Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den všem maminkám, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti z porodnicemi v Plzni? mám termím v březnu a co se týká porodnic, zatím nevím zda je potřeba se někde předem hlásit, případně co zařídit a co vůbec sebou? Kde jste rodily vy? a jak jste byly s perosálem, s přístupem a celkově s vybavením spokojeny? Děkuji ![]()
Myslím, že na Lochotín se registrovat předem nemusíš, alespoň takhle jsem to četla na jejich stránkách a i od doktora co jsem slyšela
A u Mulačů nevim jak to mají. Já jsem rozhodnutá pro Lochotín, mě to čeká v červnu ![]()
Já rodila na Lochotíně, nikde se neregistruješ ale někdy se stane že mají přeplněno a rizikové mají přednost ale to je fakt málokdy a březen je volnější
nejvíc plno mají v září a pak až květen a červen mají narváno
. Já teda byla riziková a byla jsem spokojená ale neležela jsem na šestinedělí tak tam netušim jaké to je.
Ja se chystam take v březnu do FNL. předem se registrovat nemusíš. seznam co sebou jsem dostala u svého doktora. Seznam a podrobnější info najdeš také zde http://gpk.fnplzen.cz/
Já se také chystám na Lochotín v březnu…chodil někdo na předporodní kurzy? Hlásila jsem se tam již v 18tt a měli obsazeno - volno jen na maxi lekci. Tak snad na porod nebude přeplněno ![]()
@Ukulina píše:
@marky9 Na porod přeplněno nebude, neboj
to doufám…bydlím kousek od Rokycan(tam rodit nechci)…nerada bych jezdila sem a tam ![]()
Já rodila ve FN 2×. Poprvé byla porodnice narvaná ve švech, na šestinedělí nebylo místo, tak nás po porodu odvezli na gyndu (je ve třetím patře, šestinedělí ve druhém) přespat a ráno po propuštění mamin nás přestěhovali na šestinedělí. Na malého na neonatologii jsem se mohla jít kdykoli podívat, sestřičky nás za mimčama vždycky pustily a my byly ve finále rády, že jsme se tu noc po porodu mohly pořádně vyspat
Podruhé porod skončil císařem, plno bylo taky, ale zvládali to celkem dobře. Z jipky nás vozili rovnou na šestinedělí, dokonce se uvolnil i nadstandartní pokoj. Z toho, že by nebylo místo, bych se nestresovala, obzvlášť, když už bude rozjetý porod ![]()
Já byla na té Maxi lekci a bohatě mě stačila ![]()
Jinak taky si myslím, že na porod tam přeplněno nebude. A tím, že půjdeš na předporodní kurzy jim vlastně již dopředu dáváš vědět, že chceš rodit u nich.Oni si totiž tvé údaje zapisují ![]()
S porodnicí jako takovou jsem byla spokojená, sestřičky byly příjemné a poradily, když jsem potřebovala ![]()
Akorát si občas musíš říct, zbytečně neotravují-no mají toho hodně
Také doufám, že maxi lekce bude stačit(mám již jednoho syna-11let, vše jsem zapmněla
)…byl tam i nějaký tatínek? Ráda bych vzala manžela-jeho první dítě
…Kdy dají vědět termín lekce?
@marky9
Tak já už mám taky dceru 15 let, tak to bohatě stačilo ![]()
A ano, jen asi jedna maminka tam byla sama a jedna tam měla maminku ![]()
Jinak jsme všechny měly s sebou tatínky-a to je základ-jen ať vědí jak to funguje ![]()
To jsem ráda - to bych si vyslechla, kdyby tam byl sám
a kdy se ozvali s termínem?
@marky9
Jé, to si nepamatuju, ale myslím, že cca 1-1,5 měsíce před termínem té lekce
Oni hned pošlou email a tam to upřesňují
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.