Brigáda při Střední škole
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, jsem v prvním ročníku na střední a chtěl bych chodit při škole na brigádu. Myslíte si že se to dá zvládnout? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Deejvis122 Úplně v pohodě
my vždycky s kámoškou chodily ze školy rovnou na noční a pak z noční do školy
. Někdy to nevyšlo a přišly jsme třeba o půl hodiny dýl na vyučování. Učitelka měla kecy, že jsme zase určitě byly na brigádě a vynadala nám, tak jsme pro jistotu, když jsme to nestihly vůbec nepřišly
. Občas to bylo peklo, když jsme domů přijely třeba v 7 a vyučování začalo v 10, tak jít na dvě hodiny spát pak vstát bylo něco
. Ráda na ty časy vzpomínám, bylo to super
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak primárně záleží na tom, co děláš za střední školu, jak je pro tebe náročná a jakou bys měl brigádu. Samozřejmě se to skloubit dá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já naštěstí mít takhle nebudu, jenom nevím jak to říct rodičům protože jim se to samozřejmě nelíbí že bych hned po škole šel pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deejvis122 píše: Více
Rodiče by měli být rádi, že si chceš vydělat nějakou korunu a neprosedíš to třeba u her nebo podobně. Myslím, že pokud jim vysvětlíš, že to školu neohrozí ať se nebojí a opravdu ukážeš, že se učíš pořád stejně, tak to pak řešit vůbec nebudou. Záleží jaký máš rodiče no
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem chodila běžné od 15ti na brigády. Byly, možná i jsou na to agentury pro studenty. Chodila jsem vše možné co bylo, sklady, úklid, výpomoc v prodejně a chodila jsem většinou víkend. V 16 ti jsem si našla stálou brigádu, volala jsem nějaké výzkumy a tam jsem se držela přes 2 roky. Chodila jsem i po škole a bylo to jen na 5h denně.
Dneska mi přijde, že je těžší najít brigádu pod 18let ![]()
Pokud máš dobré známky, máš čas na učení, neviděla bych problém, zajít si třeba každou sobotu na brigádu si přilepšit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvladnout se to dá. Be své kavarne jsme měla hodně studentů; někteří zvladali směny i skoro jako plný úvazek, někteří chodili na 3 hodiny tydne. Jen dnes brigádníky spoustu zaměstnavatelů nechce (změna v legislativě).
A ze rodiče nechtějí? Zkus argumentovat, ze si chceš vyzkouset práci, vydělat si peníze jen pro sebe a zkusit byt samostatný. Me rodiče brigády nedovolili. No, argumenty “přece te živíme, tak se soustred na studium at jsi jednička) mi moc nepomohly. Dlouho jsem nebyla schopna efektivně pracovat, profesně se vyprofilovat, získat jistotu a pocit samostatnosti. Vidim to jako jejich velké pochybení.
Držím palce, at něco najdes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechala bych si vas na rozkoukani…zacatky na nove skole byvaji narocne.
Ja chodila nekdy az od tretaku, ale byly to jen vikendy.
V tydnu jsem chodila na praxe a byla jsem na intru.
Brigadu jsem mela v miste bydliste.
Pri vysoke jsem uz chodila klidne i po praci a po nocni i na vyucovani…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a divíš se jim? Já ne. V nové škole nejsi ani měsíc, nemáš otestovanou náročnost. Já bych taky jako rodič nebyla nadšená, aby mi dítě chodilo ze školy rovnou na brigádu. Prioritou je škola. Dcera je ve třeťáku na střední. Zatím byla sem tam vypomáhat brigádně na prezentačních akcích školy či programech pro základky. Jsem ráda, že má čas vyrážet odpoledne ven s kamarády, dělat na školních projektech a pracovat na jazycích a odborném vzdělání. Do budoucna se napracuje až až. Teď ať si užívá studentský život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja prvni brigadu mela o prazdninach po prvaku na stredni
nemenila bych, pak jsem totiz pracovala brigadne az do nástupu do prace po vysoke
. Dej si ale aspon pul roku na rozkoukani, zatim vas urcite moc nedrti, ale muze byt hur. Taky zalezi na skole, na které studujes a cas ktery venujes přípravě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně! 🤩 Jestli to zvládneš, záleží hlavně na tobě, tvým časovém rozvrhu a prioritách. Jen si dej pozor, ať máš stále čas i na odpočinek a školu. 💪 👨🎓
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, určitě dá. Syn začal chodit hned po devítce o letních prázdninách a je tam stále. Už mu je 18+. Ten první rok chodil třeba 3 soboty, jeden víkend, takže měl nějakých 8 tisíc za měsíc, pak třeba za prázdniny 30 za ty dva měsíce. V druhém ročníku přidal i pátky po škole, všechny prázdniny, ředitelská volna.. Samozřejmě ne v kuse. Byli jsme na dvou dovolených v létě a dělá max dva dny po sobě. Měl tak 12 za měsíc. Teď je ve třetím a může chodit středa až pátek po škole + víkend. Ted měl třeba st, čt a víkend. Záleží, jak moc náročnou školu máš, jak se učíš. Jak mu bylo 18 dostal přidáno. Od ledna půjde asi na poloviční úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvládnout se to určitě dá, ale velmi záleží na obtížnosti té SŠ, Tvých studijních schopnostech a samozřejmě i na tom, jaká brigáda by to byla, jak často a kolik hodin by Ti zabrala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit