Státní zaměstnanec
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Státní zaměstnanec
Pracuji jako státní zaměstnanec na základní škole. V září 2013 jsem měla po rodičovské dovolené nastoupit zpět do práce. Bohužel se syn nedostal do školky, takže budu muset zůstat doma. V práci mi slíbili, že mi podrží moje místo do příštího roku. Dohodla jsem se s šéfovou, že budu mít po celý rok neplacené volno. Příští rok bych nastoupila za spolupracovnici, která odchází do důchodu. Půjdu se zapsat na úřad práce, půjdu tam poprvé. Můj dotaz je jestli mám na úřadu práce říct, že práci mám, ale nastoupim až za rok? Zaevidují mě na úřadu práce a dostanu od úřadu peníze?
Příspěvek upraven 08.05.13 v 14:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Radca265 Jestli to chápu dobře tak v dobu kdy se budeš na ÚP hlásit mít práci nebudeš. Škola za tebe nic platit nebude, tudíž ti ÚP žádné dávky upřít nemůže. Když řekneš jak to je, tak tě nebudou honit tak často na kontroly a nebudou tě posílat po všech čertech. Nebude na tebe pohlíženo jako na nemakačenka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak určitě dostaneš…však budeš bez práce
A já bych to řekla, že mám práci přislíbenou
Kdysi jsme to měli tak, že nás v červnu propustili a v září zase vzali…taky jsem byla na UP–sice jen 2 měsíce, ale to, že nastoupím zase do práce jsem jim řekla hned… ¨Nemusela jsem tam pak chodit, jen s novou pracovní smnlouvou
Ale je to dávno a byly to jen 2 měsíce přes letní prázdniny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Záhlina Děkuji za radu.Taky si myslím, že bude lepší říct na úřadu pravdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tobe daji vypoved nebo nemas ted platnou pracovni smlouvu? Pokud budes mit jen domluvene neplacene volno, ale pracovni pomer nezruseny, tak na urad prace nemuzes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a jeste navic, pokud nemas vyresene hlidani ditete, aby si mohla nastoupit do prace, tak taky spravne nemas na uradu prace co delat, protoze podpora je pro ty, co se snazi najit praci
realita uz je samozrejme vec druha
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radca265 Neříkala bych nic. Jestli si dala výpověď, tak žádnou práci za rok jistou nemáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jolynka Jestli teď má nebo nemá zajištěné hlídání je úplně šumák. To se dá zajistit dodatečně. Podstatné je, jestli chce hledat práci. Pokud ne, tak je nejrozumnější se prostě na rok nahlásit jako osoba pečující o dítě do 7 let. Stát zaplatí zdravotní a do 4 let věku nejmladšího tuším není nutné platit ani sociální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotyk a co kdyz ji za rok v praci reknou, sorry ale nejde to
tak by mozna za ten rok se naskytla dobra prilezitost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotyk píše:
@Jolynka Jestli teď má nebo nemá zajištěné hlídání je úplně šumák. To se dá zajistit dodatečně. Podstatné je, jestli chce hledat práci. Pokud ne, tak je nejrozumnější se prostě na rok nahlásit jako osoba pečující o dítě do 7 let. Stát zaplatí zdravotní a do 4 let věku nejmladšího tuším není nutné platit ani sociální.
No ja to myslela tak jako, ze v podstate do prace nastoupit nemuze ani ji nehleda, jelikoz nema to hlidani pro dite, jinak by samozrejme nastoupila do te puvodni. Takze by na pracak chodit nemela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotyk píše:
Stát zaplatí zdravotní a do 4 let věku nejmladšího tuším není nutné platit ani sociální.
Tak sociální není nutné platit ani pak, ale nepočítalo by se to na důchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak bratr byl v podobné situaci, měl přislíbenou práci a na UP to nikoho nezajímalo, prostě ho normálně posílali na nabídky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit