Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Májinkaa Já jsem rodila v listopadu 2011 a měla jsem doktorku Jírovou. Ta je fakt super. Do porodnice jsem si musela vzít vše své - od plenek až po porodnické vložky. Doporučuji i vlastní oblečení pro dítě - stačí bodýčka a ponožky + rukavičky na ručičky (nebo ponožky na ručičky). Já měla nachystanou i zavinovačku, ale tu nakonec dali tu jejich a pro začátek ta zavinovací na šňurky je nejlepší. Jinak mi dali asi 3 pampersky a malý vzorek Sudokrému (krém na zadeček mimča) + 2 papírové jednorázové žínky na mimčo. To bylo vše. Fakt hrůza. Pro mne tam byly nachystány porodnické vložky - cca 20ks, ale to mi stačilo na 2dny, pak už jsem musela mít své. K dispozici není ani toaletní papír či mýdlo… A bacha na jídlo, dávají k jídlu čerstvé pečivo. Bylo výborné - obzvlášť chleba, ale za 2 dny se malý mohl uřvat, jaké měl bolení bříška. Také bílá káva, já jí zbožňuji, ale mléko né každé dítě dobře snáší. Nakonec mi přinesli z domova zásobu staršího pečiva, obyč vodu bez bublinek a sem tam i oběd, jako knedlo zelo vepře opravdu pro kojící není.
Doporučuji se zúčatnit předporodního kurzu, myslím si, že to manželovi moc pomohlo, hlavně psychicky a i se podívat na porodní sál, což se mu docela líbilo a tolik se nebál. Kurz tehdy stál 600Kč a pak účast otce u porodu byla zdarma. Dali nám razítko do těhu průkazky jako potvrzení. Tam nám vše řekli a dali tento seznam, co sebou:
Seznam věci pro maminku:
Jéé moc děkuji za rady
vecičky pro miminko už mám nechystané a teď dokoupím vše co teda potřebuji ![]()
Seznam věcí pro miminko:
Super
děkuji za seznam
Ten předporodní kurz proberu s přítelem ![]()
Osobní zkušenost s porodnicí v MB nemám, ale ze všech stran slyším jen samá negativa, takže vážně uvažuji, že budu rodit jinde…
Všichni si těžují na přístup, hlavně sester, prý je to hrůza…
I když známá tady rodila před 6 a 3 lety a byla spokojená… Fakt nevím.
@Májinkaa Manželovi se tam nechtělo, ale bylo tam si 6 párů a fakt příjemná zdravotní sestřička, která dělá porodní asistentku a vysvětlila celý porod (bez videa) a provedla nás porodnicí, pokojema, sálem, ukázala i WC
fakt to bylo super. A manžel byl hned klidnější, že znal to prostředí a věděl, kdy jet do porodnice atd…nečetl moc žádné příručky atd..spoléhal, co si nastuduji já, takže takhle měl alespoň info…
Já právě taky slyšela že sestry sou nepříjemné a protivné ale zase nevím kde jinde rodit do MB to mám 12km
a do Prahy by to bylo zbytečně daleko ach jo ![]()
@Aneťák89 Já byla spokojená, je pravda, že sestry na pokojích moc sdílné nebyly, ale když se člověk zeptal, tak vše vysvětlily a poradily. Na sále to bylo také dobré. Spíš se mi zdálo, že volí přístup, pokud nevíš, zeptej se, nechtěly moc rušit…což mi vyhovovalo, než aby nade mnou stály a radily…v některých chvílích to opravdu není příjemné. Jen mne udivilo, že se na mě za celou dobu po porodu nepodívat, jen se na vizitě zeptali, zda je vše v pořádku a běželi dále, ale všichni jsme to připisovali víkendu ![]()
@Májinkaa Já to mám do porodnice 500 metrů
Ale uvažuji nad Jabloncem…
@Wikky Jedné známé sestra vynadala, že je tlustá jak prase - doslova.
Druhou seřvala že nechce kojit, co je to za matku atd. Ta dotyčná chtěla kojit, ale prostě se nerozkojila, takže pobyt v porodnici probrečela.
Další musela na AKUTNÍHO císaře a sestra jí před tím vynadala, jak si to představuje jít na císaře, jestli si uvedomuje rizika atd…
Takže reference nic moc ![]()
@Aneťák89 píše:
@Májinkaa Já to mám do porodnice 500 metrůAle uvažuji nad Jabloncem…
@Wikky Jedné známé sestra vynadala, že je tlustá jak prase - doslova.
Takže reference nic moc
Druhou seřvala že nechce kojit, co je to za matku atd. Ta dotyčná chtěla kojit, ale prostě se nerozkojila, takže pobyt v porodnici probrečela.
Další musela na AKUTNÍHO císaře a sestra jí před tím vynadala, jak si to představuje jít na císaře, jestli si uvedomuje rizika atd…
No tvl
to čumim jak blázen teď no kouknu na ten Jablonec mno ![]()
Ještě mám dotaz
nemůžu se to tam dočíst v Jablonci je porod do vody nebo není ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Rodila některá z vás v Mladé Boleslavy?? Jak to tam vše probíhá jaký je personál a další věci?? A nikde se nemůžu dočíst co si sebou do porodnice v MB vzít prosím o rady