď o hodně hůř. Když je to takhle hodně, prý se to často dělává dvakrát, jak ta chrupavka dorůstá a tvrdne. Ucho prý roste celý život, i když nepatrně.
tak já bohužel neporadím s Kroměříží, ale jako holka mi tuto plastiku dělali ve FN v Plzni. Super prifesionálové, kvalitní práce, prostě na jedničku.
Jen nevím jestli to udělají už šestileté holce. V mý době se dělala někdy kolem deseti let - snad proto, že do té doby se to ucho může ještě tvarovat a růst…
já na ní byla v patnácti z vlastního rozhodnutí.
Pravda je, že je to docela bolestivá záležitost - jak máš „rozkuchané“ uši, tak nemůžeš pořádně ani jíst mluvit, protože prostě jak hýbeš „panty“ tak ti to hýbe i ušima.
Ale šla bych znovu, i tak to za to stálo.
Pokud bys chtěla nějaké přesnější info, stačí říct ![]()
Příspěvek upraven 09.05.11 v 14:47
Mohu potvrdit , že plastika ušních boltců se opravdu dělá později - leželi jsme na klinice plastické chirurgie na Vinohradech (s jinou záležitostí) . Zažila jsem tam asi 3 dětičky s touto operací a všechny byly 10+
Me to delali jako male a naopak rikali do deseti let. Ja byla ve treti tride v Chebu.
Nemam pocit, ze by to nejak vyrazne bolelo, jen jsem pak cele dva mesice nosila obinadlo kolem usi, pro sichr. Byla jsem na zacatku prazdnin, takze se to skoly vubec nedotklo.
Do deseti let je to zadarmo,pak už za peníze!Šestileté to klidně udělají.
Děkuji všem za reakce. Vím, že do 10 let to hradí pojišťovna a dnes právě všichni říkají, že se to má udělat než půjde dítě do školy, čili 6 let by mělo být ok. Spíš mě zajímalo, kdo kde byl spokojený. Děkuji.Mějte se hezky.Petra ![]()
Jen se zeptám, když jste to měla přes letní prázdniny, nebyl to problém? Neměla jste potíže s hnisavostí, když se potíte a je horko. Někdo mi říkal, že přes léto určitě ne, že se to hůř hojí a rádo to hnisá. ![]()
Ja jsem zadny potize nemela. Usi krapet bolely, ale ja si z toho zakroku pamatuju jen jak si se mnou lekazi pri operaci povidali (lokalni uspani) a jak jsem nosila venku to obinadlo. Ale myslim, ze vsechno klapalo uplne v pohode, nebyla jsem v nemocnici nijak dlouho.
![]()
Holky já se k vám vetřu z dotazem
Nevíte kolik to asi zhruba stojí? Já mám mindrák, jsem „klapouch“ a můj sen je si uši nechat spravit.
pepaz píše:
Děkuji všem za reakce. Vím, že do 10 let to hradí pojišťovna a dnes právě všichni říkají, že se to má udělat než půjde dítě do školy, čili 6 let by mělo být ok. Spíš mě zajímalo, kdo kde byl spokojený. Děkuji.Mějte se hezky.Petra
Rozhodně to nechci rozporovat , ale docela mě to překvapilo - na těch Vinohradech ty děti určitě byly větší (možná tedy 9) -a tamější Kliniku plastické chirurgie považuju za velmi špičkové pracoviště , takže se mi nechce věřit ,že by tam dělali něco „postaru“.
plastika uší se dělá po 5.narozeninách, ideálně před nástupem do školy, do 10 let je zdarma /resp. hradí pojišťovna/. trochu jsem po tom pátrala, můj starší nemá zrovna malé k hlavě přirostlé uši.. ![]()
ale obecně se to dělá v každém věku..
kolik stojí bohužel nevím..
Zdravím myslíte že to udělaji třeba 3 letemu diteti??nasi je ted 9 mesicu ale planujeme ji to dat udelat co nejdrive.
Marrcela20 píše:
Zdravím myslíte že to udělaji třeba 3 letemu diteti??nasi je ted 9 mesicu ale planujeme ji to dat udelat co nejdrive.
myslím že u tak malého dítěte ne, protože se
a) dělá se to většinou v místním znecitlivění a k tomu je potřeba aby dítě spolupracovalo
b)kliniky uvádí od 5,6-ti let
c)uši se ještě vyvíjí
Anonymní píše:
Holky já se k vám vetřu z dotazemNevíte kolik to asi zhruba stojí? Já mám mindrák, jsem „klapouch“ a můj sen je si uši nechat spravit.
ceny se pohybují od 8-16 tis. záleží kde a co účtují