Odvoz sanitkou porod Pardubice

315
14.1.13 14:32

Odvoz sanitkou porod Pardubice

Ahojky podle terminu mam rodit 14.2. al doktor strasi ze driv rozbilo se nam auto a nemam jak se dostat doporodnice mate nekdo zkusenost s privolanim sanitky v Pardubicich, nebyl to problem dik za informace a rady :) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
14.1.13 14:40

No převozová služba, rychlá (pokud to nebude hořet) asi ne, to bys mohla ‚blokovat‘ důležitějšímu případu. A co taxi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
14.1.13 14:40

Máš nárok jako každý jiný - přijede jen sestra a saniťák :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
14.1.13 14:42

Je to jak kde, pokud nebudeš volat rychlou, ale nějakou soukromou sanitní službu, která třeba převáží důchodce na kontroly k dr. a tak, tak, pokud zrovna budou volní, tak by pro tebe dojet mohli. Ale pokud ji tam nemáte, tak jinak ne, pokud ti nepůjde o život nebo se nebude jednat o překotný porod, což jsou případy pro RZP, musíš volat taxi a nebo si to zajistit jinak, třeba soused, kamarád nebo tak, že by tě odvezli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
14.1.13 14:44
@Helii píše:
Je to jak kde, pokud nebudeš volat rychlou, ale nějakou soukromou sanitní službu, která třeba převáží důchodce na kontroly k dr. a tak, tak, pokud zrovna budou volní, tak by pro tebe dojet mohli. Ale pokud ji tam nemáte, tak jinak ne, pokud ti nepůjde o život nebo se nebude jednat o překotný porod, což jsou případy pro RZP, musíš volat taxi a nebo si to zajistit jinak, třeba soused, kamarádnebo tak, že by tě odvezli.

Taky mám ten dojem, že rychlá ee, pokud to nebude fakt nějakej urgent :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
14.1.13 14:45

Nám tedy v předporodním kurzu říkali, že na sanitku k porodu je nárok automaticky, určitě že ji můžeme volat. Jsem tedy z Prahy, ale myslím, že pravidla jsou všude stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
14.1.13 14:46

A když nemáš kamarády s autem, neznáš sousedy a vezmeš si do hlavy, že na rychlou nemáš nárok (a taxi je kurňa drahý), tak musíš holt rodit doma, to je jasný :roll:

nebo bydlet blíž u nemocnice a ne 50 km jako já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
14.1.13 14:47

Rychlá jen tak odvoz k běžnému porodu ani náhodou, na to jsem se ptala svého gyn dr. před porodem, když manžel byl na služebce a mě taky děsil, že to bude dřív než v termínu. To by musela být nějaká akutka s komplikacemi, třeba masivní náhlé krvácení atd. Jinak fakt jen soukromí zdravotničtí převozci nebo to taxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
14.1.13 14:50

To samozřejmě není pravda. Právě jsem se vrátila z nemocnice a bylo mi jasně řečeno, že pokud není doma manžel, který by mě odvezl (a kamarádi ani sousedi tu fakt nehrozí a nedokážu si představit kolik bych platila za taxi na 100km!!!) tak normálně volat rychlou (specielně jsem se na to ptala, u mně to reálně hrozí). Vždycky to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200

Teda já bych byla tak nervní, abych nevolala předčasně, že bych fakt snad doma porodila, než bych si byla jistá.
Jinak si myslím (ale osobní zkušenost nemám), že RZT opravdu v akutní situaci. Nějak si neumím představit, že sanita s houkačkou poveze těhotnou, která porodí za x hodin a jinde kvůli tomu nedojedou včas k infarktu. Přece jenom ten počet je omezený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864

Já měla od dr. cislo na prevozni sanitku v prukazce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
14.1.13 14:53

Nárok samozřejmě máš, ale nevezmou ti do sanitky doporovod. Já měla pokaždé i v průkazce napsané číslo na sanitku kdyby přišel porod a neměla bych odvoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
14.1.13 14:57

Holky ale to číslo na sanitu nebylo na rychlou - tedy ty žluté s houkačkou, ne? Převozní sanita je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
14.1.13 14:57
@diiitik píše:
Ahojky podle terminu mam rodit 14.2. al doktor strasi ze driv rozbilo se nam auto a nemam jak se dostat doporodnice mate nekdo zkusenost s privolanim sanitky v Pardubicich, nebyl to problem dik za informace a rady :) :potlesk:

pokud nemáš odvoz a rodíš, musí přijet rychlá nebo ti někoho poslat, jinou sanitku, když zavoláš, nesmí tě nechat bez pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
14.1.13 15:03

Tak to je právě to, že každý říká něco jiného. Nejlepší bude, když si zavoláš na dispečink a zeptáš se přímo tam a budeš vědět hned. Já, kdyby nebylo zbytí bych volala na 112 asi a kdyby mě odmítli a neměla bych nikoho jiného, pak bych volala to taxi. :nevim: Naštěstí jsem toto řešit nemusela, ale hrozilo mi to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková