Platba pojistného
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Záleží na smlouvě a na tom, jestli už tě zaměstnavatel přihlásil
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Záleží na smlouvě a na tom, jestli už tě zaměstnavatel přihlásil
No smlouvu mám od 2. 1. 2023 a podle všeho mě zaměstnavatel zatím nepřihlásil.
- Citovat
- Upravit
@Ronnie123 píše:
Dobrý den všem. Mám takový problém, který je možná moje chyba. Byla jsem registrovaná na VZP jako samoplátce. Od 2. 1. 2023 pracují, ale v aplikaci VZP, která hlídá pojištění s která se 9. 1. aktualizovala, jsem stále jako samoplátce, takže mi naskočil nedoplatek. Měla jsem za to, že v lednu už budu mít pojištění zaplacené zaměstnavatelem, ale nejspíš jsem se spletla? Nevíte, jak to tedy je? Děkuji.
Když jsem nastoupila do práce, pro jistotu jsem se nejpozději po měsíci šla zeptat, zda jsem nahlášená a měla jsem s sebou smlouvu, aby se podívala. Myslím, že mají čas do konce měsíce třeba, aby se vše nahlásili, ať pojišťovna ví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jakou mas smlouvu? Zaměstnavatel te musí přihlásit, tohle si chce ale pohlidat, někteří jsou vykukove a dělají tak podvody. Ale mají čas do konce měsíce te nahlásit a pojištění uradit, kdyžtak to na te VZP nahlas, ze už jsi zaměstnaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Místo aplikace používejte svoji hlavu! Ověřeno a funguje skvele ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše:
Místo aplikace používejte svoji hlavu! Ověřeno a funguje skvele
Opravdu „chytrý“ komentář a rada nad zlato. Moje VZP je šikovná aplikace, kde jde vše přehledně a člověk se může podívat, kdo za něj platí pojištění, zda nemá dluh apod. A hlavu používám. Měla jsem za to, že zaměstnavatel je povinen nového zaměstnance nahlásit na VZP.
- Citovat
- Upravit
V aplikaci Moje VZP to trvá déle, ikdyž se „aktualizovala“ 9.1., určitě takhle rychle to tam není - vlastní zkušenost. Je to tam vidět tak po měsíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronnie123 píše:
Dobrý den všem. Mám takový problém, který je možná moje chyba. Byla jsem registrovaná na VZP jako samoplátce. Od 2. 1. 2023 pracují, ale v aplikaci VZP, která hlídá pojištění s která se 9. 1. aktualizovala, jsem stále jako samoplátce, takže mi naskočil nedoplatek. Měla jsem za to, že v lednu už budu mít pojištění zaplacené zaměstnavatelem, ale nejspíš jsem se spletla? Nevíte, jak to tedy je? Děkuji.
Klid, zaměstnavatel může mít pozdější termín. Mrkni na to kolem 20. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronnie123 píše:
Opravdu „chytrý“ komentář a rada nad zlato. Moje VZP je šikovná aplikace, kde jde vše přehledně a člověk se může podívat, kdo za něj platí pojištění, zda nemá dluh apod. A hlavu používám. Měla jsem za to, že zaměstnavatel je povinen nového zaměstnance nahlásit na VZP.
Ano, zaměstnavatel tuto povinnost, má, ale do 8 dnů od nástupu. Pokud jste nastoupila 2.1., tak to tam 9.1. ještě být nemuselo. Navíc pojistné se platí až následující měsíc po spočtení a vyplacení mezd. Byla bych zatím v klidu a mrkla tam v polovině února, to už by mělo být všechno v pořádku a pokud ne, tak teprve pak bych to s VZP řešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a jinak s tím stejně nic neuděláš, nemůžeš se sama nahlásit, že už pracuješ.. to musí vždy udělat zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronnie123 ja mam uz od srpna problem, ze mam v aplikaci vedene platba na pojistnem jak od statu (kdyz jsem mela rodicak), tak od zamestnavatele (kam jsem v srpnu nastupovala). Na Vzp jsem byla osobne, pak tam i psala, volala… Pry je vse v poradku (pojistne plati zamestnavatel), proc to mam tak v aplikaci nikdo nevi
tak asi tak…zavolala bych si tam..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za leden za tebe zaplati pojistne zamestnavatel..ke konci mesice bych si zavolala na pojistovnu a zjistila, jestli je vse ok, kdyby ne, tak pak na zam, at te prihlasi..muzes byt v klidu, jsi li ted zamestnana a pred tim jsi vse platila, tak zadne dluhy nebudoi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Neuz píše:
@Ronnie123 ja mam uz od srpna problem, ze mam v aplikaci vedene platba na pojistnem jak od statu (kdyz jsem mela rodicak), tak od zamestnavatele (kam jsem v srpnu nastupovala). Na Vzp jsem byla osobne, pak tam i psala, volala… Pry je vse v poradku (pojistne plati zamestnavatel), proc to mam tak v aplikaci nikdo nevitak asi tak…zavolala bych si tam..
taky jsem to tak chvíli měla.. a jak jsem psala výše, v aplikaci je to zpomalený.. trvá to měsíc nebo i víc, než to bude v pohodě… ona i ta vykázaná péče mi přijde ultra pomalá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
Za leden za tebe zaplati pojistne zamestnavatel..ke konci mesice bych si zavolala na pojistovnu a zjistila, jestli je vse ok, kdyby ne, tak pak na zam, at te prihlasi..muzes byt v klidu, jsi li ted zamestnana a pred tim jsi vse platila, tak zadne dluhy nebudoi
Takže když jsem v prosinci byla samoplátce, tak jsem si pojištění měla zaplatit já?
- Citovat
- Upravit