Plat školního asistenta

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8622
16.7.23 21:23
@vokishka píše:
no jsem na to zvědavá. Kdyby se stalo a oni to stihli schválit, je tam platnost od 1.1.2024 s tím, že všechna platná doporučení v prosinci skončí. Takže peníze z kraje nebudou. Vůbec nevím, jak si to tak představují.

Jakože i kdyby člověk měl smlouvu do konce školního roku, tak by ho k lednu vyhodili? No to je úchvatný, já jsem právě počítala s tím, že smlouvy uzavreny predtim, nez to vejde v platnost, se nechají dojít do konce. Jako fakt se mi nechce teď podepsat smlouvu, u které reálně hrozí, že bude platit 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64917
16.7.23 21:24
@Midaku píše:
Jakože i kdyby člověk měl smlouvu do konce školního roku, tak by ho k lednu vyhodili? No to je úchvatný, já jsem právě počítala s tím, že smlouvy uzavreny predtim, nez to vejde v platnost, se nechají dojít do konce. Jako fakt se mi nechce teď podepsat smlouvu, u které reálně hrozí, že bude platit 4 měsíce.

to asi nikdo neví. Nikdo to nikde nepsal. Ale vláda to odložila, tak to možná ani nestihnou. Ono pokud škola někde vyhrabe peníze, tak může platit asistenta ze svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.7.23 21:25

Je to v háji. Teď se musí postavit rodiče a zaměstnanci škol a začít se bránit, že je to špatně.
Přemýšlím o našich inkludovaných. Myslím si, že dva o asistentku přijdou. U jednoho se to vyřeší teď v létě. Má jít znovu na vyšetření. A uvidí se. Naštěstí tahle asistentka letos končí školu. Tak půjde učit do školky nebo půjde do družiny. Myslím si, že moje nástupkyně se moc dlouho neohřeje. Tak se složitě hledala🙈. Protože nejspíš podle toho plánu dojde ke spojení inkludovaných do jedné třídy a tím nebudou dvě AP v ročníku. Ale zůstane jedna. Takže jedna bude mít 4 děti sdílené ve třídě. Teď je to dvě jedna třída a dvě paralelka. Nedovedu si představit, jak se snese můj autista a agresivní, startovací adhd. To bude mel a potyček :zed:. Nebo to dopadne, jak řekl jeden ředitel v okolí. Že svoji asistentku si podrží. Ale nevím, jak reálně plánuje, že ji zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
16.7.23 21:34

@vokishka no, moje vesnická mini škola si peníze téměř jistě nikde nesezene… to bude ještě zábava..
@Kelsey to jde cítit už teď, na poradny se tlačí, aby asistenty „tak moc“ nedavaly. Pripadne poslat na přezkoumání a sebrat ho, pokud to jde. To řeším zase z druhé strany, syn půjde do školy a bez AP, protože prostě nevíme co bude, přijďte v září s vyjádřením učitelky a uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.7.23 21:43

@Midaku
Obě moje děti mají v červnu nové vyšetření. Jedno má nově i víc hodin AP, protože bude jazyk od září. Měla jsem úvazek 0,5 a nová bude mít právě 0,75. A autistovi je jistota, že na asistenta nesáhnou. Tomu zatím zůstane PO4. Ale může dojít ke spojení a to bude zlé. Raději sebrat dítěti s ADHD asistenta. Tam to půjde i bez AP v našem případě. Ale nedávat ho k autistovi. Ale u těch starších si myslím, že podpůrná opatření zruší a tím pádem jedna nebude třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
16.7.23 21:50

@Kelsey jasně, autistovi ho sebrat nemůžou, ADHD většinou ano. A tak to pidpe ke přesně dopadne. Syn má k ADHD ještě VD, přetrvávající primární reflexy, potíže se sluchem a pak taky ještě celiakii, což chápu, že mu už ve škole nikdo jídlo hlídat nebude, ale on při všech svých problémech si to sam hlídat taky nezvládne. Jsem na to fakt zvědavá. Sdílenej asistent by stačil, snad tam bude. Bude jich 27 ve třídě.. to si učitelka užije, zvlášť pokud to nebude zrovna třída šikovných holčiček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.7.23 21:57

@Midaku tak upozorňovat, víc zdůrazňovat tu sluchovou vadu. To právě bylo moje druhé pracovní dítě a to má díky vadě sluchu psanou dýl asistentku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
16.7.23 22:09

@Kelsey jenže to je u něj zrovna asi ten nejmenší problém. Špatné slyší určitý frekvence, takže třeba může při čtení zaměňovat o, a, nebo e, i.. ze ty mají při zvuku hodně podobný frekvence. Ale že podobný problémy může dělat i ta VD, případně pak dyslexie, se kterou máme taky do budoucna počítat. Podle mě bude největší problém adhd a na to se teď ti asistenti moc nedávají. On má šílenou pozornost, zvládne se soustředit na první z pokynů, někdy ani to ne, a taky je pořád v pohybu, nevnímá, a když už vnímá, tak občas nerozumí… Ve školce si ho chválí, že při individuálním přístupu není o nic min sikovnej, než ostatní stejne starý děti. Jenže při tom počtu prvnaku právě zadnej individualni přístup mít nebude, to není v silách učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.7.23 22:12

Jo, tak u nás je sluchadlo. Bez něj to nejde. Jak přestane fungovat sluchadlo. Aj se brečí, že vůbec nic neslyší. Úplně to dokáže rozhodit na celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
16.7.23 22:17

@Kelsey tak to je něco úplně jinyho. Jako syn je, na to všechno, co mu je, v pohodě. Skolku zvladl diky super ucitelkam, zvlada tabory, babicky ho taky zvladaji, kamarady ma… Ale prostě školní docházku si zatím představit neumím. Tak uvidíme, třeba nás všechny překvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.7.23 22:25

@Kelsey no rodiče často vůbec netuší k financování. A ani ono z pozice rodičů, je to někdy náročné. Moje dítě mělo třeba asistentku, která měla jen nějaký kurz a dělala to proto, aby mohla být brzo ve školce pro své dítě. Na děti i křičela. V kombinaci s neustále učitelkou na OCR to byla vražedná kombinace. Dítě od ní asistovat pak už ani nechtělo, ja s tím nic udělat nemohla ( rodič do asistentů nemluví).
Chápu, že je to záslužná a náročná práce, ale někdy je to bída.
Asistenta měli oba 7 let ve škole, ty úžasné nosit na rukou. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
66800
16.7.23 22:31

Mela jsem zaka 4 roky se sluchadlem bez ap. Pokud jsme dodrzovali poporuceni ppp, vse probihalo beznym zpusobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat