Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, chtěla bych si jen ověřit, zda chápu psaný text
. Nerada bych zaplatila druhý nájem pozdě, tak se raději zeptám. V mé nájemní smlouvě stojí, že nájemné je „splatné měsíčně do 15. dne kalendářního měsíce, na který je nájemné hrazeno“. První nájem (za prosinec) jsem platila při podpisu smlouvy 3.12., další nájem (na leden), tedy platím 15.1., je to tak?
@terezz02 píše: Víceřekla bych že ano, do 15.1. počítej rezervu v případě víkendů, svátků, výpadků internetového bankovnictví, ale když si nastavíč trvalý příkaz s nějakou rezervou pár dnů před 15. nebudeš to muset už pak řešit. Max kontrolovat výpis, že platba vždy odešla
Ne. Najdm platíš vždy dopředu. 3.12 jsi platila na prosinec. A do 15.12 jsi měla zaplatit na leden d. Budeš mít c tomto měsíci výjimečně dvě plafb
@liptom píše: Více
Neraď bludy, jasně tam má napsáno do 15. měsíce, za který je nájemné hrazeno. Čili na leden platí v lednu. Každý to nevyžaduje dopředu.
Příspěvek upraven 07.12.24 v 06:54
Ano, ale dala bych si TP na 10. v měsíci, ať máš jistotu, že to dojde včas.
Taky to chápu tak, že se platí vždy na ten měsíc. Ne dopředu.
Kdepak, neplatí dopředu, ale za ten daný měsíc, viz “splatné měsíčně do 15. dne kalendářního měsíce, na který je nájemné hrazeno”.
@izabe co mám zkušenost jako pronajimatel, vždy nájemce platil měsíc dopředu. Člověk se tím vyhne problémům s neplacením a pokud se nastěhuje v tom daném měsíci např 5den tak platí na ten měsíc část najmu a zároveň do dni splatnosti na další měsíc. ![]()
Ale už to vidím, četla jsem článek hned po probuzení. Tady je to jinak
Příspěvek upraven 07.12.24 v 08:38
Pokud ma ve smlouvě, ze dany měsíc platí 15., tak je to ten daný měsíc.
Obvykle to sice byva mesic dopředu, ale tady ocividne ne.
My dokonce máme splatnost do konce měsíce toho daného, na který platíš. Takže až do konce prosince za prosinec.
@Dahlia0409 píše: Více
Ona dle smlouvy platí na ten daný měsíc, ale jinak se nájem hradí dopředu. Čili v prosinci platíš leden.
@Janli píše: Více
Je to jistě o domluvě, mnohdy se platí předem, někdy na ten daný měsíc ![]()
My taky platíme na daný měsíc jako zakladatelka, ne dopredu..takže další nájem má do 15.1.