Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
jsem ted ve 37.tt a maleho mam uz od 20.tt KP. Rodit bych mela v Podoli. Chci se zeptat, zda jste nektera ted v posledni dobe nerodila taky v Podoli KP a zda vam rovnou rekli cisare, nebo trvali spis na prirozenem porodu?
Bojim se, ze mi cisare nenabidnou a nechaji me rodit prirozene…maly uz pred 14 dny tj. v 35.tt, mel hlavicku odpovidajici 40.tt, neumerne velkou telicku a tak se prirozeneho porodu bojim, aby se nezasekl hlavickou v porodnich cestach a neudusil. Pristi tyden jdu do Podoli na zmereni maleho a rozhodnuti co s nama…ale prave se bojim, ze mi reknou, ze mi cisare neudelaji
tak jak to tam probiha? jake mate zkusenosti? Dekuji moc za jakekoli info!
Kamoska tam naopak chtela rodit KP prirozene, ale rekli ji, ze to umi jen primar a ten nema cas. Nakonec nasla nekoho az v Brne, kdo ji nechal prirozene, takze bych rekla, ze ti spis rovnou navrhnou cisare.
I kdyby se cukali, stačí lehce zahysterčit „já to nezvládnu“ a píšou ti CS.
Neboj, nikdo nechce riskovat problémy mimi, zvlášť když se na to máma necítí.
I kdybys narazila na vyloženého proticísařového bojovníka, co matku raději roztrhá a dítě přidusí, před KP obvykle couvne. Až na ty nejznámější, ale ani jeden z nich podle mě není v Podolí.
Já myslím, že potíž mají spíš mámy, které to KP chtějí zkusit normálně.
@Bábrdl Ono ani moc nejde „narazit“ na „proticísaře“. Funguje tam poradna pro indikaci císaře, a tu dělá jen primářka, takže je to jasný ![]()
Hlavně nechtěj rodit normálně, ale to nechceš, plně schvaluju
A nutit tě rodit přirozeně není už možné. Nikdo by si ty soudy pak na triko nevzal. Takže se neboj, jen radikálně řekni, že chceš císaře a měli by ti to automaticky udělat. KP je jednoznačnou indikací pro císaře ![]()
Holky diky, to jste me uklidnili
…mne totiz v utery v Podoli rekla pani doktorka Vackova - takova mlada, rekla bych snad cerstve po skole, ze maleho porodim i prirozene…tak jsem na ni zustala hledet s pusou otevrenou, jestli si dela srandu…ale pak jsem zjistila, ze se neuracila si vubec precist mou dokumentaci, ani zpravu od me gyndr. a ani prukazku, takze vubec nic o mem stavu nevedela, ani ze je maly KP a ze ma velkou hlavicku…az jsem ji to sama rekla, tak me teda objednala na mereni a k doktorce, ktera pry rozhodne o cisari ![]()
@marfra píše:
tak me teda objednala na mereni a k doktorce, ktera pry rozhodne o cisari
No a to by právě měla být ta primářka, doc. Měchurová. Aspoň v září mi říkali, že o císařích rozhoduje primářka
Byla úplně v pohodě ![]()
@poppaea jo? tak to jsem rada, protoze k te mlade „blbce“ uz fakt jit nechci. Diky za info! ![]()
Ahojky, já mám taky malého KP a taky mám strach aby mě nenechali rodit normálně. Prý je to pro mimi nebezpečné. Moje doktorka mi sice řekla, že se dá porodit i tak přirozeně, ale bojim se toho, budu raději, když mi v podolí nabídnou rovnou císaře. Jsem ted 34týden, tak nevim jestli se ještě otočí. Tak pak napiš jak jsi dopadla. @marfra a kdy tam jdeš?
@Ja..ninaaaa no ja bych se mozna nebala kdyby mel normalni hlavicku, ale ma ji pry neumerne telicku velkou a tak se bojim, aby se nezasekl v porodnich cestach a neudusil…v pondeli jdu na biometrii a ve stredu k te doktorce, ktera zhodnoti pondelni biometrii a rozhodne, zda bude cisar
no proste bez cisare neodejdu
tak ti pak muzu dat vedet co a jak, jestli se chystas taky do Podoli
jinak pry se muze do 37.tt otocit, ale ja dnes zacinam 38.tt, tak uz se mi asi neotoci ![]()
No raději bych kdyby se otočil..ale kdyby ne, tak mě zajímá jestli v podolí nabízejí císaře automaticky při kp, nebo jen podle změření miminka. No jsem na to zvědavá ![]()
@Ja..ninaaaa tak ja ti dam pristi tyden vedet jak to probihalo ![]()
@Ja..ninaaaa Jestli se vám do toho ještě můžu míchat
, tak mě císaře nabídli automaticky, i když váhový odhad nebyl nijak vysoký (tuším asi 3,2). A teď mě ještě napadlo, že možná by k přirozenému porodu přemlouvali vícerodičku, ale u prvorodičky a KP je císař víceméně jasný.
@marfra Tak je to stejné jak u mě, taky jsem byla v pondělí na biometrii a ve středu v poradně pro indikaci císaře
To už snad ani není pravda, jak je to dávno ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.