Plat poštovních doručovatelek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Plat poštovních doručovatelek?
Ahoj holky, včera jsem se s kamarádkou bavili o poštačkách. Docela by mě to bavilo i přesto že musejí chodit ven za každého počasí. Sice v zimě by mě to dost štvalo, ale jinak by se mi to líbilo. A ted k jádru věci, ona na mě ty si blázen, chodi ven i když leje mrzne a za ítisíc, na to bych se vyprdla. Vím že to je z platama blbé, ale neříkejte mi že poštačka má fakt tak málo. Zajímalo by mě jak to je ve skutečnosti, myslím si ale že tak 12tisíc mají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@peluani Podle toho, co mi říkal manžel, když u pošty pracoval (cca 3 roky zpátky), má pravdu spíš kamarádka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamina když tam pracovala tak měla 10 - 11 tis. to by ji tak nevadilo, ale ten tlak od vedoucích, museli uzavírat smlouvy. Takže kam nosila poštu, tak tam se ptala, zda nechtějí nějaké pojištění nebo něco jiného. Teď už tam nepracuje, je fakt ráda.
- Citovat
- Upravit
Moje maminka pracovala u pošty dlouhá léta, teď je zaměstnaná v jiném oboru, ale s bývalými kolegyněmi je v kontaktu. Co vím, doručovatelka si opravdu vydělá max. 10 tisíc čistého. Je to tak.
A za přepážkou max. o dva tisíce víc. Což je šílené při tom objemu práce a věcí, které musí znát. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je fakt hrozný, jsem si říkala že za takových podmínek budou aspon trošku slušneji ohodnoceny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@peluani Bohužel, je to tak. Proto taky na to někteří doručovatelé hážou bobek, je to mizerná práce navíc mizerně placená. Což je ovšem z mého pohledu neomlouvá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Extchýně a švagrová dělaly pošťačky obě. Plat cca 10000. Pracovní doba oficiálně 6:00 - 13:30. Ve skutečnosti chodily ráno na pátou a odpoledne když byly doma ve tři tak to byl zázrak. Rajón veliký, pošty mraky. Po cestě třeba i tři schránky s další poštou na doručení - ty jim teda zavezli autem. To že tahají víc než 15 kilo najednou nikoho nezajímá. Do toho opravdu prodejní plán na produkty. Že málokoho zastihne dopoledne doma - no a co. Zodpovědnost za důchody který taky ještě občas doručujou. Brr. Taky jsem o týhle práci uvažovala ale za těchto podmínek nee. Nenechám se někde klepnout kvůli pár korunám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas s anonymem. Mamka tam taky pracovala (už je důchodkyně). Velká dřina, chození za každého počasí (opravdu za každého počasí - tropická vedra, déšť, náledí, sněhové kalamity, -20 °C apod.), velká odpovědnost a nic moc plat. Navíc některé doručovatelky nachodily i 15 km denně. Musela nabízet produkty a když nikoho „neulovila“, tak měla postih. Lidi jsou protivní. O posledních Vánocích chodily doručovatelky i v sobotu, protože byly tři dny v týdnu volné. Mamka navíc nosila i letáky. Nosila si je domů, tam je do sebe vkládala a druhý den vezla do práce a roznášela spolu s poštou.
Za málo peněz hodně muziky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
9-11000 cisteho. V dnesni dobe to neni takova vyhra. Nevim jak kde ale v Brne jsme konci li v 7vecer.Vsak myslim ze jsem to zminila i u nas v diskuzi jaka je moje zkusenost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka Tak to vubec netusim, mozna si o tom psala jeste kdyz jsem ve skupine jeste nebyla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj asi to odpovídá, jak jsem na začátku na mateřský odřízlá, tak jsem se bavila doslova i s pošťačkama
a jedna říkala, „ty holky na přepážce, ty se maj, ty berou tak 12-13 tis., ale jsou moc šikovný“
, tudíž ona měla zaručeně míň.
Jinak to není špatný povolání, počasí bych neřešila, neboť neexistuje špatné počasí, existuje jen špatné oblečení - spíš by mi vadili nevychovaní čoklové a možná spruzelý lidi, na které se musí zvonit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akras2 píše:
Extchýně a švagrová dělaly pošťačky obě. Plat cca 10000. Pracovní doba oficiálně 6:00 - 13:30. Ve skutečnosti chodily ráno na pátou a odpoledne když byly doma ve tři tak to byl zázrak. Rajón veliký, pošty mraky. Po cestě třeba i tři schránky s další poštou na doručení - ty jim teda zavezli autem. To že tahají víc než 15 kilo najednou nikoho nezajímá. Do toho opravdu prodejní plán na produkty. Že málokoho zastihne dopoledne doma - no a co. Zodpovědnost za důchody který taky ještě občas doručujou. Brr. Taky jsem o týhle práci uvažovala ale za těchto podmínek nee. Nenechám se někde klepnout kvůli pár korunám.
To musej to pojištění prodávat i doručovatelky?
Já myslela že jen ty za přepážkou. Noo tak to je hustý, to by mě taky s.ralo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@peluani ono taky zalezi dost kde, za Prahu je treba priplatek.ja na prepazce mela 18tis + stravenky za 1250 a dorucovatelky u nas okolo 15-16 + stravenky.
anoynmne z duvodu, ze se to nerika
AJ
- Citovat
- Upravit
@Gina108
Musí i doručovatelky. Asi aby neměly málo práce. Prodávají spoření, pojištění atd. V podstatě to samý co ty holky na přepážce. A jak neprodá tak má postih. Osobní ohodnocení jde dolů a pokud neplní plán dál tak klidně dostane vytýkací dopis. Letáky si taky mamka nosila domů kde je skládala celá rodina a pak je třeba ještě po večerech s manželem doručovala aby toho druhý den netahala tolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit