Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Uvažujeme nad stavbou rodinnýho domku a mě se moc líbí plastový okna v barvě dřeva (ne eurookna). Jenže na žádných stránkách firem jsem nenašla, jak moc velký je cenový rozdíl oproti bílým oknům a oknům v barvě dřeva. Nevíte někdo z vlastní zkušenosti, jak moc je cena rozdílná? Díky moc.
Tak ta cena není o moc vyšší jen nějaké procento teď si nejsem jistá kolik přesně
myslím že u nás to bylo 10-15% ale fakt si nejsem jistá takže velký rozdíl to fakt není.
ahoj
My brali od firmy RI okna - a jsme maximálně spokojení, dostali jsme mega slevu a ještě máme trojskla, to nejlepší bezpečnostní kování… říkali, že oproti bílým je rozdíl 10% pokud je to jen z venku/interiér bílý - pokud chceš dřevěný dekor oboustraně tak asi 20% navrch
Já zvolila variantu zevnitř bílé, zvenku dekor dřeva - uvnitř by mohlo být dřevěných dekorů moc a špatně by se mi to slaďovalo s podlahou a kuchyňskou linkou, nábytkem…
rozdíl to docela je, záleží jestli chceš barevná jen z jedné strany, nebo oboustranná
nechávali jsme si okna nedávno nacenit a vesměs všichni výrobci se shodli:
jednostranná barva - navýšení ceny bílého okna o 30 - 40 %
oboustranná - navýšení bílého o 40 - 50 %
My máme zvenku „dřevo“ zevnitř bílá.
Oproti celým bílým to nebylo velké navýšení (fakt pár procent) - ale bylo na výběr jen pár dekorů, pak byl vzorník další, hodně různých vzorů a to už bylo o dost dražší.
Holky díky moc. Kdyby to bylo jen těch pár procent, tak by to bylo fajn ![]()