Chřipková epidemie - uzavření porodnice, zažily jste někdy?

665
14.1.13 15:55

chřipková epidemie Ústí n/L

Ahoj holky, tak nastalo to, čeho jsem se bála - zavřeli nám ústeckou porodnici pro návštěvy. Tatínek u porodu být sice může, ale na návštěvu už ho pak nepustí :,( Jsem z toho nešťastná, neboť už 2 dny přenáším a co nevidět budu rodit, takže nás to určitě potká. Nejvíc se děsím toho, že všechny návštěvy se po propuštění začnou hrnout v šestinedělí k nám, kde se o ně ještě budem muset starat, místo abych pak doma měla klid. Zažila jste některá? A jak jste to maminy ustály?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65058
14.1.13 16:03

Tak já to zažila, ale před 20 lety, skoro přesně, dcera je 22.2. My to měli ještě horší o to, že v té době nebyly mobily, manžel byl pracovně v Praze, jen díky tomu nám dovolili si alespoň promluvit přes telefon v sesterně. V dnešní době, kdy má každý telefon, noťas, je to o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.13 16:06

Ahoj, sice jsem nezažila stop návštěv v porodnici, ale i tak isem tam moc nikoho nechtěla. Byla jsem unavená, zvykala si a radši pokecala se spolubydlíci :mrgreen: Těch pár dnu se to přežít dá:-). Jinak až budete doma bych dočasně vyhlásila embargo třeba na týden kvuli chřipce a aby jste se oťukali i s tatínkem a nebo pustila jen rodiče oboje na chvíli. Ostatní počkají, mimčo s Váma přeci bude už napořád :D. Co se týče svojí pohody buď v 6ti nedělí sobecká. Všichni se mají starat o tebe ne ty o ně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
14.1.13 16:14

@želvička28 To půjde, řekněte, že jsou chřipky, takže domů nikoho nezvete a je to. Jinak přeju rychlý porod a zdravé, klidné mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 16:29

Ahojky, no já mám zato, že otec není návštěva, ale zákonný zástupce dítěte a proto by se na něj zákaz návštěv neměl vztahovat. Samozřejmě nemá smysl se s někým hádat, ale určitě bych se pousila domluvit, třeba by tatínek mohl chodit pro jistotu s rouškou.. (aspoň tak nám bylo řečeno, když jsem ležela s malým na Bulovce na dětském; ze stejného titulu měl tatínek právo přijít úplně kdykoliv, bez ohledu na hodiny určené pro návštěvy)
A na případné návštěvy doma v šestinedělí - jde o tvoje dítě, osobně bych je umožnila až po šestinedělí..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.13 16:34

A ještě jsem našla - je to hned první věta bodu 2 charty práv dítěte (v nemocnicích): „Děti v nemocnici mají právo na neustálý kontakt se svými rodiči a sourozenci. "
a nebo z ferovanemocnice.cz: "Zákon o zdravotních službách obsahuje právo nezletilého pacienta na nepřetržitou přítomnost zákonného zástupce během poskytování zdravotních služeb. Toto právo lze samozřejmě omezit, pokud by odporovalo jiným právním předpisům, vnitřnímu řádu nebo narušovalo-li by samotné poskytnutí zdravotních služeb (např. při operaci). Přítomnost rodiče u nemocného pacienta např. na lůžkovém oddělení by zpravidla těmto omezením podléhat neměla. Rodiče nejsou návštěva, ale zákonní zástupci dítěte a jeho právo na přítomnost rodičů platí nepřetržitě bez ohledu na návštěvní hodiny nebo denní či noční dobu.“

• Citovat
  • Upravit
665
14.1.13 16:39

To je pravda, že dřív jste to měli mnohem složitější - oproti tomu ten zákaz teď nic není, ale stejně mě to dost rozhodilo no :( Nejen, že se stresuju kdy to konečně přijde (už bych to ráda měla za sebou) a teď navrch tohle… Každopádně děkuju za podporu… Pokud by pustili alespoň tatínka, tak by to bylo fajn, tak uvidíme, jak to nakonec bude. A taky se dost bojím, aby nám tatínek do porodu neonemocněl, protože to by padla i jeho účast u porodu :( No a ty návštěvy se asi pokusíme nějak eliminovat, snad to pochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
14.1.13 16:43
@Anonymní píše:
A ještě jsem našla - je to hned první věta bodu 2 charty práv dítěte (v nemocnicích): „Děti v nemocnici mají právo na neustálý kontakt se svými rodiči a sourozenci. "
a nebo z ferovanemocnice.cz: "Zákon o zdravotních službách obsahuje právo nezletilého pacienta na nepřetržitou přítomnost zákonného zástupce během poskytování zdravotních služeb. Toto právo lze samozřejmě omezit, pokud by odporovalo jiným právním předpisům, vnitřnímu řádu nebo narušovalo-li by samotné poskytnutí zdravotních služeb (např. při operaci). Přítomnost rodiče u nemocného pacienta např. na lůžkovém oddělení by zpravidla těmto omezením podléhat neměla. Rodiče nejsou návštěva, ale zákonní zástupci dítěte a jeho právo na přítomnost rodičů platí nepřetržitě bez ohledu na návštěvní hodiny nebo denní či noční dobu.“

Moc děkuji… Případně se o tom zkusím zmínit, ale hádat se s nimi nebudu, když nepovolí. I když je pravda, že pokud by byl zdravý, měl roušku a použil po příchodu desinfekci, tak by to neměl být problém. No uvidíme, pokusím se nad tím už teď tolik nepřemýšlet, jsem z toho dost rozhozená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119
14.1.13 18:01

@želvička28 já osobně nezažila zavřenou nemocnci. Ale co se týče návštěv doma, tak já dodržovala šestinedělí a nikoho k nám nepouštěla, většina lidí to chápala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
20.1.13 18:45

A náhodou o Litoměřické porodnici to nevíte? Jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
21.1.13 15:15

Tak my už jsme od včera doma. Rodila jsem v úterý, navíc císařem, takže jsme byli bez návštěv skoro týden. A návštěvy od včerejška chodí - zvládli jsme to a dnes už je to docela ok, ale příjemné to nebylo, tak hodně sil všem maminám v podobné situaci a užívejte miminek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
21.1.13 16:56

Tak to gratuluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
21.1.13 18:12
@vokishka píše:
Tak to gratuluji.

Moc děkujeme :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
27.1.13 13:53

@Sofie92 Ahojky v Litoměřické nemocnici je to také zakázané, kamarádka rodila 12.1 a nikdo k ní na pokoj nesměl. To mám radost, protože každou chvilku taky čekám kdy to na mě přijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.13 22:28

Holky potřebuji radu malý jde trhat nosní mandle příští středu do ústí nad labem nevíte náhodou jak je to s doprovodem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková