Nízký plat v obchodě u soukromníka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2359
12.7.15 15:15

@Osuška Kamarádka ať kontaktuje nejbližší úřad inspekce práce a na zaměstnavatele pošle kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
12.7.15 16:01

@zvidavajanca, promiň to byl překlep, to napsala @maxadel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
12.7.15 16:14

@kate02 ale já se za to nezaručovala ;) jen sem uvedla příklad, dle mě musí člověk snad brát víc kdekoli než na uvedeném místě zakladatelkou :roll:
o toto sdělení mi šlo. Proč proboha někdo někde za takový mrzký peníz dře! Jde mi o poměr čas/prachy… nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.7.15 16:19

@maxadel Jí na to místo poslali z pracáku. Musela to vzít, jinak by jí z ÚP vyřadili. Je tam asi třičtvrtě roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.7.15 16:21
@maxadel píše:
@kate02 ale já se za to nezaručovala ;) jen sem uvedla příklad, dle mě musí člověk snad brát víc kdekoli než na uvedeném místě zakladatelkou :roll:
o toto sdělení mi šlo. Proč proboha někdo někde za takový mrzký peníz dře! Jde mi o poměr čas/prachy… nechápu…

Divila by ses, kolik lidí za takový peníze do práce chodí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
12.7.15 16:25

@kate02 no tak to je mi jich líto.. za 25 dní! v měsíci za 5 tisíc+0,0 nic a při fyzicky náročné práci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
12.7.15 16:27
@maxadel píše:

ale nemusí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
12.7.15 16:32

@Osuška no jako je to hrůza! fakt je mi tý holky líto. Sedřít se a za nic :zed: je mi jasný, že né v každým regionu je práce na rozdávání, tak snad najde brzo něco perspektivnějšího… Asi bych neplýtvala energií na tom jak z tohoto zaměstnání (resp. zaměstnavatele) dostat nějaké důstojné peníze ale věnovala čas hledání nového místa :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
12.7.15 16:43

@atominnka jó jo, tak každý den se člověk dozvídá něco nového :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27612
12.7.15 16:48

@maxadel hmmm dělala jsem v několika řetězcích a nikdy tam takováto mzda nebyla možná tak vedoucí, ale prodavačka ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
12.7.15 16:58
@Osuška píše:
@spirunka Tak pod minimální mzdu nikdy nešla, ale vždy jen malý kousek nad tou hranicí. Proto jsem se ptala na zaručenou minimální mzdu. Pracuje na kase, přebírá zboží, obsluhuje u pultu, má hmotnou zodpovědnost. Ona nemá ve smlouvě danou pevnou částku vyplácené mzdy, ani hodinovou mzdu. Má určenou pevnou částku 5 000 Kč a k tomu určitá procenta z tržby. Tedy procenta, spíš desetiny procenta.

a může nějak kamarádka doložit, že má minimální mzdu a pracuje místo 160 hodin daleko více? stejně tak záleží jak je napsaná smlouva na těch 5000…protože jestli nemůže doložit oficálně výplatní páskou, že pracovala 25 dní místo cca 20 za stejný peníze tak má samozřejmě smůlu… stejně tak pokud má nějak specifickou smlouvu, kde se nepíšou přesně hodiny atd tak má taky smlouvu. Předpokládám, že majitel to má právně ošetřené tak aby to napadnout nešlo.

Jinak co se týče platu nepřijde mi to nijak zvláštní. Mám známé na malém městě, spíš je to možná i městys a mají zdrávku plus některé třeba vošku na ošetřovatelství atd a pracují v domově seniorů, kde dělají i noční a denně umývají posra..ý důchodce co si nepamatují kdo jsou a co dělají a za takhle náročnou práci is VOŠ mají od těch 9500-11000 bruto. Moje známá má vošku a dělá tam už asi 10 let vrchní sestru a má snad 14 500 a to je zodpovědná za všechno od peněz tak hlavně zdraví těch lidí atd…prostě hrozný a dostane na účet cca 10 čistýho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
12.7.15 17:00

@ka2ka tak jestli i v mnou zmiňovaných a v Praze tak nevím kde je chyba.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.7.15 17:03
@maxadel píše:
@kate02 no tak to je mi jich líto.. za 25 dní! v měsíci za 5 tisíc+0,0 nic a při fyzicky náročné práci..

Zakladatelka psala, že má vždycky minimálně 9500, takže ještě o něco víc, než je minimální mzda… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27612
12.7.15 17:11
@maxadel píše:
@ka2ka tak jestli i v mnou zmiňovaných a v Praze tak nevím kde je chyba.. :think:

nějak nevidím, kde jsi jaké řetězce zmiňovala :think: no každý v Praze nežije :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.7.15 17:17

@Grey Sky ano, tuhle oblast práce znám. Pokud nejde o soukromé zařízení, tak plat určují tabulky a tam nikdy sestra, která je zařazená jako sestra nemá za plný úvazek 14 500 Kč. Je ale možné, že vrchní nakonec bude brát menší plat než klasická směnová sestra, protože té můžou peníze naskočit příplatkama za noční a víkendy, rozhodně to ale nemůže být 14 000 Kč. Pečovatelky podle tabulek mívají opravdu někdě jen 9 000-10 000 Kč čistého se všemi příplatky, hodně záleží na zařízení a na řediteli, jestli dokáže dát osobko nebo aspoň občas odměny. Shodou okolností já i kamarádka máme zdrávku, bohužel už jsme vycházely jen jako asistenti. Já v soc. službách pracuju a mám těch 10 tisíc čistého a protože zdravotních i sociálních zařízení je v regionu minimum, tak i na takový místa stojí fronty, navíc pracáky chrlí absoloventy kurzů pracovníků v soc. službách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat