Plat státní policie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Plat státní policie
Ahoj,
doufám, že můj dotaz nebude nikoho obtěžovat, ale ráda bych slyšela reálné zkušenosti. Pracuji 6 let u městské policie, ale tato práce mě už nenaplňuje a uvažuji o přechodu ke státní policii.
Vím, že je potřeba absolvovat cca 8 měsíců studia a psychické i fyzické testy. Jediná věc, které se trochu obávám, je plat – pravděpodobně by mi byla započítána pouze polovina praxe u městské policie.
Pokud by někomu nevadilo, byla bych ráda, kdyby mi mohl sdělit, jak se aktuálně platy u státní policie pohybují. U městské policie jsem měla čistého 37–40 tisíc Kč, a vzhledem k tomu, že nyní mám hypotéku, jsou pro mě finance jeden z rozhodujících faktorů.
Předem děkuji všem za odpovědi a těm, kterým se dotaz nezdá vhodný, se omlouvám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
a co se zeptat na rekrutačním.
Byt tebou, jdu radši k nám - armáda
- Citovat
- Upravit
Tak mezi základní dovednosti policisty patří hledat a najít informace ![]()
záleží, kolik přesně praxe ti uznají a do jaké funkce-třídy nastoupíš, základní plat je samozřejmě tabulkový a ten se řídí přímo zákonem o služebním poměru a novelizovanými tabulkami - nařízeními vlády, poslední jsou zde
https://www.pracomat.cz/…-pomeru.html
do vyšší jak třetí třídy nenastoupíš, takže zde máš základ v hrubém, k tomu osobko možná zatím nula, pak nějaký stabilizák a rizikáč, to pár tisíc hodí, ale rozhodně budeš mít méně, než nyní u MěP, a to celkem výrazně… platy lezou nahoru až léty a vyšší třídou, kterou získáš postupně třeba přechodem na vyšší služební součást, pokud máš vš…
pak se můžeš pohybovat úplně jinde i na okresní úrovni, ale začátky bývají prostě krušné a u AČR bys to měla určitě finančně lepší, pokud na to máš povahu a kondici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit