Přístup u Apolináře k nekojení

2217
23.1.13 10:39

Přístup u Apolináře k nekojení

Ahoj, chtela jsem se zeptat, zda mate nektera zkusenosti s porodnici u Apolinare s nekojenim. Nechci kojit ale zase nechci aby mi sestry a doktori cely pobyt v porodnici zneprijemnili jen kvuli tomu, ze odmitnu kojeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7744
23.1.13 10:42

Je jim to úplně šumák. Já teda kojit chtěla a nešlo, tak mi pak řekli, ať se na to vykašlu. (tzn, ať je s tím neotravuju) Super přístup jako skoro ve všem. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
23.1.13 10:42

Byla jsem dvakrat a v roce 2003 svedkem i toho, kdy se zastavovala laktace kvuli zanovnim silikonum za 60 tisic a nikdo nepohnul ani brvou a vsichni se chovali pred dotycnou profesionalne, v roce 2008 zastavovali vedle v pokoji a sestricka nosila pravidelne ledy a stahovaci obinadla.

• Citovat
  • Upravit
2411
23.1.13 10:54

Resila sem nedavno na emiminu to same, ale v porodnici Horovice.Muzu ti rict, ze by me to predtim ani nenapadlo, ze vubec nekde nekdo problem muze mit, ale po precteni nekolika diskuzi me zde me prepadla panika a poptala sem se teda tady.

Ted zpetne (ne, jeste sem nerodila, takze „po bitve je kazdy general“ neplati) si rikam, ze je to opravdu ciste moje vec. Chapu, ze se ptas, udelala sem to same, takze za me doporucuju se pripadne pripravit i na neprijemne reakce, byt asertivni a hlavne v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.1.13 11:01

Ve velkých nemocnicích je to víc v klidu.. protože na Tebe nebudou mít tolik času.. švagrová byla v malé a ta si vyslechla.. celé „konzilium“ se k ní sešlo a vysvětlovali, proč by kojit měla.. děsný.. to, že měla obr problémy už při prvním dítku a gyn přímo doporučil nekojit, je nezajímalo.. nakonec podepsala reverz, nakoupila um a v klidu, pediatr byl v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
23.1.13 11:04
@helenkka píše:
Jenže po porodu má člověk sklon na všechno reagovat spíš pláčem. Takže nejsi generál po bitvě, ale představuješ si to jako Hurvínek válku :lol:

Nesouhlasim - co clovek to original: pripadne budu asertivni i se slzama v ocich :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
23.1.13 11:05

Ja mam prave otresne vzpominky na prvni porod a pobyt na sestinedeli a druhe si chci uzit, ale prave se bojim, aby mi nedelali problemy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
23.1.13 11:09

Tak si ho proste uzij, opravdu neni tvoje povinnost vysvetlovat kazdemu proc nebudes kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
23.1.13 11:13

@Pypule Jaký otřesný vzpomínky? Jdu k Apolináři v únoru rodit. Tak piš piš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
23.1.13 11:14

No snad jsem vybrala opravdu spravne a nijdo mi tam nebude davat najevo, jak jsem hrozna matka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
23.1.13 11:15

Ahoj, nevim, jak je to u Apolinare, nicmene predpokladam, ze jako vsude…prijde na to, na koho narazis.
Byt tebou, tak si to v klidu rozmyslim, prectu info apod, aby sis byla opravdu jista. A pak se ti to bude lepe rikat. Radeji bych se nepoustela do zadnych diskuzi, proste rekni, ze nechces kojit a kdyby to nekdo chtel rozebirat, rekni ze k tomu mas osobni duvody a dal to neres.

Na druhou stranu musim rict, ze ja jsem kojila plne 3 mesice a pak kvuli nedostatku mlika musela zacit prikrmovat a kojeni mi prijde o dost praktictejsi a jednodussi (pokud neprijdou problemy). Taky asi zdravejsi pro mimi. Ale samozrejme to je tvoje vec a v dnesni dobe jsou vyborna UM, takze i tak to bude ok.Jen porad prevarovat vodu, sterilizovat apod je docela otrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
23.1.13 11:16

Ja prvni nerodila u Apolinare, ale v Krci, takze muses byt v klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
23.1.13 11:19
@Vendy31 píše:
Ahoj, nevim, jak je to u Apolinare, nicmene predpokladam, ze jako vsude…prijde na to, na koho narazis.
Byt tebou, tak si to v klidu rozmyslim, prectu info apod, aby sis byla opravdu jista. A pak se ti to bude lepe rikat. Radeji bych se nepoustela do zadnych diskuzi, proste rekni, ze nechces kojit a kdyby to nekdo chtel rozebirat, rekni ze k tomu mas osobni duvody a dal to neres.Na druhou stranu musim rict, ze ja jsem kojila plne 3 mesice a pak kvuli nedostatku mlika musela zacit prikrmovat a kojeni mi prijde o dost praktictejsi a jednodussi (pokud neprijdou problemy). Taky asi zdravejsi pro mimi. Ale samozrejme to je tvoje vec a v dnesni dobe jsou vyborna UM, takze i tak to bude ok.Jen porad prevarovat vodu, sterilizovat apod je docela otrava.

Ja kvuli zpackanemu porodu nekojila ani prvni, protoze to neslo, takze vim, co to obnasi lahvickovat a prijde mi to ve vsem lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
23.1.13 11:27

@Pypule Aha, tak kdyz uz to mas vyzkousene, tak to je jasny :) Ja mam tak trochu vyzkousene oboji, tim, ze jsem tak brzo musela davat prikrmy a urcite to ma i vyhody, hlavne to, ze me mohl zastat i manzel :mrgreen:
ted cekame druhe a kojit chci, nicmene pokud to nepujde, tak uz vidim ty pozitiva UM
Kazdopadne drzim palce, at to v porodnici v pohode prijmou, ale kdyz uz jedno mimi mas a jsi pevne presvedcena, urcite te nechaji byt :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
23.1.13 11:28

Ahoj. Ja v srpnu rodila v Motole. Vsichni samozrejme, jak je to dnes „in“, doporucovali kojit, ale kdyz mi to neslo, tak to nijak nehrotili. Oni tam maji takovy srumec, ze na to ani nemaji cas… Malej je na Nutrilonu HA od porodnice a je vice jak spokojenej. Ja taky- od zacatku krmeni ne driv jak po trech hodinach (takze se mas sanci vyspat) a kdykoli te kdokoli muze vystridat… To s kojenim opravdu nejde. Tim nechci rict, ze by UM bylo supeeer, radsi bych taky kojila, ale kdyz to nejde, tak alespon naky „vyhody“… Neres to, nedej se a drzim palecky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková