Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky nastehovali jsem se do bytu a zacalo se nám v ložnici hrozne potit okno, nejhosí je to ráno, okno je celý mokrý neni pres nej videt a v rohách na zdi jsem vcera nasla plísen
takhle se potí okno jen v ložnici, v kuchyni jen pri vareni, vyvetrám a je to ok, ale v loznici je to sílený…co s tim?
![]()
@irca.s otevřít na mikro, a utírat. řikal mi to opravář že to mám dělat
Jojo, tak to dělalo i nám, hodně větrám nebo vlastně mám mikroventilaci otevřenou pořád, okno zavřu jen na noc, někdy tam pár kapek je, ale předtím jsme měli kolikrát kaluž i na zemi, jak to steklo po parapetu.
@irca.s to je něco mezi ventilačkou a zavřeným, je tam fakt milimetr, skoro to není poznat a okno dýchá
Nepotěším tě - na okenní tabulce je dosažena podmínka, které se říká „rosný bod“ - kombinace vlhkosti vzduchu a venkovní teploty. Chce to okno s větším odporem proti prostupu tepla - nejčastěji širším „rámečkem“ v meziskelním prostoru (jsou i jiné metody, jen o dost dražší…) Takže bude potřeba vyměnit okenní křídla za nová, jinak a lépe navržená a vyrobená.
není okno jako okno… ![]()
Příspěvek upraven 17.12.13 v 14:42
Taky mame ten problem. Myslim si, ze je to zpusobeno tepelnymi mosty. Kdyz nam okna cca pred 6 lety delali, tak se kolem davala jen ta pena, ale nedavala se takova folie, ktera by mela ty teploty vyrovnavat. Videla jsem o tom dokument, dneska se ta folie uz dava a okna se tim padem nerosi…
Nic s tim nenaděláš. Máme to stejně, utírám a otvírám na mikroventilaci. Teda jen v ložnici v dětským to nejde, to by tam děti při hraní zmrzly, tam aspon ráno a večer pořádně vyvětrám. Ale rosí se stejně, někdy víc někdy méně.
Mame to same, vetrat a topit
V loznici se to dela nejvic proto, ze tam tri dychame celou noc v uzavrene mistnosti.
A to mikro je jako ze ho nedovru na doraz? chápu to tak dobre? ![]()
Vetrat, my mame v loznici i malou rekuperaci.
Rano hned vyvetrat a pak vsechna okna ususit, skvele to jsem plenkou.
mikroventilace pomuze, ale je to ztrata energie.
@irca.s píše:
A to mikro je jako ze ho nedovru na doraz? chápu to tak dobre?
mikroventilace ma specilani polohu na klicce okna, obvykle je to sikmo nahoru. Ale vsechna okna to neumej.
Vetrat na mikroventilaci ted v zime je neekonomicke. Lepsi je nekolikrat denne narazove vyvetrat na 2 minuty a zavrit.
@irca.s bývá to, že otočíš klikou jen jakoby do poloviny a udělá se tam tím pádem malá mezera. Zkus to.