Porod KP v Podolí

23298
17.1.13 10:24

Porod KP v Podolí

Ahoj holky,
jsem ted ve 37.tt a maleho mam uz od 20.tt KP. Rodit bych mela v Podoli. Chci se zeptat, zda jste nektera ted v posledni dobe nerodila taky v Podoli KP a zda vam rovnou rekli cisare, nebo trvali spis na prirozenem porodu?
Bojim se, ze mi cisare nenabidnou a nechaji me rodit prirozene…maly uz pred 14 dny tj. v 35.tt, mel hlavicku odpovidajici 40.tt, neumerne velkou telicku a tak se prirozeneho porodu bojim, aby se nezasekl hlavickou v porodnich cestach a neudusil. Pristi tyden jdu do Podoli na zmereni maleho a rozhodnuti co s nama…ale prave se bojim, ze mi reknou, ze mi cisare neudelaji :( tak jak to tam probiha? jake mate zkusenosti? Dekuji moc za jakekoli info!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2889
17.1.13 10:29

Kamoska tam naopak chtela rodit KP prirozene, ale rekli ji, ze to umi jen primar a ten nema cas. Nakonec nasla nekoho az v Brne, kdo ji nechal prirozene, takze bych rekla, ze ti spis rovnou navrhnou cisare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
17.1.13 10:42

Hned navrhli císaře, bez problému.
Neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.1.13 10:50

I kdyby se cukali, stačí lehce zahysterčit „já to nezvládnu“ a píšou ti CS.
Neboj, nikdo nechce riskovat problémy mimi, zvlášť když se na to máma necítí.

I kdybys narazila na vyloženého proticísařového bojovníka, co matku raději roztrhá a dítě přidusí, před KP obvykle couvne. Až na ty nejznámější, ale ani jeden z nich podle mě není v Podolí.

Já myslím, že potíž mají spíš mámy, které to KP chtějí zkusit normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
17.1.13 10:56

@Bábrdl Ono ani moc nejde „narazit“ na „proticísaře“. Funguje tam poradna pro indikaci císaře, a tu dělá jen primářka, takže je to jasný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
17.1.13 11:05

Hlavně nechtěj rodit normálně, ale to nechceš, plně schvaluju ;) A nutit tě rodit přirozeně není už možné. Nikdo by si ty soudy pak na triko nevzal. Takže se neboj, jen radikálně řekni, že chceš císaře a měli by ti to automaticky udělat. KP je jednoznačnou indikací pro císaře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
17.1.13 13:06

Holky diky, to jste me uklidnili :hug:…mne totiz v utery v Podoli rekla pani doktorka Vackova - takova mlada, rekla bych snad cerstve po skole, ze maleho porodim i prirozene…tak jsem na ni zustala hledet s pusou otevrenou, jestli si dela srandu…ale pak jsem zjistila, ze se neuracila si vubec precist mou dokumentaci, ani zpravu od me gyndr. a ani prukazku, takze vubec nic o mem stavu nevedela, ani ze je maly KP a ze ma velkou hlavicku…az jsem ji to sama rekla, tak me teda objednala na mereni a k doktorce, ktera pry rozhodne o cisari :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
17.1.13 13:21
@marfra píše:
tak me teda objednala na mereni a k doktorce, ktera pry rozhodne o cisari :nevim:

No a to by právě měla být ta primářka, doc. Měchurová. Aspoň v září mi říkali, že o císařích rozhoduje primářka :) Byla úplně v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
17.1.13 13:32

@poppaea jo? tak to jsem rada, protoze k te mlade „blbce“ uz fakt jit nechci. Diky za info! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
18.1.13 17:49

Ahojky, já mám taky malého KP a taky mám strach aby mě nenechali rodit normálně. Prý je to pro mimi nebezpečné. Moje doktorka mi sice řekla, že se dá porodit i tak přirozeně, ale bojim se toho, budu raději, když mi v podolí nabídnou rovnou císaře. Jsem ted 34týden, tak nevim jestli se ještě otočí. Tak pak napiš jak jsi dopadla. @marfra a kdy tam jdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
18.1.13 18:32

@Ja..ninaaaa no ja bych se mozna nebala kdyby mel normalni hlavicku, ale ma ji pry neumerne telicku velkou a tak se bojim, aby se nezasekl v porodnich cestach a neudusil…v pondeli jdu na biometrii a ve stredu k te doktorce, ktera zhodnoti pondelni biometrii a rozhodne, zda bude cisar :nevim: no proste bez cisare neodejdu :evil: ;) tak ti pak muzu dat vedet co a jak, jestli se chystas taky do Podoli
jinak pry se muze do 37.tt otocit, ale ja dnes zacinam 38.tt, tak uz se mi asi neotoci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
18.1.13 18:37

No raději bych kdyby se otočil..ale kdyby ne, tak mě zajímá jestli v podolí nabízejí císaře automaticky při kp, nebo jen podle změření miminka. No jsem na to zvědavá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
18.1.13 18:39

@Ja..ninaaaa tak ja ti dam pristi tyden vedet jak to probihalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
18.1.13 18:53

@marfra to budeš hodná, děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
18.1.13 22:13

@Ja..ninaaaa Jestli se vám do toho ještě můžu míchat :), tak mě císaře nabídli automaticky, i když váhový odhad nebyl nijak vysoký (tuším asi 3,2). A teď mě ještě napadlo, že možná by k přirozenému porodu přemlouvali vícerodičku, ale u prvorodičky a KP je císař víceméně jasný.
@marfra Tak je to stejné jak u mě, taky jsem byla v pondělí na biometrii a ve středu v poradně pro indikaci císaře :) To už snad ani není pravda, jak je to dávno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková