Plastová okna - rosení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
449
17.12.13 14:35

plastová okna-rosení

Holky nastehovali jsem se do bytu a zacalo se nám v ložnici hrozne potit okno, nejhosí je to ráno, okno je celý mokrý neni pres nej videt a v rohách na zdi jsem vcera nasla plísen :nevim: :zed: :zed: takhle se potí okno jen v ložnici, v kuchyni jen pri vareni, vyvetrám a je to ok, ale v loznici je to sílený…co s tim? :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
17.12.13 14:37

@irca.s otevřít na mikro, a utírat. řikal mi to opravář že to mám dělat

• Citovat
  • Upravit
449
17.12.13 14:38

Otevrít jako ventilacku? tam bude zima… ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
17.12.13 14:39

Jojo, tak to dělalo i nám, hodně větrám nebo vlastně mám mikroventilaci otevřenou pořád, okno zavřu jen na noc, někdy tam pár kapek je, ale předtím jsme měli kolikrát kaluž i na zemi, jak to steklo po parapetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
17.12.13 14:40

@irca.s to je něco mezi ventilačkou a zavřeným, je tam fakt milimetr, skoro to není poznat a okno dýchá

• Citovat
  • Upravit
18305
17.12.13 14:40

Nepotěším tě - na okenní tabulce je dosažena podmínka, které se říká „rosný bod“ - kombinace vlhkosti vzduchu a venkovní teploty. Chce to okno s větším odporem proti prostupu tepla - nejčastěji širším „rámečkem“ v meziskelním prostoru (jsou i jiné metody, jen o dost dražší…) Takže bude potřeba vyměnit okenní křídla za nová, jinak a lépe navržená a vyrobená.
není okno jako okno… :think:

Příspěvek upraven 17.12.13 v 14:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
17.12.13 14:41

Aspon jednou za den kompletně vyvětrat byt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
17.12.13 14:41

Taky mame ten problem. Myslim si, ze je to zpusobeno tepelnymi mosty. Kdyz nam okna cca pred 6 lety delali, tak se kolem davala jen ta pena, ale nedavala se takova folie, ktera by mela ty teploty vyrovnavat. Videla jsem o tom dokument, dneska se ta folie uz dava a okna se tim padem nerosi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
17.12.13 14:42

Nic s tim nenaděláš. Máme to stejně, utírám a otvírám na mikroventilaci. Teda jen v ložnici v dětským to nejde, to by tam děti při hraní zmrzly, tam aspon ráno a večer pořádně vyvětrám. Ale rosí se stejně, někdy víc někdy méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247

Mame to same, vetrat a topit :nevim: V loznici se to dela nejvic proto, ze tam tri dychame celou noc v uzavrene mistnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449

A to mikro je jako ze ho nedovru na doraz? chápu to tak dobre? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
17.12.13 14:43

Vetrat, my mame v loznici i malou rekuperaci.
Rano hned vyvetrat a pak vsechna okna ususit, skvele to jsem plenkou.
mikroventilace pomuze, ale je to ztrata energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
17.12.13 14:43
@irca.s píše:
A to mikro je jako ze ho nedovru na doraz? chápu to tak dobre? :think:

mikroventilace ma specilani polohu na klicce okna, obvykle je to sikmo nahoru. Ale vsechna okna to neumej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
17.12.13 14:44

Vetrat na mikroventilaci ted v zime je neekonomicke. Lepsi je nekolikrat denne narazove vyvetrat na 2 minuty a zavrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
17.12.13 14:44

@irca.s bývá to, že otočíš klikou jen jakoby do poloviny a udělá se tam tím pádem malá mezera. Zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný