Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky chci se zeptat majitelka mi poslala vyúčtování kde je nedoplatek 16 tisíc ale chce po mě 26 tisíc vůbec nerozumím z jakého důvodu prý ze ta castka 16 tisíc je odečtena z částky kterou ona platí družstvu tak mi to napsala ale nechápu proč bych mela platit 26 tisíc když ve faktuře je 16 rozumí tomu tady někdo? Případně bych poslala do chatu fakturu a e-mail od paní děkuji
@Hoper píše: Více
No ja už měla situaci, kdy nájemník měl nedoplatek, i když já vůči SVJ přeplatek.
Prostě si spočti zaplacené zálohy vs tvé náklady z vyúčtování.
@Anonymní píše: Více
Paní mi napsala že za platila celý rok vyšší zálohu než jsme měli nastavené zálohy co jsme si domluvili to je ale její problém ne? Proč mi o tom nedala vědět
Tak to je přece jedno. Pokud vidíš skutečnou částku a víš, kolik jsi platila ty, tak víš, kolik máš zaplatit. Prosté odečítání tebou zaplacených peněz.
Samozřejmě předpokládám, že vyúčtování máte řešené ve smlouvě.
No to je logické, proto ty máš větší nedoplatek než ona.
Vyžádej si od ní řádné a úplné vyůčtování včetně doložení originálních faktur za energie a stavu měřáků podle kterých bylo vyůčtování stanoveno. Pak si jednoduše spočítáš, jestli je vyůčtování správné nebo ne. Zálohy, které platila ona tě zajímat nemusí. To na věci nic nemění.
@Hoper tak otázka je, co je v tom vyúčtování a co máte ve smlouvě. Pokud chce po tobě i úhradu do fondu oprav, tak je to špatně. Klidně mi to pošli do SZ, jestli chceš. Sama pronajímám být, takže to mám nastudované.