Porod v Mladé Boleslavi

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Májinkaa
19.1.13 16:47

Porod v Mladé Boleslavi

Rodila některá z vás v Mladé Boleslavy?? Jak to tam vše probíhá jaký je personál a další věci?? A nikde se nemůžu dočíst co si sebou do porodnice v MB vzít prosím o rady :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1267
19.1.13 18:26

@Májinkaa Já jsem rodila v listopadu 2011 a měla jsem doktorku Jírovou. Ta je fakt super. Do porodnice jsem si musela vzít vše své - od plenek až po porodnické vložky. Doporučuji i vlastní oblečení pro dítě - stačí bodýčka a ponožky + rukavičky na ručičky (nebo ponožky na ručičky). Já měla nachystanou i zavinovačku, ale tu nakonec dali tu jejich a pro začátek ta zavinovací na šňurky je nejlepší. Jinak mi dali asi 3 pampersky a malý vzorek Sudokrému (krém na zadeček mimča) + 2 papírové jednorázové žínky na mimčo. To bylo vše. Fakt hrůza. Pro mne tam byly nachystány porodnické vložky - cca 20ks, ale to mi stačilo na 2dny, pak už jsem musela mít své. K dispozici není ani toaletní papír či mýdlo… A bacha na jídlo, dávají k jídlu čerstvé pečivo. Bylo výborné - obzvlášť chleba, ale za 2 dny se malý mohl uřvat, jaké měl bolení bříška. Také bílá káva, já jí zbožňuji, ale mléko né každé dítě dobře snáší. Nakonec mi přinesli z domova zásobu staršího pečiva, obyč vodu bez bublinek a sem tam i oběd, jako knedlo zelo vepře opravdu pro kojící není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
19.1.13 18:36

Doporučuji se zúčatnit předporodního kurzu, myslím si, že to manželovi moc pomohlo, hlavně psychicky a i se podívat na porodní sál, což se mu docela líbilo a tolik se nebál. Kurz tehdy stál 600Kč a pak účast otce u porodu byla zdarma. Dali nám razítko do těhu průkazky jako potvrzení. Tam nám vše řekli a dali tento seznam, co sebou:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
19.1.13 18:40

Seznam věci pro maminku:

• těhu průkazka (včetně ultrazvuk. vyšetření - obrázky si raději vyndej, většinou je nevratí, poztrácí)
  • občanský průkaz, kartičku pojišťence
  • nemanželské páry si na matrice zajistí souhlas s otcovstvím
  • běžné hygienické potřeby + toaletní papír
  • noční košile - rozepínání vpředu kvůli kojení
  • kojenecká podprsenka
  • vložky do podprsenky
  • jednorázové kalhotky - nejlepší jsou z lékárny - ty netlačí na bříško (stačí 4-6ks)
  • porodnické vložky (10ks na den)
  • omyvatelné přezůvky
  • ručníky (tmavé), ponožky, župan
  • Bepanten mast nebo Puralen 100 (k ošetření prsních bradavek)
  • neperlivou vodu, jelení lůj
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Májinkaa
19.1.13 18:40

Jéé moc děkuji za rady :) vecičky pro miminko už mám nechystané a teď dokoupím vše co teda potřebuji :lol:

• Citovat
  • Upravit
1267
19.1.13 18:42

Seznam věcí pro miminko:

• jednorázové papírové pleny (jedno balení)
  • látkové pleny 8ks
  • vlhčené ubrousky
  • žínky
  • kosmetiku dle vlastního uvážení (nejlepší je olejíček z lékárny - stojí asi 30Kč a je nejlepší a nejšetrnější)
  • mast na zadeček - Sudokrém, Bepanthen…
  • tenké bavlněné rukavičky
  • ponožky, dupačky, košiku nebo kojenecké body
  • dětskou osušku po koupání - nejlépe tetra osuška
  • dětskou rychlozavinovačku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Májinkaa
19.1.13 18:44

Super :) děkuji za seznam :) Ten předporodní kurz proberu s přítelem :)

• Citovat
  • Upravit
6788
19.1.13 18:49

Osobní zkušenost s porodnicí v MB nemám, ale ze všech stran slyším jen samá negativa, takže vážně uvažuji, že budu rodit jinde… :nevim: Všichni si těžují na přístup, hlavně sester, prý je to hrůza…
I když známá tady rodila před 6 a 3 lety a byla spokojená… Fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
19.1.13 18:51

@Májinkaa Manželovi se tam nechtělo, ale bylo tam si 6 párů a fakt příjemná zdravotní sestřička, která dělá porodní asistentku a vysvětlila celý porod (bez videa) a provedla nás porodnicí, pokojema, sálem, ukázala i WC :lol: fakt to bylo super. A manžel byl hned klidnější, že znal to prostředí a věděl, kdy jet do porodnice atd…nečetl moc žádné příručky atd..spoléhal, co si nastuduji já, takže takhle měl alespoň info…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Májinkaa
19.1.13 18:52

Já právě taky slyšela že sestry sou nepříjemné a protivné ale zase nevím kde jinde rodit do MB to mám 12km :nevim: a do Prahy by to bylo zbytečně daleko ach jo :,(

• Citovat
  • Upravit
Májinkaa
19.1.13 18:53

Zkusím to s ním probrat :lol: uvidím jestli uspěju :lol:

• Citovat
  • Upravit
1267
19.1.13 18:54

@Aneťák89 Já byla spokojená, je pravda, že sestry na pokojích moc sdílné nebyly, ale když se člověk zeptal, tak vše vysvětlily a poradily. Na sále to bylo také dobré. Spíš se mi zdálo, že volí přístup, pokud nevíš, zeptej se, nechtěly moc rušit…což mi vyhovovalo, než aby nade mnou stály a radily…v některých chvílích to opravdu není příjemné. Jen mne udivilo, že se na mě za celou dobu po porodu nepodívat, jen se na vizitě zeptali, zda je vše v pořádku a běželi dále, ale všichni jsme to připisovali víkendu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
19.1.13 19:00

@Májinkaa Já to mám do porodnice 500 metrů :D Ale uvažuji nad Jabloncem…

@Wikky Jedné známé sestra vynadala, že je tlustá jak prase - doslova.
Druhou seřvala že nechce kojit, co je to za matku atd. Ta dotyčná chtěla kojit, ale prostě se nerozkojila, takže pobyt v porodnici probrečela.
Další musela na AKUTNÍHO císaře a sestra jí před tím vynadala, jak si to představuje jít na císaře, jestli si uvedomuje rizika atd…

Takže reference nic moc :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Májinkaa
19.1.13 19:16
@Aneťák89 píše:
@Májinkaa Já to mám do porodnice 500 metrů :D Ale uvažuji nad Jabloncem…

@Wikky Jedné známé sestra vynadala, že je tlustá jak prase - doslova.
Druhou seřvala že nechce kojit, co je to za matku atd. Ta dotyčná chtěla kojit, ale prostě se nerozkojila, takže pobyt v porodnici probrečela.
Další musela na AKUTNÍHO císaře a sestra jí před tím vynadala, jak si to představuje jít na císaře, jestli si uvedomuje rizika atd…

Takže reference nic moc :x

No tvl 8o to čumim jak blázen teď no kouknu na ten Jablonec mno :)

• Citovat
  • Upravit
Májinkaa
19.1.13 19:27

Ještě mám dotaz :) nemůžu se to tam dočíst v Jablonci je porod do vody nebo není :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková