Platba za otca pri porode

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
96
24.1.13 20:03

Platba za otca pri porode (v Praze)

Ahojte baby :)
Chcela som sa spytat, ci tu ma niekto cerstvu skusenost s platbou za moznost otca (blizkej osoby) byt pri porode. Citala som, ze niektore baby to na Podoli odmietaju zaplatit a prejde im to. Ja sa chystam na Bulovku - nebola tam niektora z vas?
Dakujem za odpoved :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
930
24.1.13 20:21

Manžel platil v Kolíně 500 kč. Zatím neznám nikoho kdo by to nezaplatil…Nám řekl doktor hned, že chce peníze. A také si je hned vzal :nevim: Ale každá nemocnice to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
24.1.13 20:23

My jsme taky platili 500,na Mělníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
24.1.13 20:33

My jsme, tuším, platili taky 500 v Třinci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
24.1.13 20:41

strasne

To fakt vsade ignoruju ten zakon z dubna minuleho roka? kazda rodicka ma narok na osobu pri porode… takze by za to nemali vyberat peniaze :( niektore porodnice sa odvolavaju na to, ze sa jedna o manipulacny poplatok… Ale 500 (a v Prahe az 1500)Kc mi pride fakt vela za navleky a jednorazovy plast. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
24.1.13 20:41

Já platila 300,– Apolinář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
24.1.13 20:43

http://www.byznysnaporodech.tode.cz/
citace z výše uvedného článku v odkaze…
„Od 1.4.2012 již vyšel v účinnost zákon, že otec u porodu oficiálně není nadstandard, ale právo rodičky „pacientky“.Dle zákona č. 258/2000 sb. ani nemohou chtít peníze za převlek, na co se stále nemocnice vymlouvají. I po vzniku tohoto zákona některé porodnice stále odolávají.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
24.1.13 20:44

@greene no sak toto… len sa asi kazda mamca boji, ze ked sa zacne ohanat zakonom, tak ju nechaju rodit na chodbe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
24.1.13 20:52

V Ostravě-Vítkovicích taky 500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
24.1.13 20:54

Řekla bych, že většina maminek o tom ani neví…porodnice to rozhodně sami neprezentují, proč přijít o tak snadný příjem…a je opravdu jen a jen na nás, abychom se i při porodu ozvali - vždyť pětistovka je balík plínek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuckyKid
24.1.13 21:06

@Korrrinka jeee malej slavista :srdce:
@tetabaska poplatky byly zrusey, bohuzel si je nemocnice stale uctuji.. treba v Rakovniku si to prejmenovali na naklady (kolik asi stoji ten mundur, co doprovod vyfasuje?) http://www.nemorako.cz/helpdesk/3/119/ :zed:

• Citovat
  • Upravit
24.1.13 21:08

Já jsem rodila v podolí a chtěli po mně 1500,– Kč, nikdo nám žádné návleky ani jednorázový obleček nedal, dokonce od nás nechtěli ani vidět potvrzení o zaplacení při porodu a manžel dostal akorát ráno snídani :D…pěkně drahá snídaně :) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.13 21:09

JE TŘEBA SE OZVAT… po mě chtěli na genetice 30kč, a jako těhotná bych neměla platit, a taky jsem jim to nedala, nikdo mi neřekl ani ťuk. Nejde o 30kč ale o princip. Je to jen na nás všech zda si to necháme líbit :pankac:

• Citovat
  • Upravit
LuckyKid
24.1.13 21:16
@Anonymní píše:
JE TŘEBA SE OZVAT… po mě chtěli na genetice 30kč, a jako těhotná bych neměla platit, a taky jsem jim to nedala, nikdo mi neřekl ani ťuk. Nejde o 30kč ale o princip. Je to jen na nás všech zda si to necháme líbit :pankac:

To je fakt, ale nasrat personal pred porodem se mi teda nechce…

• Citovat
  • Upravit
24.1.13 21:40
@LuckyKid píše:
To je fakt, ale nasrat personal pred porodem se mi teda nechce…

souhlas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková