Nízký plat v obchodě u soukromníka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@ka2ka ahá, sem něco rozepsala a jelikož tu paralelně ještě rozjíždím „bitko hrátky“ se synem tak sem to nevložila
Jó jo, jednalo se mi o Prahu.. Tady je pro nás prostě minimální mzda nemyslitelná, nebo alespoň pro mě. Za to bych nebydlela a už vůbec nejedla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Osuška píše:
@Grey Sky ano, tuhle oblast práce znám. Pokud nejde o soukromé zařízení, tak plat určují tabulky a tam nikdy sestra, která je zařazená jako sestra nemá za plný úvazek 14 500 Kč. Je ale možné, že vrchní nakonec bude brát menší plat než klasická směnová sestra, protože té můžou peníze naskočit příplatkama za noční a víkendy, rozhodně to ale nemůže být 14 000 Kč. Pečovatelky podle tabulek mívají opravdu někdě jen 9 000-10 000 Kč čistého se všemi příplatky, hodně záleží na zařízení a na řediteli, jestli dokáže dát osobko nebo aspoň občas odměny. Shodou okolností já i kamarádka máme zdrávku, bohužel už jsme vycházely jen jako asistenti. Já v soc. službách pracuju a mám těch 10 tisíc čistého a protože zdravotních i sociálních zařízení je v regionu minimum, tak i na takový místa stojí fronty, navíc pracáky chrlí absoloventy kurzů pracovníků v soc. službách.
však ano tý částky jsou v hrubém…ta vrchní sestra má cca 14 hrubého a to jí hodí cca 10-11 čistého…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grey Sky Divila by ses co zaměstnavatelé dokáží. Někdy z neznalosti a někdy úmyslně. A evidence pracovní doby je základní doklad který musí mít. A inspektoři taky nejsou úplně tupí a když je otevírací doba od nevidím do nevidím a je tam jeden zaměstnanec tak to asi nebude úúúplně v pořádku.
A pokud se jedná o výši mzdy. Tabulky se zaručenou výší se vztahují na všechny zaměstnavatele. To že je nedodržují a zaměstnanci o tom nevědí. Anebo vědí ale mlčí je věc jiná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grey Sky To se mi nezdá, pokud jde nejde o soukromé zařízení. Zdravotní sestry s registrací jsou zařazovány do 10. plat. třídy (i výše)a tabulkový plat začíná bez praxe v této plat. třídě na cca 17 000 Kč. K tomu příplatky za noční, víkendy, směnnost atd. Většinou, pokud to není absolovent, bere sestra v soc. službách kolem 20 000 Kč čistého.
http://kupnisila.cz/…idy-tabulky/
Platová tabulka pro pečovatelky - pracovníky v soc. službách je zde a je žalostná. Já jsem zařazená do 4. plat. třídy
http://kupnisila.cz/…ch-sluzbach/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Osuška píše:
@Grey Sky To se mi nezdá, pokud jde nejde o soukromé zařízení. Zdravotní sestry s registrací jsou zařazovány do 10. plat. třídy (i výše)a tabulkový plat začíná bez praxe v této plat. třídě na cca 17 000 Kč. K tomu příplatky za noční, víkendy, směnnost atd. Většinou, pokud to není absolovent, bere sestra v soc. službách kolem 20 000 Kč čistého.
http://kupnisila.cz/…idy-tabulky/
Platová tabulka pro pečovatelky - pracovníky v soc. službách je zde a je žalostná. Já jsem zařazená do 4. plat. třídy
http://kupnisila.cz/…ch-sluzbach/
zdát se to nemusí, ale je to tak…jak to funguje to nevím, ale je to vlastně dům seniorů při římskokatolické diecézi, přičemž dostává příspěvky ale i přesto si klienti hradí sami…jednodoho staříka bez speciální pomoci či extra pokoje atd atd to vyjde na 10 000 cca takže většinou jim ani důchod nestačí a doplací na ně rodiny atd…strašný…pomocnice co tam dělají například pomocnou v kuchyni či uklízečky a jen pomocnice mají třeba 9500 hrubého + příplatky takže mají třebas 8000 čistýho…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
Holky ono záleží…většinou je to tak aby měly ty holky co nejméně… např. Okay - ten to má vykoumané. práce je málo a tak člověk pracuje i za almužnu
@zvidavajanca, který dává 16000 Kč?
hmm v okay má dobrýprodavač bez problémů 20 000čistého, v dobré prodejně i 25 000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je bohužel celkem normální
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše: [citacMěly donedávna stoličku za kasou aby si mohly na chvilku sednout, když v obchodě nejsou zákazníci. No a teď jim manažerka řekla, že to neexistuje to děsto je bohužel celkem normální
potvrzuji, ano, to mi také jedna paní v poměrně fajnovém obchodě s oblečením řekla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
potvrzuji, ano, to mi také jedna paní v poměrně fajnovém obchodě s oblečením řekla.
pro mě bylo nejhorší vždy stát, chodit to bylo ok, ale jak musel člověk třeba hodinu stát ( nechodili lidi ) tak mě z toho strasně bolely šlapky (dělali jsme 12h směny)
Naštěstí mě vždy rychle povýšili na vedoucího a tak jsem měl kanclík ve skeníku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ma pracovni dobu 8,5h denne, tak to ma sakra malo. Ale zalezi, v jakem regionu taky pracuje. Ja delam v penny. Ve smlouve mam 12500 hrubeho, ale mivame prescasy+so a ne (10% a 30%), regionalni prispevky, osobni ohodnoceni, nekdy 1/4letni premie. Cisteho mam 13000- 17000,–
Kamaradka pracuje v drogerii, jsou 2 na smene, majitelka jim schvalne dala pracovni dobu kratsi nez 8,5h (tusim 7h) a tim padem jim nemusi platit minimalni mzdu. Cisteho maji kolem 9000,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas, jasně - nešlo mi o to kolik má, ale o systém…buď zaručená mzda nebo dle prodejů - kolikrát tam byli kluci třeba 200-250 hodin/ měsíc, aby si trochu vydělali, stačilo aby bylo méně lidí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
@jakanas, jasně - nešlo mi o to kolik má, ale o systém…buď zaručená mzda nebo dle prodejů - kolikrát tam byli kluci třeba 200-250 hodin/ měsíc, aby si trochu vydělali, stačilo aby bylo méně lidí…
jojo přesčasy byly ten problém proč jsem to po roce vzdal. A tož jistota tam byla 55kč/h + provize, ale slyšel jsem že jim ted základ zvedli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas, u nás bylo buď 55kč/h NEBO „provize- šišky“
Ono taky záleží na vedoucím - vím, že jinde dostávali hodiny navíc zaplacené, ale zase málokde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Brne a okoli nabizi praci operator vyroby, plat od 13ti tisic, HTC nabizelo i 18t hrubeho.. nerozumím tomu, proč se někteří lidi nechají tak ponižovat a za sovji tvrdou práci si nechají zaplatit 10t hrubého.. soukromník jezdí bavorákem, bydlí ve vile manželka neví jestli si dát norka nebo činčilu a ti, kdo na nich dřou berou 10000.. no děkuju pěkně..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lopata tak když takovýho blba najdeš a ještě dělá svoji práci posctivě tak proč někomu dávat víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit