Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte baby ![]()
Chcela som sa spytat, ci tu ma niekto cerstvu skusenost s platbou za moznost otca (blizkej osoby) byt pri porode. Citala som, ze niektore baby to na Podoli odmietaju zaplatit a prejde im to. Ja sa chystam na Bulovku - nebola tam niektora z vas?
Dakujem za odpoved ![]()
Manžel platil v Kolíně 500 kč. Zatím neznám nikoho kdo by to nezaplatil…Nám řekl doktor hned, že chce peníze. A také si je hned vzal
Ale každá nemocnice to má jinak.
To fakt vsade ignoruju ten zakon z dubna minuleho roka? kazda rodicka ma narok na osobu pri porode… takze by za to nemali vyberat peniaze
niektore porodnice sa odvolavaju na to, ze sa jedna o manipulacny poplatok… Ale 500 (a v Prahe az 1500)Kc mi pride fakt vela za navleky a jednorazovy plast. ![]()
http://www.byznysnaporodech.tode.cz/
citace z výše uvedného článku v odkaze…
„Od 1.4.2012 již vyšel v účinnost zákon, že otec u porodu oficiálně není nadstandard, ale právo rodičky „pacientky“.Dle zákona č. 258/2000 sb. ani nemohou chtít peníze za převlek, na co se stále nemocnice vymlouvají. I po vzniku tohoto zákona některé porodnice stále odolávají.“
@greene no sak toto… len sa asi kazda mamca boji, ze ked sa zacne ohanat zakonom, tak ju nechaju rodit na chodbe ![]()
Řekla bych, že většina maminek o tom ani neví…porodnice to rozhodně sami neprezentují, proč přijít o tak snadný příjem…a je opravdu jen a jen na nás, abychom se i při porodu ozvali - vždyť pětistovka je balík plínek ![]()
@Korrrinka jeee malej slavista ![]()
@tetabaska poplatky byly zrusey, bohuzel si je nemocnice stale uctuji.. treba v Rakovniku si to prejmenovali na naklady (kolik asi stoji ten mundur, co doprovod vyfasuje?) http://www.nemorako.cz/helpdesk/3/119/ ![]()
Já jsem rodila v podolí a chtěli po mně 1500,– Kč, nikdo nám žádné návleky ani jednorázový obleček nedal, dokonce od nás nechtěli ani vidět potvrzení o zaplacení při porodu a manžel dostal akorát ráno snídani
…pěkně drahá snídaně
![]()
JE TŘEBA SE OZVAT… po mě chtěli na genetice 30kč, a jako těhotná bych neměla platit, a taky jsem jim to nedala, nikdo mi neřekl ani ťuk. Nejde o 30kč ale o princip. Je to jen na nás všech zda si to necháme líbit ![]()
@Anonymní píše:
JE TŘEBA SE OZVAT… po mě chtěli na genetice 30kč, a jako těhotná bych neměla platit, a taky jsem jim to nedala, nikdo mi neřekl ani ťuk. Nejde o 30kč ale o princip. Je to jen na nás všech zda si to necháme líbit
To je fakt, ale nasrat personal pred porodem se mi teda nechce…
@LuckyKid píše:
To je fakt, ale nasrat personal pred porodem se mi teda nechce…
souhlas ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.