Náhradní volno - neschopenka/mateřská

Anonymní
7.5.13 14:07

náhradní volno - neschopenka/mateřská

Předem se omlouvám, za anonym, ptám se za kamarádku a je teprve v ranném stádiu těhotenství a nechce aby se to vědělo a dle mé přezdívky by se známí jistě dovtípili. (Klidně po screeningu odtajním ;) - nechceme to zakřiknout)

Kamarádka v březnu ukončila RD (3roky) a je momentálně na neplaceném volnu, je čerstvě těhotná.
1.) hrozí jí výpověď byla ústní dohoda, že ji dostane písemně od 1.7. - což nepodepíše - jinak má smlouvu na neurčito
2.) je ted do 31.8. na neplaceném volnu, může ukončit a nastoupit na neschopenku? z čeho se jí to bude počítat, nebo jak to udělat?
3.) porodit stihne před 4. narozeninami staršího dítěte, jak se bude počítat mateřská?

Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
662
7.5.13 14:19

Nedávno jsem řešila totéž. Finančně nejlíp ji vyjde neschopenka, klidně hned. Mateřská se jí bude počítat stejně, jako u prvního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.13 15:12

@Já_a_Kačí a může na tu neschopenku nastoupit hned, ikdyž má nahlášeno neplacené volno? a z čeho jí tu neschopenku spočítají? taky z těch peněz co měla před prvním?

• Citovat
  • Upravit
662
7.5.13 15:17

Jo, to už se mně ptáš moc :,( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
7.5.13 17:14
@Anonymní píše:
@Já_a_Kačí a může na tu neschopenku nastoupit hned, ikdyž má nahlášeno neplacené volno? a z čeho jí tu neschopenku spočítají? taky z těch peněz co měla před prvním?

Nemuze, na nemocenskou ma narok az od skonceni neplaceneho volna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
7.5.13 18:06

@j.a.n.i1 a nemůže to neplacené volno ukončit? domluvit se zaměstnavatelem? ono mu bude asi jedno kdy jí těch 21 dní proplatí z té neschopenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat