Plat učitelů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Řekla bych, že to taková hytparada nebude. Kamarádka má 5 let vejšky já jen ucňák a peněz mám víc. V případě, že půjde na plný úvazek budeme mít rozdíl pal stovek. Já skončím po druhé odpoledne a ona půjde dumů večer. Kolikrát říká, že kolegyně jsou tam od rána do večera plus akce. Rozhodně to nebude tak, že v 11 konci s učením a ve 12 už je doma. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
A co děláš za práci, že máš jako vyučená vyšší plat než vysokoškolák učitel?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tabulka je veřejně dostupná na netu. To je 75 -100% platu. Součástí platů je tarif, to je ta tabulka, a nadtarif ( osobní ohodnocení, příplatky, odměny..), ale to má každá škola i učitel jinak. Nastupující nebo zastupující může mít jen ten tabulkový a nic víc. Jiný už může mít pár tisíc nad tabulku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše: Více
U zensky by me to taky zajímalo. Ale verim, ze treba elektrikar, instalater nebo kominík si víc vydělá.
- Citovat
- Upravit
@Cenarius píše: Více
Protože kdyby lidé trošku přemýšleli a trošičku se sami snažili, tak by tady vznikly dvě diskuze ročně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já VŠ, učila jsem nedávno jako záskok, takže bez osobního, příplatků, čistě jen podle tabulky. ZŠ, 8 let praxe, 32 000 hrubého. Manžel SŠ, elektro, technika, hrubého má cca 48 000 ( skoro 20 let praxe). Ještě že tak. Máme tři děti.
- Citovat
- Upravit
17 let praxe na zš, tabulkový plat 36 300,–, k tomu 5 000,– osobní ohodnocení (garant předmětu, zodpovědná za soutěže, projekty, exkurze v daném předmětu) + letos po 3 letech opět třídní, takže 2 600,– navíc.
Celkem tedy 43 900,– hrubého. Děti si odečítá manžel, na účet mi tudíž chodí cca 34 700,–, před třídnictvím 32 800,–.
Když uvážím, že osobko v takové výši nemusí mít každý, i u nás jsou lidé, co mají 0,–, bývalé kolegyně mají třeba 1 000,– hrubého, přijde mi to poslední dobou nějak málo.
Žijeme ve velkém krajském městě, mám ve třídě třetinu dětí - cizinců, kteří neumí/nechtějí mluvit česky, do toho pár propadlíků, děti ze sociálně slabých rodin, děti s IVP, mám jedno dítě s minimílními výstupy na úrovni 2./2. třídy…jako je to náročné
Na fóru vystupuji vždy jen jako matka, nechci spojovat nick s profesí, prosím o respektování anonymu
- Citovat
- Upravit
24 let praxe na speciální škole, 44 000 hrubého. Ovšem to je i s příplatky a osobním ohodnocením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ucitel VŠ te nezajima, 25 let praxe (tabulka nezohlednuje), doktorat, 33 tisic hrubeho…tarifni mzda 31 400 hrubeho.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ale za poloviční úvazek ne? Takhle nízko jsou platy ve 12 třídě u začínajících učitelů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, strasne me zajima, jak se pohybují realne platy učitelů 😄 vsech, at uz zakladni nebo stredni skola, vychovatelky v druzinach, materske skolky
zcela uprimne me to zajima jen z principu, nejsem v tom vubec zabehla a nikdy me tato kategorie nezajimala, ale vzhledem ke stavkam učitelů me to zajima od opravdových učitelů
samozrejme si vsech učitelů vazim, tento dotaz nema vzbuzovat pocit, ze si myslim, ze si nemaji na co stezovat