Plat na dpp

31
15.8.26 22:32

Plat

Zajímalo by mě jaký plat čistého máte a co děláte za práci? ;)

Příspěvek upraven 16.08.26 v 00:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79839
15.8.26 22:38
@Lenka224 píše: Více

nepracovala bych ve 23 letech na DPP, to je pro důchodce nebo maminy na mateřské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.8.26 22:43

@stinga Jsem tam spokojená, jen jsem se chtěla zeptat jestli někdo nemá stejnou zkušenost třeba :) a jak se platy pohybují. Ono to není úplně o věku, ale spíš o tom, jak má firma nastavené pracovní poměry. U nás jsou skoro všichni mladí, kolem třiceti, a přesto se HPP očividně zaměstnavateli nevyplatí nebo ho nechce nabízet. Takže bych z toho úplně nedělala závěr, že člověk na DPP musí být důchodce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79839
15.8.26 22:44

no nemusí, ale sama vidíš, že je to nevýhodné celkově a když onemocníš třeba dlouhodobě, tak co? jsi bez příjmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
15.8.26 22:45

Na tvém místě bych si hledala jinou práci.

Být někde na DPP 5 let v kuse je úlet, divím se, že na to není nějaký paragraf a je to vůbec ze zákona možné, po takhle dlouhé době nedat HPP.

Do budoucna budeš mít takhle spoustu problémů. Navíc je to za směšné peníze, na to, že je to jen DPP. Utíkej pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.8.26 22:49

@RajaMatangi ve firmě mame 10 lidí, programátoři, IT, kolegyně co řeší chod e-shopu atd a bohužel všichni to máme na DPP. Někteří tam jsou cca 10 let tak v tom nejsem sama 😅 ale samozřejmě začínám uvažovat o možnostech.. Znam i dost lidi co pracují na hpp maji kolem 20 tisic čistého tak si i rikam zda se mi to tam stále nevyplatí víc. Samozřejmě peníze si dávám nějaké i bokem kdyby něco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.8.26 22:56

Podotýkám že tato práce mě opravdu baví a je výhoda ta flexibilita. Bohuzel se smlouvou nic nenadělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5963
15.8.26 23:07
@stinga píše: Více

Však asi dítě má když v roce 2021 psala že má školkové dítě, i když je ji teprve 23.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.8.26 23:11

@mamule42 nemám 🙏 😅 jen byla diskuze o neštovicích psaná z mého účtu 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16328
15.8.26 23:23

A s kolika zaměstnavateli tu DPP máš uzavřenou, když se na ni dá dělat jen 300h ročně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.8.26 23:23

@zrcadlo je to na vice firem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14791
15.8.26 23:54

To je trošku o hubu, nemáš strach? Je to podobně rizikové, jako švarcsystém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.8.26 23:56

@Michelle_M no kontroly apod už u nás byly s vse je v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9545
16.8.26 02:54

Částku psát nebudu, ale mám DPP od obce (dohledy ve školní jídelně). Je to placený doplněk k mému HPP ve škole. Jelikož jídelna nepatří vůbec pod školu, ale je to prostor obce (přechází se kus od školy). Tak mám/e každá placeno na DPP. Jako bonus k platu to není špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
16.8.26 05:32

DPP je pro tebe nevýhodné- jak již bylo spomínano: nemocenská, pak nebudeš v ochranné lhůtě když budeš mít dítě, kratičká výpovědní lhůta. Pokud chceš k tomu podnikat nebo dělat něco jiného bokem tak proč né ale pokud je to pro tebe jediný zdroj příjmů tak bych se prohlédla po jiné firmě. Nevím odkud si, ale když máš zkušenosti mohla bys dělat i na dálku.
Ještě bych si na tvém místě skontrolovala u ČSSZ jestli za tebe odvádí sociální (důchodové) pojištění a jestli tam nemáš velké mezery aby jsi se pak nedivila. Důchod již asi nebudeme mít nic moc ale lepší nějaký jako žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat